Justitie

O situaţie mai rar întâlnită la Tribunalul Constanţa! O femeie de 62 de ani a tăiat cu lama file dintr-un dosar

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au amânat pronunţarea, pentru data de 29 martie, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cauză în care o femeie de 62 de ani, din Constanţa, este acuzată de sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri.
 
În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa se arată că, la data de 2 februarie 2015, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în arhiva Tribunalului Constanţa, a sustras şase file numerotate diferit, respectiv 52, 55, 66, 91, 97 şi 101 dintr-un dosar civil, detaşându-le prin secţionare cu un obiect ascuţit (lamă, cu lungimea de 3,7 cm şi lăţimea de 0,5 mm). Hârtiile au fost ascunse după un dulap metalic aflat lângă uşa arhivei civile. În faţa magistraţilor, inculpata a declarat că nu are nicio legătură cu sustragerea înscrisurilor.
 
În primă instanţă, judecătorul Marius Nastasia, din Judecătoria Constanţa, a dispus condamnarea femeii la pedeapsa de nouă luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri. Mai mult, condamnatei i-a fost impus să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, totodată aceasta fiind obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa. În final, instanţa a dispus confiscarea unei lame depuse la camera de corpuri delicte a Poliţiei Constanţa.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată de către inculpată la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, magistraţii au amânat pronunţarea pentru data de 29 martie. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Închisoare cu suspendare pentru o femeie de 62 de ani. A sustras mai multe documente dintr-un dosar al Tribunalului Constanţa

01 Jun 2018 1252