Horia Constantinescu, președintele ANPC, agresat la Neptun, în timpul unui control, în 2018! S-a fixat un nou termen în apel

 
 
  • Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Mangalia, care a decis condamnarea unui inculpat la un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.
  • Cel de al doilea inculpat s-a ales cu pedeapsa amenzii penale în sumă de 2.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile-amendă şi unei valori de 10 lei/zi-amendă, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe comisă în dauna persoanei vătămate Horia Miron Constantinescu.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fixat un nou termen în apelul dosarului în care Horia Constantinescu, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, fost director interimar al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța și comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a fost agresat în 2018, în timpul unui control la o terasă din stațiunea Neptun. Tot în acest dosar a fost agresată și Ecaterina Scînteie, în prezent comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.        
  
Noul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii ianuarie 2023.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Mangalia, care a decis condamnarea unui inculpat la un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere. Cel de al doilea inculpat s-a ales cu pedeapsa amenzii penale în sumă de 2.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile-amendă şi unei valori de 10 lei/zi-amendă, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe comisă în dauna persoanei vătămate Horia Miron Constantinescu.
  
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Conform anchetatorilor, scandalul a avut loc în luna august 2018, în timpul unui control la o terasă din stațiunea Neptun, județul Constanța, în cadrul „Comandamentului Litoral 2018“, iar fostului șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța i-a fost spartă buza superioară și un dinte.
 
În primă instanță, Judecătoria Mangalia a decis condamnarea inculpatului S.D., la pedeapsa de şase luni închisoare pentru infracţiunea de ultraj comisă în dauna persoanei vătămate Ecaterina Scînteie.
 
Judecătorii au decis condamnarea inculpatului S.D. la pedeapsa de un an închisoare pentru infracţiunea de ultraj comisă în dauna persoanei vătămate Horia Miron Constantinescu. Cel în cauză a mai fost condamnat la pedeapsa de şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
 

Judecătoria Mangalia a contopit cele trei pedepse principale şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare, la care adaugă un spor legal de patru luni închisoare, urmând ca inculpatul S.D. să execute pedeapsa rezultantă de un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Ecaterina Scînteie împotriva inculpatului S.D., acesta fiind obligat să achite părţii civile Scînteie Ecaterina suma de 4.000 de euro daune morale, în echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii.

 
Magistrații au admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Horia Miron Constantinescu împotriva inculpatului S.D., acesta fiind obligat să achite părţii civile Horia Miron Constantinescu suma de 6.000 de euro daune morale, în echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii
 
Tot în prezenta cauză, judecătorii au decis condamnă unui alt inculpat, P.A.M., la pedeapsa amenzii penale în sumă de 2.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile-amendă şi unei valori de 10 lei/zi-amendă, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe comisă în dauna persoanei vătămate Horia Miron Constantinescu.
 
Magistrații au admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Horia Miron Constantinescu împotriva inculpatului PAM, pe care l-au obligat să achite părţii civile Horia Miron Constantinescu suma de 1.000 de euro daune morale, în echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă!
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Surpriză la percheziție!
DIICOT Constanța a prins în flagrant un bărbat care a pus în circulație bani falși

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Controale ale ANPC la firmele care importă haine și încălțăminte second hand. Ce au descoperit comisarii (VIDEO)

11 Nov 2022 1171

Dosarul lui Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov, trimis în judecată de procurorii din Constanța, va fi soluționat de Judecătoria Brașov

23 Oct 2022 745

Horia Constantinescu, președintele ANPC, mesaj după acțiunea DNA - „Hai să-l susținem pe Paul, colegii și ANPC!“

20 Oct 2022 5389

Șeful ANPC, Horia Constantinescu și-a recăpătat dreptul de a conduce pe drumurile publice

16 Oct 2022 854

ANPC Ce trebuie să știe consumatorii la achiziția produselor în unitățile de alimentație publică. „Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm“

22 Sep 2022 568

Decizia nu este definitivă! Judecătoria Constanța i-a revocat controlul judiciar lui Claudiu Sorin Susanu, șef la Protecția Consumatorilor Brașov

06 Sep 2022 1036

Horia Miron Constantinescu, președintele ANPC, parte vătămată Procurorii din Constanța l-au trimis în judecată pe Claudiu Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov

06 Sep 2022 1314

UPDATE - Ce spun reprezentanții LIDL 265 de magazine Lidl, din toată țara, au fost amendate de ANPC cu peste 3,5 milioane lei

24 Aug 2022 1126

Președintele ANPC, Horia Constantinescu a depus plângere penală „Este o lovitură de imagine adusă instituției (...) situația devine alarmantă!"

21 Aug 2022 44305

Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România s-a întâlnit cu Horia Constantinescu (ANPC) pentru a discuta situația produselor „Halal”

08 Aug 2022 1594

UPDATE Acțiune amplă la Costinești ANPC a găsit produse expirate de trei ani (VIDEO)

07 Aug 2022 2547

Bilanțul primelor 6 luni de mandat al președintelui ANPC

04 Aug 2022 819

Constanța Nereguli grave în ceea ce privește depozitarea peștelui, descoperite de comisarii ANPC

08 Jul 2022 1429

Constanța. Cantități mari de pește depozitat neconform, descoperite de ANPC (GALERIE FOTO)

25 Jun 2022 1212

Constanța. Horia Constantinescu, despre Comandamentul Litoral 2022 Vor exista acțiuni în comun cu toate structurile (VIDEO)

17 Jun 2022 1302