Instanțele din Constanța decid azi viitorul unui șef de promoție al unui liceu din Tulcea

 
  • Un licean din Tulcea a cerut justiției să anuleze procesul-verbal prin care a fost eliminat din examenul de Bacalaureat.
  • Acesta își uitase telefonul în buzunarul pantalonilor, la ultima probă, după ce trecuse cu brio toate probele anterioare.
  • Curtea de Apel Constanța va decide azi dacă se impune ori nu suspendarea procesului-verbal de eliminare din examen.

Judecătorii Curții de Apel Constanța vor analiza astăzi dosarul cu numărul 788/88/2020, în care un licean din Tulcea a cerut justiției să anuleze procesul-verbal prin care a fost eliminat din examenul de Bacalaureat.
Eliminarea a avut loc la ultima probă din cadrul sesiunii din această vară a examenului, după ce telefonul mobil al tânărului, pe care acesta îl uitase în buzunarul pantalonilor, l-a anunțat că are o notificare pentru una dintre aplicații.

Rezultate bune la învățătură

Şef de promoţie, şef de clasă, cu rezultate deosebite la învăţătură, tânărul este la un pas de a rata complet bacalaureatul de anul acesta după ce, la ultima probă de examen, telefonul uitat într-un buzunar al pantalonilor l-a anunţat cu un sunet ce a răsunat în liniştea de mormânt a sălii că are o notificare pentru una dintre aplicaţii. 
De emoţii, din neatenție, dar şi din obişnuinţă, spune tânărul, la ultima probă a uitat complet de telefonul mobil, pe care l-a lăsat, cu sunetul la volum maxim, în buzunarul hainelor.
Ghinionul l-a urmărit încă şi mai mult, căci aproape de finalul probei, smart phone-ul l-a anunţat, tare şi conştiincios, că are o notificare. Un sunet scurt, care însă ar putea avea ecouri pentru tot restul vieții asupra destinului liceanului în cauză.
Cu păţania considerată tentativă de fraudare a bacalaureatului, băiatul a fost eliminat din examen, rezultatele probelor anterioare i-au fost anulate şi i se interzice să mai dea Bac-ul încă doi ani acum înainte.

Câștig de cauză, la Tulcea

Cazul a ajuns în instanță, unde adolescentul le-a cerut judecătorilor să anuleze procesul verbal de eliminare din examen şi să îi permită să susţină Bacul anul acesta.
Şi pentru ca timpul să nu fie pierdut până la judecarea procesului, adolescentul a cerut să fie analizată, cu caracter urgent, cererea sa de suspendare a documentului prin care fusese înlăturat din examen.
Liceanul a obținut un prim câştig de cauză în acest sens, după ce magistraţii Tribunalului Tulcea au suspendat, momentan, efectele procesului verbal de eliminare.
În replică, însă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea a declarat recurs împotriva acestei decizii, aşa încât judecătorii constănțeni, de la Curtea de Apel, sunt cei care vor avea ultimul cuvânt în această privinţă.
Cazul va fi analizat astăzi, de judecătorii constănțeni, aceștia urmând să decidă dacă se impune sau nu suspendarea procesului-verbal de eliminare.

Citește și:

BAC de toamnă 2020:
S-au publicat rezultatele finale. Care a fost cea mai mare medie la Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 551

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 646

Ministrul Educației „Examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului“

15 Apr 2024 406

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1308

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 813

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1784

Asociaţia Elevilor din Constanţa a solicitat desfiinţarea examenului de Bacalaureat. Reacția Ministrului Educației, Ligia Deca

21 Mar 2024 588

Clasamentul liceelor din Constanța în funcție de notele obținute de elevi la simularea Bacalaureatului

18 Mar 2024 3728

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1046

Dezastru la simularea examenului de Bacalaureat! Aproximativ 35% dintre candidați nu au reușit să ia măcar nota 5 la Limba și Literatura Română

15 Mar 2024 809

Rezultate slabe obținute de elevii din județul Constanța la simularea examenului de bacalaureat

15 Mar 2024 1866

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!

13 Mar 2024 880

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1626

Iată câți elevi au fost prezenți la ultima probă scrisă de simulare a examenului de bacalaureat

07 Mar 2024 638

Șase elevi eliminați pentru fraudă la simularea probei la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2024

06 Mar 2024 686