Județul Constanța, zguduit de percheziții DIICOT! Mai multe persoane trimise în judecată!

 
 
  • Mascații au descoperit două kilograme de cannabis, cocaină, zeci de grame de MDMA, comprimate ecstasy, peste 95.000 de lei, 3.100 de euro, zeci de telefoane mobile, cântare de precizie și multe altele.
  • În luna februarie, liderul grupării a fost arestat preventiv, în urma acțiunii organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța -  Serviciul Antidrog.
  • Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța anunță finalizarea unui dosar în care mai multe persoane au sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi. În cauză au fost efectuate 14e percheziții domiciliare, în județul Constanța, acțiuni în urma cărora au fost descoperite și ridicate peste 2 kilograme de cannabis, cocaină, 29 de grame MDMA, 7 comprimate ecstasy, 3-CMC, 35,6 grame Alpha PhiP, 21,6 grame rezină de cannabis, 95.430 de lei, 3.100 de euro, 100 de lire sterline, 24 de telefoane mobile, 6 cântare de precizie, un pistol de tip airsoft, cu bile, 20 de cutii materiale pirotehnice și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
Procurorii DIICOT au finalizat cercetările specifice și au dispus trimiterea în judecată a zece inculpați.
 


Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanța.

 
Amintim că la data de 25 august 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au pus în executare 14 mandate de percheziții domiciliare, în județul Constanța, în cadrul a 2 dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, 3 bărbați, de 21, 25, respectiv 34 de ani și o femeie, de 47 de ani, ar fi constituit un grup infracțional, specializat pe linia traficului de droguri.
 
Pe parcursul anului 2022, ar fi aderat la grupul infracțional încă 3 bărbați, de 19, 33, respectiv 38 de ani și o femeie, de 30 de ani, toți acționând în mod neîntrerupt și coordonat, în scopul procurării, depozitării și punerii în vânzare de droguri de risc, în special cannabis.
 

Întreaga activitate infracțională a grupului ar fi fost coordonată de către bărbatul de 34 de ani, care ar fi avut rolul de a procura cantități mari de cannabis și de a le distribui celorlalți membri ai grupului, în scopul punerii în vânzare.
 
În luna februarie, liderul grupării a fost arestat preventiv, în urma acțiunii organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța -  Serviciul Antidrog.

 
Activitatea infracțională a grupului a continuat să fie condusă de către bărbatul de 34 de ani, prin intermediul concubinei sale, de 30 de ani, care avea rolul de a transmite sarcinile trasate de către lider pentru membrii grupării aflați în libertate.
 
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 2 kilograme de cannabis, cocaină, 29 de grame MDMA, 7 comprimate ecstasy, 3-CMC, 35,6 grame Alpha PhiP, 21,6 grame rezină de cannabis, 95.430 de lei, 3.100 de euro, 100 de lire sterline, 24 de telefoane mobile, 6 cântare de precizie, un pistol de tip airsoft, cu bile, 20 de cutii materiale pirotehnice și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
La domiciliul altor 2 bărbați, de 18, respectiv 26 de ani, aflați în anturajul infracțional al unora dintre membrii grupării, în urma percheziției domiciliare, au fost identificate diferite cantități de droguri.
 
Totodată, din cercetări a reieșit că bărbatul de 33 de ani s-ar fi aprovizionat, cu substanțe psihoactive noi, de la un alt bărbat, de 26 de ani, fiind efectuate mai multe cumpărături de astfel de substanțe.
 
10 persoane bănuite au fost conduse la audieri, iar, în urma administrării probatoriului,  procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Bărbat suspectat de trafic de droguri de mare risc, deferit justiției. Ce au găsit procurorii DIICOT în locuința acestuia
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mascații din Constanța, percheziții în București și Ploiești! Două persoane trimise în judecată

05 Feb 2023 542

Arestare în prag de seară la Tribunalul Constanța!

03 Feb 2023 1862

Oficial! Trafic de droguri la Constanța (VIDEO)

03 Feb 2023 645

Oficial de la DIICOT Tulcea. O minoră a căzut victima metodei „Loverboy“!

02 Feb 2023 630

Cel mai tânăr inculpat trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, sub control judiciar

30 Jan 2023 2330

Condamnarea momentului la Constanța! Sunt vizați șase cetățeni italieni

27 Jan 2023 836

Percheziții în Constanța! Se cere prelungirea arestului într-un caz de trafic de persoane, droguri și proxenetism

27 Jan 2023 664

Suspecți de trafic de narcotice, prinși de procurorii DIICOT Constanța

18 Jan 2023 867

Droguri în Mamaia! Mai mulți italieni condamnați la Constanța, într-un dosar DIICOT! Se așteaptă decizia finală

14 Jan 2023 953

Trafic internațional de droguri Mascații din Constanța au descoperit la o percheziție zeci de kilograme de canabis! Final de anchetă!

12 Jan 2023 951

Zeci de percheziții DIICOT a reținut trei persoane care au vândut droguri unor minori

08 Jan 2023 725

Arestarea momentului la Tribunalul Constanța!

06 Jan 2023 21197

Plecări masive din sistem Foști magistrați din Constanța, în căutarea dreptății, în instanță!

06 Jan 2023 1359

Unanimitate la CSM pentru noul șef al DIICOT Constanța!

30 Dec 2022 1472

Constanța. Tânărul care a furat patru conserve de ton Rio Mare, arestat preventiv într-un alt dosar

26 Dec 2022 4844