Perla Majestic SA, firma controlată de Mohammad Murad, parte vătămată Radu Mazăre și Decebal Făgădău, foști primari ai Constanței, termen azi la tribunal

  • Societatea comercială Perla Majestic SA, condusă de omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, are calitatea de parte vătămată.
  •  Procurorii arată că „cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă“. Este vorba despre complexul Riviera Residence, care aparține omului de afaceri Florin Cârstocea, prin societatea RHC City Crown.
  • Dosarul a fost instrumentat de Constantin Conortos, procuror DNA Constanța.

Azi, 17 februarie 2021, la Tribunalul Constanța este programat, începând cu ora 14.00, al doilea termen de judecată în faza camerei preliminare în dosarul Decebal Făgădău și Radu Ștefan Mazăre, foști primari ai municipiului Constanța, au fost deferiți justiției de DNA. Dosarul este judecat de Ştefania Pârlogea, judecător în cadrul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa!
 
Decebal Făgădău este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Asta în timp ce Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În prezenta cauză au mai fost trimiși în judecată următoarele persoane: Constantin Nicoleta, la data presupusei fapte șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Dinescu Fulvia Antonela, la data presupusei fapte director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Tănase Luiza Elena, la data presupusei fapte arhitect șef al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și Munteanu Mariana, la data presupuselor fapte inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Viorel Ionescu, arhitect, pentru infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și afaceristul Florin Cârstocea, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Societatea comercială Perla Majestic SA, condusă de omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, are calitatea de parte vătămată.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că „cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă“. Potrivit info-sud-est.ro, este vorba despre complexul Riviera Residence, care aparține omului de afaceri Florin Cârstocea, prin societatea RHC City Crown.
 
Dosarul a fost instrumentat de Constantin Conortos, procuror DNA Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Citește și:

 
Foștii primari ai Constanței, inculpați
Decebal Făgădău și Radu Mazăre, așteptați azi la Tribunal


UPDATE. Oficial de la DNA. Decebal Făgădău și Radu Mazăre, foști primari ai Constanței, trimiși în judecată în alte două dosare. Care este prejudiciul
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce „spune“ Codul de Procedură Penală despre achitarea definitivă a lui Radu Mazăre și a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu

19 Jan 2021 2854

Foștii primari ai Constanței, inculpați Decebal Făgădău și Radu Mazăre, așteptați azi la Tribunal

09 Dec 2020 2297

Mazăre și Nicușor vor să intervină în procesul Xenoti SRL, care deține hotelul Flora din Mamaia

11 Nov 2020 2294

Radu Mazăre a dat în judecată Ministerul Justiției!

29 Oct 2020 2263

Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Radu Mazăre se aruncă din nou la mila Curții Supreme, pe 6 octombrie

22 Sep 2020 1747

După condamnarea lui Sorin Strutinsky la zece ani de închisoare Radu Mazăre, așteptat azi la Constanța! Despre ce dosar este vorba

09 Jul 2020 1998

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a dat în judecată forumul suprem al magistraților români. Ce a solicitat (document)

01 Jun 2020 2954

Procesul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânat pentru luna viitoare

08 May 2020 864

Final de proces în dosarul omului de afaceri Sorin Strutinsky! 15 mai, ziua pronunțării

01 May 2020 2400

Se cere rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța. Decizia ar putea fi luată azi, la Înalta Curte

19 Mar 2020 2437

Radu Mazăre, fax important din Penitenciarul Rahova!

16 Jan 2020 3814

„Diferență semnificativă“, de circa 210.000 de euro Ce a decis Curtea Supremă în legătură cu averea lui Alexandru Mazăre

01 Jan 2020 6477

Proces împortant! Azi s-ar putea decide rejudecarea dosarului Retrocedărilor din Constanța!

05 Dec 2019 1780

ANI cere control pe averea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei. Totul s-ar putea decide azi

05 Dec 2019 796

Liber la rejudecare, în Dosarul Retrocedărilor

04 Nov 2019 1001