Polițist acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța! Mâine, primul termen în apel

  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Joi, 11 ianuarie 2024, la Curtea de Apel Constanța este programat primul termen în apel în dosarul în care un polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!
 
Cauza a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, în septembrie 2023, prin condamnarea polițostului la 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale).
 
Instanța a amânat aplicarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 

Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța!
Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri justiție Constanța Polițistul de la Autostrăzi condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele, nemulțumit de pedeapsă

13 Sep 2023 1196

Constanța! Polițist condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada Soarelui

04 Sep 2023 1762

Din polițist a ajuns inculpat! Final de proces în cazul agentului acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

31 Jul 2023 13733

Atenție! Sute de radare în minivacanţa de Rusalii Autostrada București – Constanța, monitorizată de un elicopter

27 May 2018 2041

Accident la km 14, pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti

04 Sep 2016 2762

Plecaţi sau veniti din minivacanţă? Autostrada București - Constanța, împânzită de poliţişti

27 Dec 2015 1867