Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța, trimisă în judecată! Metropolitan SRL, parte vătămată

 
 
  • SC Herli-Sof SRL îi are ca asociați pe Marcon Star SRL, cu 50%, din Constanța, pe Anagnoste Diana Florentina, cu 16.667%, pe Motoc Sofia Maria, cu 16.667%, și pe Motoc Marius-Cosmin, cu 16.666%. Ca administrator apare, potrivit Termene.ro, Anagnoste Diana Florentina.
  • Marcon Star SRL este controlată de Hermes SRL, cu 95.45%, din Medgidia și de Marigen Prod SRL, cu 4.55%, din Medgidia.
  • În Hermes SRL apare ca acționar unic Marigen Prod SRL, iar administrator este Butnaru Elena Odeta, soția lui Marian Butnaru, șeful Agenției Teritorială a Autorității Rutiere Române Constanța.  
  • Marigen Prod SRL îi are ca asociați pe Butnaru Elena Odeta, cu 90.9 %, Butnaru Blanca-Elena, cu 4.55 % și pe Butnaru Dragoș-Marian, cu 4.55%.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a societății comerciale Herli-Sof SRL, cea pe care funcționează Autogara Sud Constanța, cea din vecinătatea Gării CFR Constanța. Tot în acest dosar a mai fost deferită justiției, Diana Florentina Anagnoste, administrator Herli-Sof SRL.  
 
Dosarul a fost trimis pe rolul Secției Penale a Judecătoriei Constanța.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Potrivit procurorului general adjunct al PCA Constanța, magistratul Mihaela Elena Mergeane, purtătorul de cuvânt al unității de parchet, acuzațiile aduse de anchetatori sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, constând în 26 de acte materiale, reprezentate de 26 de facturi fiscale false emise în perioada aprilie 2019 – mai 2021.
 
Conform sursei citate, facturile emise aparent în fals, ce atestau activități comerciale aparent nereale, ar fi fost prezentate în instanță pentru obținerea unui titlu executoriu împotriva societății pretins debitoare, titlu cu care, ulterior, societatea s-ar fi adresat unui executor judecătoresc pentru punerea în executare.
 
Expertizele efectuate în cauză au stabilit faptul că facturile emise ar fi fost false, conform sursei citate.
 
Oficial, de la instanță


 
În dosar, 22578/212/2023 – cu obiect „falsul în înscrisuri sub semnătură privată (art.322 NCP) art. 322 al. 1 CP cu aplic. art. 35 al. 1 CP“, conform portalului instanțelor de judecată, „SC Herli-Sof SRL“ și „Anagnoste Diana Florentina“ au calitatea de inculpat.

 
Asta în timp ce, tot potrivit portalului instanțelor de judecată, compania Metropolitan SRL apare ca parte vătămată.
 
Până în prezent, conform portalului instanțelor de judecată, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii SC Herli-Sof SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil.
 
Și asta deoarece oficialii Herli-Sof SRL nu au dorit să comenteze pe marginea subiectului.
 
Despre Herli-Sof SRL
  
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 29 august 2023, SC Herli-Sof SRL se ocupă de activități de servicii anexe pentru transporturi terestre, are sediul pe strada strada Theodor Burada, iar ca asociați apar Marcon Star SRL, cu 50%, din Constanța, Anagnoste Diana Florentina, cu 16.667%, Motoc Sofia Maria, cu 16.667%, și Motoc Marius-Cosmin, cu 16.666%.
 
Ca administrator apare, potrivit Termene.ro, Anagnoste Diana Florentina.
 
Anagnoste Diana Florentina mai apare în Limaso SRL iar în trecut a figurat în Dep Consulting Management SA (radiată).
 
Motoc Marius-Cosmin apare în Limaso SRL și în Delmar Agrocereal SRL, iar în trecut a apărut în Dep Consulting Management SA, Difeco SRL și în Motoc Marius-Cosmin Persoană Fizică Autorizată, radiate.
 
Motoc Sofia Maria apare în Limaso SRL, iar în trecut a figurat în Dep Consulting Management SA.
 
Pentru 2022, cifra de afaceri netă declarată a fost de 638.372 de lei, în timp ce profitul net a fost de 50.689.
 
Marcon Star SRL
 
Marcon Star SRL se ocupă de alte transporturi terestre de calatori, are sediul social pe strada Th.Burada, Constanța, și este controlată de Hermes SRL, cu 95.45%, din Medgidia și de Marigen Prod SRL, cu 4.55%, din Medgidia.
 
Ca administrator apare Grofu Dănuț Mircea.
 
Pentru 2022, cifra de afaceri netă declarată a fost de 4.360.742 de lei, iar pierderea netă a fost de 181.219 de lei.
 
Hermes SRL se ocupă de restaurante, are sediul social pe strada Republicii, Medgidia, județ Constanța.
 
Ca acționar unic apare Marigen Prod SRL, iar ca administrator apare Butnaru Elena Odeta, soția lui Marian Butnaru, șeful Agenției Teritorială a Autorității Rutiere Române Constanța.  
 
Cu mai multe contracte publice, firma a raportat, pentru 2022, o cifră de afaceri netă de 7.686.557 de lei și un profit net de 3.253.776 de lei.      
 
Marigen Prod SRL se ocupă de alte activitati de alimentatie, are sediul social pe strada Tudor Vladimirescu, Medgidia, județ Constanța, și îi are ca asociați pe Butnaru Elena Odeta, cu 90.9 %, Butnaru Blanca-Elena, cu 4.55 % și pe Butnaru Dragoș-Marian, cu 4.55%.
 
Ca administrator apare Butnaru Elena Odeta.
 
Butnaru Blanca-Elena mai apare în Chrisel Biopro SRL iar Butnaru Dragoș-Marian în Xtreme Fitness SRL.
 
Pentru anul 2022, firma a declarat o cifră de afaceri netă de 1.135.033 de lei și un profit net de 345.743.
 
Despre Metropolitan SRL
 
Metropolitan SRL este controlată de Gelil Eserghep, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, (UDTTMR), are sediul social pe strada Delfinului, Ovidiu, județ Constanța, și este administrată de Ali Erdogan Elvis. Cei doi mai apar în G.G.G. Auto Total SRL, din Constanța.
 
Cu mai multe contracte publice, firma a declarat pentru anul 2022, o cifra de afaceri netă de 29.714.217 și un profit net de 1.327.060.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Societatea Marcon Star controlată de familia Butnaru, descalificată de Comisia de atribuire a serviciilor de transport de persoane în județul Constanța. Procedura pentru lotul III va fi reluată
 
Programul-pilot de acordare a suportului alimentar prinde contur în județul Constanța! Primăria Dobromir a atribuit contractul pentru catering la liceul tehnologic (DOCUMENTE)
 
Consiliul Județean Constanța, chemat în judecată de firma care administrează Autogara Sud! S-a ajuns la Curtea de Apel
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța, decizie definitivă în cazul Herli-Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța!

26 Apr 2024 597

Infracțiuni și contravenții sancționate de jandarmii constănțeni în weekendul trecut

09 Apr 2024 402

Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța vrea să anuleze în instanță actualizarea programului de transport județean de persoane (DOCUMENT)

17 Mar 2024 791

Începe procesul în dosarul Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța! Decizia nu este definitivă (DOCUMENT)

29 Feb 2024 846

Constanța Persoană prinsă în flagrant cu mai multe produse susceptibile a fi contrafăcute

08 Nov 2023 787

Decizie definitivă în dosarul în care CJ Constanța a fost chemat în instanță de firma care administrează Autogara Constanța Sud

03 Oct 2023 1024

CJ Constanța, chemat în judecată de firma care administrează Autogara Sud! Ce au decis magistrații?

19 Sep 2023 1258

Rechizitoriu pentru Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța! (DOCUMENT)

05 Sep 2023 1508

Consiliul Județean Constanța, chemat în judecată de firma care administrează Autogara Sud! S-a ajuns la Curtea de Apel

25 Jul 2023 3370

Tensiuni la ședința CJ, în privința transportului județean! Ce spune unul dintre acționarii Autogării Constanța Sud? (VIDEO)

01 Apr 2023 3146

#alegerilocale2020 LIVE TEXT & VIDEO - PRO România prezintă un nou proiect pentru Constanța Nod intermodal gara- autogara Sud - aeroport (galerie foto + document)

11 Sep 2020 2319

Control al comisarilor CJPC Constanța în Autogara Sud. Mai multe probleme constatate la mijloacele de transport în comun (galerie foto)

15 Mar 2018 2638

Incendiu în Constanţa, pe strada Theodor Burada

17 Dec 2016 2031

UPDATE A încercat să se sinucidă, tăindu-şi gâtul, la Autogara Sud!

12 May 2016 2820

Comerţ ilegal cu ţigări, efectuat de o femeie în zona Autogării Sud Constanţa

19 May 2015 1805