Groapa de gunoi de la Poarta 9 Primăria Constanța pierde unul dintre procesele intentate Gărzii de Mediu!

  • Magistrații de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat astăzi în dosarul în care Primăria Constanța a încercat fără succes să suspende și în apel actul administrative prin Garda de Mediu Constanța a decis anul trecut închiderea gropii de gunoi de la Poarta 9 din Portul Constanța
  • În luna noiembrie 2022, în urma verificărilor desfășurate de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu s-a dispus sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasamentul situat în municipiul Constanța, incinta Port, Poarta 9
  • Magistrații de la Curtea de Apel au respins recursul municipalității ca nefondat
  • Decizia este definitivă
  • În paralel, reprezentanții municipiului Constanța au înregistrat la Tribunal, secția de contencios administrativ și fiscal, dosarul pentru anularea hotărârii Gărzii de Mediu Constanța 
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat astăzi în dosarul în care Primăria Constanța a încercat fără succes să suspende și în apel actul administrative prin Garda de Mediu Constanța a decis anul trecut închiderea gropii de gunoi de la Poarta 9 din Portul Constanța.

Iată decizia magistraților: „Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, azi 27.03.2023. Jud.A.A.B. – gref.M.N.”

Municipiul Constanța prin Primar a contestat în 2022 hotărârea Gărzii de Mediu de închiderii a gropii de gunoi de la Poarta 9 din portul Constanţa dar și amenda de 100.000 de lei primită de municipalitate.

În timpul procesului de la Tribunal, reprezentații Primăriei au promovat condiția pagubei iminente dovedită în cauză, atât asupra activității municipiului Constanța, cât și asupra întregii comunități.

La rândul său, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța, legal citată, a depus întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii de chemare în judecată ca neîntemeiată și menținerea actului contestate ca temeinic și legal Tribunalul Constanța a respins, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul municipiul Constanța prin primar.

Analizând actele şi lucrările dosarului prin prisma probatoriului administrat și a dispozițiilor legale incidente, magistrații de la Tribunalul Constanța, a respins, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendare executare act administrativ –măsura nr. 2 din actul de constatare nr. 868/01.11.2022 emisă de Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean Constanţa - formulată de reclamantul municipiul Constanța prin primar.
 

„Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi 16.12.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei".
 
Pe 29 decembrie 2022, municipalitatea a inregistrat recursul la Curtea de Apel Constanța în dosarul nr. 8296/118/2022.

 
În paralel, reprezentanții municipiului Constanța au înregistrat la Tribunal, secția de contencios administrativ și fiscal, dosarul pentru anularea hotărârii Gărzii de Mediu Constanța.

Este vorba despre dosarul nr. 65/118/2023.
 
Vă reamintim, în luna noiembrie 2022, în urma verificărilor desfășurate de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu s-a dispus sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasamentul situat în municipiul Constanța, incinta Port, Poarta 9.

Şeful Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, a declarat la acel moment că groapa de gunoi din Port care a fost închisă nu era supravegheată și nu se monitorizau cantitățile și tipurile de deșeuri aduse în acest loc.
 
Deşi aici ar fi trebuit depozitate doar resturi din construcţii, comisarii de mediu au găsit şi deşeuri menajere, mare parte din ele îngropate în pământ, inclusiv bucăți din asfaltul decopertat în cadrul lucrărilor de reabilitare a bulevardelor din municipiul Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cum au deliberat magistrații de la Tribunalul Constanța? Primăria Constanța pierde procesul cu Garda de Mediu! Groapa de gunoi de la Poarta 9 rămâne închisă

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul a ajuns în fața magistraților CJC a plătit 60.000 de euro pentru o mașină de teren. Ministerul Dezvoltării a cerut corecția achiziției

27 May 2023 714

Primăria Constanța, dată în judecată pentru un litigiu privind achizițiile publice. Sunt vizați dezinfectanții pentru școli

27 May 2023 705

Codruț Dumitru Popoiu, șeful UP din Parchetul Tribunalului București, propus șef în Parchetul General

22 May 2023 675

Prefectura Constanța vrea să anuleze trei dispoziții emise de primarul comunei Corbu. Despre ce este vorba?

17 May 2023 720

Georgeta Tapangea a înregistrat un nou dosar la Tribunalul Constanța. Vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac de expropriere a imobilelor proprietate privată de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac (DOCUMENTE)

13 May 2023 829

Foștii magistrați din Constanța Adina Florea și Silviu Ciocoiu, la proces cu Inspecția Judiciară

09 May 2023 1071

Fiul fostului consilier județean PNL, Baiazid Memiș cheamă din nou în judecată Consiliul Local și primarul municipiului Constanța

01 May 2023 823

DNA Constanța a cerut sesizarea Curții Europene de Justiție! Solicitare respinsă

25 Apr 2023 778

Răsturnare de situație în procesul în care Consiliul Local Constanța și-a anulat o proprie hotărâre! Au fost sesizați judecătorii Curții Supreme (ÎNCHEIERE)

21 Apr 2023 2064

Asociația Constanța Altfel a pierdut procesul Blocul din Portul Tomis nu va fi demolat!

14 Apr 2023 3800

Sute de vieți furate în coloniile de muncă! Pe drumul istoriei – cazul torționarului Alexandru Vişinescu (DOCUMENT)

14 Apr 2023 683

Sute de vieți furate în coloniile de muncă din Dobrogea! Cazul fostului comandant Ioan Ficior, de la Periprava! (DOCUMENT)

12 Apr 2023 1184

Procesul dintre fostul șef al Direcției de Asistență Socială din Primăria Constanța, Emil Mereuță și primarul Chițac s-a mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție

12 Apr 2023 858

Consiliul Județean nu este de acord și s-a adresat instanțelor de judecată Ministerul Antreprenoriatului și Turismului vrea banii înapoi din proiectul de extindere a Delfinariului Constanța!

11 Apr 2023 1083

Asociaţia fondată de Mazăre, pierde din nou în fața Primăria Constanța. După ce au decis evacuarea din spațiile deținute, magistrații au dictat și cheltuieli de judecată

06 Apr 2023 1180