Feciorii Vrancei SRL solicită să se judece cu Primarul Municipiului Constanța! Când decide Tribunalul dacă procesul continuă

Satul de Vacanță, Mamaia. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • La un termen anterior, instanța a decis anularea cererii de chemare în judecată a primarului formulată de către reprezentanții societății private, dat fiind că firma nu ar fi îndeplinit anumite formalități cerute de lege pentru deschiderea procesului.
  • Feciorii Vrancei SRL este deținută și administrată de Constantin Aciubotăriței.
Judecătorii de la Tribunal au rămas în pronunțare legat de cererea formulată de compania Feciorii Vrancei SRL, ce deține Casa „Vrancea“ din Satul de Vacanță, de a se judeca în Contencios administrativ și fiscal cu Primarul Municipiului Constanța.
 
La un termen anterior, instanța a decis anularea cererii de chemare în judecată a primarului formulată de către reprezentanții societății private, dat fiind că firma nu ar fi îndeplinit anumite formalități cerute de lege pentru deschiderea procesului.
 
Mai exact, instanța a apreciat că cererea ar fi netimbrată corespunzător, taxa de timbru fiind achitată pe numele altei persoane.
 
Acum, un alt complet de judecată a analizat cererea de reexaminare formulată de avocații societății, iar instanța s-a retras pentru deliberări, fixând termen de pronunțare la data de 18 martie 2024.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 7894/118/2023/a1, cauză în care reprezentanții companiei cer ca, prin decizia judecătorilor, primarul să fie obligat să elibereze viza de funcționare pe 2023 pentru autorizația de funcționare din 2019 vizând pensiunea din Satul de Vacanță.
 
Potrivit datelor noastre, dosarul 7894/118/2023/a1 se află în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal.
 
Părți în dosar sunt Feciorii Vrancei SRL, în calitate de reclamant, și respectiv, Primarul Municipiului Constanța, în calitate de pârât.
 
Amintim, în Încheierea 229/2023 prin care s-a dispus anularea cererii, se arată că, prin cererea de chemare în judecată, compania Feciorii Vrancei SRL a solicitat „obligarea pârâtului Primarul Municipiului Constanţa să elibereze viza pentru anul 2023 a autorizaţiei de funcţionare nr. 104/27.02.2019 pentru structuri de primire turistice, tip Complex Hotelier (...),  restaurant/terasă, respectiv pensiune, situate în Sat Vacanță, (...), şi obligarea la plata cheltuielilor de judecată“.
 

Totuși, instanța nu a mai analizat cererea propriu-zisă, anulând cererea de chemare în judecată ca netimbrată.
 
Rămâne însă de văzut care va fi decizia Tribunalului legat de cererea ce reexaminare, ce se va pronunța pe 18 martie 2024.

 
Dacă cererea afaceriștilor va fi admisă, astfel ar putea începe procesul propriu-zis vizând eliberarea vizei solicitate.
 
Despre Feciorii Vrancei SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 14 martie 2024, Feciorii Vrancei SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Constanța și punct de lucru permanent în Mamaia, Satul de Vacanță, Casa „Vrancea“.
 
Asociat unic și administrator este Constantin Aciubotăriței.
 
În 2022, firma a declarat un angajat, profit peste 165.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 300.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răsturnare de situație, la Tribunal! Începe procesul Feciorii Vrancei SRL versus Primarul Constanței (MINUTA)

18 Mar 2024 747

Feciorii Vrancei SRL, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Judecătorii au anulat cererea, afaceriștii cer reexaminarea

05 Feb 2024 833