Justitie

O nouă condamnare pentru psihologul Oana Danciu!

Vineri, Leonard Iustin Bourceanu, judecător din cadrul Tribunalului Constanța, a dispus condamnarea Oanei Danciu la pedeapsa de doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență.
 
Instanța a dispus confiscarea specială în folosul statului a sumei de 9.000 de euro de la Oana Danciu a și a respins cererea ce confiscare formulată de reprezentantul Ministerului Public cu privire la celelalte sume. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oana Danciu a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța, pentru trafic de influență, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în perioada aprilie - mai 2017, inculpata Danciu Oana, în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit, de la două persoane (martori în cauză), suma de peste 10.000 de euro“.
 
„În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influență asupra directorului unei instituții publice și că îl poate determina pe acesta să dispună angajarea unuia dintre martori și a unei alte persoane în cadrul aceleiași instituții“, conform DNA.
 
Zilele trecute, într-un alt dosar, Tribunalul Constanța a decis condamnarea Oanei Danciu, pentru trafic de influență, la un an și patru luni de închisoare. De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la inculpată, în folosul statului, a sumei de 70.000 de lei. Nici această decizie nu este una definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „în perioada aprilie - august 2017, inculpata Danciu Oana (n.r. psiholog), în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 de lei (echivalentul a aproximativ 15.000 de euro)“.
 
„În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influență asupra unor persoane din cadrul Șantierului Naval Constanța, Universității Maritime Constanța, Autorității Navale Române și Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilități martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obținerea unui brevet de marinar etc. În cauză s-a dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei“, conform DNA.
 
În rechizitoriul DNA se mai arată că în ceea ce privește remiterea „acestei sume de bani pretinse pentru obținerea unui alt grad superior, (...) rezultă că aceasta a avut loc pe stradă, în fața bisericii de pe bd. (...) . În privința modalității de remitere a sumei pretinse, (...) a arătat că mama sa avea suma respectivă în buzunar, iar inculpata Danciu Oana, știind unde sunt banii, a îmbrățișat-o pe (...), băgând mâna în buzunar, de unde a scos singură suma de bani menționată“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Închisoare cu executare pentru un psiholog din Constanţa. Decizia este definitivă

01 Nov 2018 1005

Psiholog condamnat pentru trafic de influenţă. Pedeapsa, contestată

09 Jul 2018 679

Constanţa. DNA acuză – mită în faţa unei biserici. Un psiholog a fost condamnat

02 May 2018 1828

Psihologul Oana Danciu, sub control judiciar

12 Apr 2018 965

DNA Constanţa a trimis în judecată un psiholog. Ieri s-a luat o decizie importantă

15 Feb 2018 732

Un rechizitoriu cum rar ţi-e dat să citeşti! Procurorii Anticorupţie descriu o scenă ca-n filme. S-a întâmplat în faţa unei biserici din Constanţa (document)

19 Jan 2018 2296

Oana Danciu, trimisă în judecată, în stare de libertate. Dosarul, la Tribunalul Constanța

05 Jan 2018 1007

Psihologul Oana Danciu, din Constanţa, nu scapă de controlul judiciar

21 Dec 2017 967

Un psiholog din Constanţa, sub control judiciar

17 Nov 2017 1681

Ce spun procurorii despre ultimul dosar al psihologului Oana Danciu

03 Nov 2017 1957

Psihologul Oana Danciu, din Constanţa, rămâne sub control judiciar

02 Nov 2017 1152

S-a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv Hotărâre definitivă pentru psihologul Oana Danciu

01 Nov 2017 1169

IPJ Constanța a cerut, ieri, înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv față de psihologul Oana Danciu. Ce a decis Tribunalul

28 Oct 2017 2117

Psihologul Oana Danciu rămâne sub control judiciar

27 Jul 2017 1080

Psihologul Oana Danciu, trimisă în judecată. S-a stabilit primul termen. Şedinţa va fi secretă

25 Jul 2017 3407