Mircea Vizitiu, fost adjunct al IPJ Constanța, acord la DNA! Când se va pronunța tribunalul

 
 
  • Potrivit DNA, Mircea Relu Vizitiu este acuzat de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în formă continuată și acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.
  • Asta în timp ce, tot potrivit DNA, Marilena Vizitiu este suspectat de instigare la acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și instigare la divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au fixat data la care se vor pronunța asupra acordurilor de recunoaștere a vinovăției încheiate de DNA cu Mircea Relu Vizitiu, la data presupuselor fapte comisar șef de poliție, adjunct al inspectorului șef al IPJ Constanța, și cu Marilena Vizitiu, soția acestuia.
 
Potrivit DNA, Mircea Relu Vizitiu este acuzat de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în formă continuată și acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.
 
Asta în timp ce, tot potrivit DNA, Marilena Vizitiu este suspectat de instigare la acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și instigare la divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.
 
Judecătorii de la tribunal se vor pronunța asupra celor două acorduri la data de 7 noiembrie 2022.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În data de 29 iulie 2020, în contextul pregătirii unei acțiuni comune I.P.J. Constanța – A.N.P.C., inculpatul Vizitiu Mircea Relu le-ar fi informat pe cealaltă inculpată și pe o altă persoană despre iminența efectuării unui control pe plajele din municipiul Constanța unde acestea administrau împreună un beach bar.

 
Controlul ar fi fost efectuat în dimineața zilei de 30 iulie 2020, dar nu ar fi fost vizată zona de plajă în care funcționa barul.
 

În data de 12 octombrie 2020 inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi informat o persoană, prin mesaje SMS, că împotriva ei ar fi fost formulată o plângere penală, comunicându-i acesteia atât autorul plângerii cât și infracțiunea reclamată.
 
În cursul anului 2020, în mai multe situații și la solicitarea celei de-a doua inculpate, inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga ulterior acesteia datele de stare civilă ale unor persoane de care era interesată.
 
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
- pentru inculpatul Vizitiu Mircea Relu o pedeapsă de un an și 5 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și
- pentru inculpată o pedeapsă de un an și o lună închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile în dosar (5573/118/2022) sunt Vizitiu Mircea Relu – inculpat, Cojocaru Ana Maria Diana, parte vătămată, Orban Stephan Dana Viorica, parte vătămată, Velescu Vlad Costin, parte vătămată și Mermeze Alexandra Beatrice, parte civilă. 
 
În dosarul 5572/118/2022, conform portalului instanțelor de judecată, părțile sunt Vizitiu Marilena - inculpat, în timp ce Orban Stephan Dana Viorica este parte vătămată iar Alexandra Beatrice Mermeze este parte civilă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Din 1997 până în prezent!
Galeria adjuncților șefului IPJ Constanța! Cine este prima și singura femeie care a ocupat această funcție. (FOTO)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 25.11.2022

25 Nov 2022 314

IPJ Cluj Buletin de presă - 25.11.2022

25 Nov 2022 317

Șoferi sancționați de polițiștii IPJ Constanța. Ce nereguli au fost constatate

25 Nov 2022 577

Pericol la Constanța și Medgidia! Șoferi beți sau fără permis depistați în trafic de polițiști

25 Nov 2022 449

UPDATE Moarte suspectă la Năvodari! Tânără de 36 de ani găsită decedată într-un apartament. A fost deschisă o anchetă

25 Nov 2022 2677

IPJ Ialomița Buletin de presă - 24.11.2022

24 Nov 2022 311

Fost ofițer din IPJ Constanța, trimis în judecată de DNA! Dosarul, restituit la procuror

24 Nov 2022 1029

Ți-au dispărut bani din cont? Câte plângeri la poliție s-au făcut în ultima perioadă, la Constanța, și ce să faci dacă devii victima unei fraude online

24 Nov 2022 932

IPJ Brăila Comunicat de presă - 23.11.2022

23 Nov 2022 328

IPJ Bacău Buletin de presă - 23.11.2022

23 Nov 2022 352

Jucării contrafăcute depistate în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China

23 Nov 2022 448

IPJ Iași Buletin de presă - 23.11.2022

23 Nov 2022 282

Declarații de avere Ioan Lorin Ursa, colonel în rezervă, fost membru CA al RAEDPP Constanța, fost consilier al ministrului Justiției, fost șef al Serviciului de Investigații Criminale (DOCUMENTE)

23 Nov 2022 850

Polițiștii, prezenți la Liceul Teoretic Negru Vodă. Despre ce au vorbit cu elevii

22 Nov 2022 543

IPJ Brăila Comunicat de presă - 22.11.2022

22 Nov 2022 350