Închisoare cu suspendare pentru o femeie de 62 de ani. A sustras mai multe documente dintr-un dosar al Tribunalului Constanţa


Hotărâre definitivă în dosarul în care o femeie de 62 de ani, din Constanţa, este acuzată că, în timp ce se afla în arhiva Tribunalului Constanţa, a sustras şase file dintr-un dosar civil, detaşându-le prin secţionare cu un obiect ascuţit (lamă).
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar conform rechizitoriului, la data de 2 februarie 2015, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în arhiva Tribunalului Constanţa, femeia a sustras şase file numerotate diferit, respectiv 52, 55, 66, 91, 97 şi 101 dintr-un dosar civil, detaşându-le prin secţionare cu un obiect ascuţit (lamă, cu lungimea de 3,7 cm şi lăţimea de 0,5 mm). Hârtiile au fost ascunse după un dulap metalic aflat lângă uşa arhivei civile. În faţa magistraţilor, inculpata a declarat că nu are nicio legătură cu sustragerea înscrisurilor.
 
În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea femeii la pedeapsa de nouă luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri. Mai mult, condamnatei i-a fost impus să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, totodată aceasta fiind obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa. În final, instanţa a dispus confiscarea unei lame depuse la camera de corpuri delicte a Poliţiei Constanţa.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată de către inculpată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a menţinut decizia mai sus menţionată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răsturnare de situație în cazul tinerilor luați cu duba poliției din curtea Școlii 29 și amendați

15 Mar 2022 2699

Arhiepiscopul Tomisului, așteptat la Tribunal

15 Feb 2022 1856

O situaţie mai rar întâlnită la Tribunalul Constanţa! O femeie de 62 de ani a tăiat cu lama file dintr-un dosar

22 Mar 2018 2852