Justitie

Închisoare cu executare pentru administratorul unei asociaţii Şi-ar fi cumpărat din banii locatarilor unguente, lenjerie, hârtie igienică şi jucării

Trimis în judecată de către procurori pentru delapidare, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, administratorul unei asociaţii de proprietari a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare, cu executare.
 
Decizia nu este una definitivă, hotărârea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apelul dosarului a fost stabilit pentru luna octombrie. 
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că inculpatul, în calitatea sa de administrator al unei asociaţii, a achiziţionat cosmetice, geantă de voiaj, cărţi de joc, unguente, maşină de tocat, parfum, hotă, lenjerie, sticlărie/porţelan, casete audio, lucrări de prestări servicii auto, head set pentru telefon mobil, pastă de dinţi, jucării, film foto, ciorapi, decontări transport, detergenţi, balsam, diluant, hârtie igienică, bureţi, calorifer electric etc.
 
În cauză a fost efectuată o expertiză în urma căreia s-a stabilit un prejudiciu aproximativ de peste 720.000 de lei. De asemenea, magistraţii arată că inculpatul ar fi întocmite în mod 93 de facturi şi 90 de chitanţe.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, administratorul asociaţiei de proprietari a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare, cu executare. Inculpatul a fost obligat să achite asociaţiei suma de 723.906,23 de lei, cu titlu de daune materiale. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţeanul supărat Reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari MK2 din Constanţa, revoltaţi de ideea unei investiţii lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis

20 Nov 2018 1619

Dosarul privind relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ va fi rejudecat. Victorie obţinută în instanţă de Asociaţia de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord

05 Nov 2018 1161