Justiție Constanța! Final de proces în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

 
 
  • În iunie 2020, procurorii DNA Constanța au anunțat trimiterea în judecată atât a lui Cîrjaliu Cristian Maricel, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și a Ancuței Calust, secretar al comunei Agigea, acuzată de DNA de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  • Potrivit datelor noastre, cauza se află în atenția completului de judecată prezidat de judecătorul Dumitru Bogdan Mihai, de la Tribunalul Constanța.
 
 
 
Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare în dosarul în care Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, județul Constanța, a fost trimis în judecată de DNA.  
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța se va pronunța în cauză la data de 14 decembrie 2023.
 
Potrivit datelor noastre, cauza se află în atenția completului de judecată prezidat de judecătorul Dumitru Bogdan Mihai, de la Tribunalul Constanța.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că, la data de 12 iunie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat trimiterea în judecată atât a lui Cîrjaliu Cristian Maricel, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și a Ancuței Calust, secretar al comunei Agigea, acuzată de DNA de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:


 

„Inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.
Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.


În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.
Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.
 
În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și  
 
Justiție Constanța
Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, amânat pentru la anul!


Dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia, amânat pentru decembrie! (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 725

Tribunalul Constanța amână, din nou, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, județul Constanța

30 Jan 2024 1252

Pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, amânată pentru la anul!

14 Dec 2023 702

Cristian Maricel Cîrjaliu, primar al comunei Agigea, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2246

A început procesul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea

26 Jan 2022 3468

Semnăturile depuse pentru organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea validate de AEP și Direcția de Evidență a Persoanei

13 Jan 2022 6200

UPDATE. USR PLUS Agigea, conferință de presă în fața Prefecturii Constanța. Se solicită organizarea referendumului de demitere a primarului PSD, Maricel Cîrjaliu (galerie foto)

24 Sep 2021 2968

Oficial DNA Primarul și secretarul comunei Agigea, trimiși în judecată în stare de libertate

12 Jun 2020 2379

UPDATE Cristian Maricel Cîrjaliu, edilul localității Agigea, trimis în judecată de DNA Constanța

10 Jun 2020 2298