Începe procesul primului dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

  • Cel în cauză este suspectat că, la jumătatea lunii aprilie, aflat în izolare la domiciliu, a ignorat măsurile Ordonanţelor Militare, care interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat şi a decis să meargă să se tundă.

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul primului dobrogean (un tânăr de 19 ani, din Tulcea) trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Cauza se va afla pentru prima dată în atenția magistraților aproape de finele lunii ianuarie 2021.


Dosarul (primul de acest gen finalizat de magistrații din circumscripția Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța) a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Tulcea.
 

Oricare va fi decizia magistraților din Tulcea, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Cel în cauză este suspectat că, la jumătatea lunii aprilie, aflat în izolare la domiciliu, a ignorat măsurile Ordonanţelor Militare, care interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat şi a decis să meargă să se tundă. Atunci, bărbatul a fost sancţionat de jandarmi cu 10.000 de lei şi de asemenea, s-a dispus instituirea măsurii de carantină obligatorie pentru o perioadă de 14 zile cu suportarea cheltuielilor din partea acestuia. În paralel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au deschis un dosar penal, pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Ieri, magistrații au finalizat cercetările specifice și au decis trimiterea inculpatului în judecată penru nerespectarea măsurilor Ordonanţelor Militare, care interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat.

Tânărul inculpat nu se află pentru prima dată în atenția magistraților, el fiind cercetat în mai multe dosare penale pentru săvârșirea infracțiuni de furt. Pe când avea 15 ani, el a fost condamnat de judecătorii Curții de Apel Constanța pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat. Față de inculpat, judecătorii au dispus măsura educativă a supravegherii, pe o durată de patru luni.

Conform procurorilor, inculpatul a participat la un furt dintr-o farmacie din Tulcea, din interiorul căreia a sustras aproape 3000 de lei.

Surse judiciare arată că tânărul nu a dorit să dea declarații în dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor.


Citește și:

Coronavirus la Constanța
Trei persoane, decedate în urma infectării


Coronavirus România. Număr record de cazuri noi
Nelu Tătaru - ”Haideți să respectăm regulile!”

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premieră în justiția din Dobrogea! Decizia aparține magistraților din Tulcea

07 Sep 2020 1522

Trecutul infracțional Povestea mai puțin știută a primului dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor

02 May 2020 4628

Bărbatul din Tulcea care a mers să se tundă deși era în izolare la domiciliu a fost trimis în judecată

30 Apr 2020 1584

„Recensământul“ dosarelor Covid la Constanța Pedepse de până la 15 ani. Date oficiale din anchetele procurorilor

11 Apr 2020 2781

Hârșova. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cadre medicale, testate pentru COVID-19

02 Apr 2020 982

UPDATE Descinderi de amploare la unități sanitare din Constanța, București și alte 20 de județe

07 May 2016 4617