Jandarm constănțean, mort într-un accident lângă Valu lui Traian. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel (video)

  • Prima instanță, respectiv Judecătoria Constanța, a decis condamnarea șoferului acuzat de producerea tragediei, pentru infracțiunea de ucidere din culpă, la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de trei ani.
  • Decizia Curții de Apel Constanța va fi definitivă.

Azi, la Curtea de Apel Constanța este programat primul termen în apelului dosarului privind moartea ofițerului constănțean Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța. Bărbatul și-a pierdut viața într-un accident rutier înregistrat pe data de 15 noiembrie 2017, DN 3.
 

Dinamica tragediei

 
Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanţa, accidentul rutier s-a petrecut la ora 19.40. „Un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, a condus un autoturism pe DN 3 , dinspre localitatea Murfatlar către Constanța, iar la km 249+400 m, la ieșirea din localitatea Valu lui Traian, a intrat în coliziune cu un ansamblu auto, ce era oprit în afara părții carosabile. În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto“, conform IPJ. Şoferul (Marius Nae) era ofițer specialist pe ordine și siguranță publică la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, având gradul de căpitan.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care, la finele cercetărilor au dispus trimiterea în judecată a șoferului tirului, Ion Patrutoiu, prin rechizitoriul nr.14002/P/2017, pentru ucidere din culpă.
 
Pe data de 26 martie, Judecătoria Constanța a decis condamnarea lui Ion Patrutoiu,
pentru infracțiunea de ucidere din culpă, la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de trei ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probațiune la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) sa comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 

Reintegrare socială

 
Impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Dispune ca pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioada de 60 de zile, într-una din instituţiile următoare: Primăria Valu lui Traian, Consiliul local Valu lui Traian, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă“, potrivit minutei judecătorești.
 
În continuare, Judecătoria Constanța a mai admis în parte acțiunea civilă formulată de părțile civile și au obligat partea responsabilă civilmente Societatea se Asigurare Reasigurare (...) S.A. la plata sumei de 400.000 de lei daune morale. Mai mult, instanța a obligat partea responsabilă civilmente la plata unei prestații periodice lunare în sumă de câte 743,5 lei /lună părților civile (...) copiii jandarmului, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
 

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, aceasta fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și

 
Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța
Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului


Un medic de familie din Constanța, trimis în judecată pentru ucidere din culpă (video)


 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul privind moartea jandarmului constănțean Marius Nae a ajuns la Curtea de Apel (video)

23 May 2020 2667

Înmormântat cu onoruri militare Nemulțumiri după prima condamnare pentru moartea ofițerului constănțean Marius Nae (video)

27 Apr 2020 4042

Judecătorii și-au motivat decizia. Închisoare cu suspendare după moartea ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța (video)

07 Apr 2020 4199

Prima condamnare după moartea ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța (video)

30 Mar 2020 6626

Căpitanul Marius Nae, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, a fost condus pe ultimul drum. A murit, de ziua fiului său, în accidentul de la Valu lui Traian (galerie foto+video)

18 Nov 2017 11083

Emoționant. Pompierii ISU Dobrogea transmit condoleanțe familiei jandarmului Marius Nae decedat într-un teribil accident

17 Nov 2017 2231

Zeci de mesaje de condoleanțe de la colegii căpitanului Marius Nae de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța. Jandarmul a murit de ziua fiului său

17 Nov 2017 4678

Când şi unde va fi înmormântat Marius Nae, jandarmul care şi-a pierdut viaţa de ziua fiului său

17 Nov 2017 4505

Emoționant. Colegii căpitanului Marius Nae deplâng dispariția acestuia. Versuri pline de tristețe, după decesul jandarmului

16 Nov 2017 4527

Ce spun comandantul şi foştii comandanţi ai Grupării de Jandarmi despre ofiţerul mort ieri în accidentul din Valu lui Traian

16 Nov 2017 4976

El este jandarmul decedat în accidentul de la intrare din Valu lui Traian. Era ofițer la Gruparea Mobilă Tomis Constanța

15 Nov 2017 17312