Premieră la DNA Constanța! Primul dosar de trafic de droguri trimis în instanță

  • Inculpații sunt acuzați că ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).
  • În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.
  • Dosarul celor patru este disjuns din cauza penală privindu-l pe comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, bănuit de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

Premieră la DNA Constanța! Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța, a finalizat ancheta într-un dosar ce ar fi fost instrumentat în mod normal de procurorii DIICOT! Mai precis, procurorul Andrei Bodean a dispus trimiterea în judecată a lui Iulian Grigorenco și a lui Alexandru Stan, dosarul - cu obiect trafic de droguri - fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța.

În paralel, Andrei Bodean continuă ancheta față de alte două persoane cercetate inițial în dosar cu Grigorenco și Stan, respectiv Niculae Stănică și Emanuel Bahica.

Conform anchetatorilor, dosarul celor patru este disjuns din cauza penală privindu-l pe comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, bănuit de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.
 

Date din dosar

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).

În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.

De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept.
 

Arestări preventive

Pe data de 01 februarie 2021, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a lui Niculae Stănică, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de droguri, Grigorenco Iulian, cercetat sub aspectul săvârțirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, și punerea în circulație de valori falsificate și Stan Alexandru, cercetat sub aspectul săvârțirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 01.02.2021 la data de 02.03.2021, inclusiv.

Totodată, Tribunalul a admis propunerea de arest la domiciliu formulată de DNA Constanța de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul Bahica Emanuel, cercetat sub aspectul săvârțirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, pentru o durată de 30 zile, de la data de 30 de zile, de la data de începând cu data de 01.02.2021 şi până la data de 02.03.2021, inclusiv.

 

Din dosarul comisarului-șef Coteanu

Așa cum arătam și mai sus, dosarul celor patru este disjuns din cauza penală privindu-l pe comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie.
Recent, comisarul-șef de poliție Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată (17 acte materiale), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării.


Control judiciar

Noul termen va avea loc pe data de 26 februarie 2021, pentru verificarea măsurii preventive. În prezent, comisarul-șef de poliție Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, se află sub control judiciar.Citește și

Oficial de la Tribunal
DNA a reținut patru bărbați. Legături cu dosarul fostului șef al Poliției Eforie. Cine a fost arestat


Oficial de la Tribunal
Șase luni de închisoare cu amânare pentru Vasile Marcel Iftimie, fostul șef al Poliției Locale Eforie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată de DNA. Procesul, amânat

02 Oct 2021 2562

Premieră la DNA Constanța! Începe judecata! (document)

22 Sep 2021 2605

Iulian Grigorenco și Alexandru Stan, menținuți în arest la domiciliu

04 Sep 2021 1615

Condamnare definitivă pentru unul dintre inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie

15 Jul 2021 1009

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța a scăpat de controlul judiciar

25 Jun 2021 1603

O nouă hotărâre în cazul comisarului-șef Coteanu acuzat de luare de mită

16 Jun 2021 1291

Comisarul-șef Coteanu, nemulțumit de decizia Tribunalului Constanța. Când va fi luată o decizie finală

08 Jun 2021 1044

Comisarul-șef Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, rămâne sub control judiciar

26 Apr 2021 1321

Un bărbat, din Eforie, care ar fi condus un moped fără permis, cercetat de DNA Constanța. Dosarul, închis

14 Apr 2021 1766

DNA Constanța a finalizat un nou dosar pentru trafic de droguri

07 Apr 2021 1534

Pronunțare amânată în dosarul comisarului-șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

30 Mar 2021 1269

DNA Constanța a trimis în judecată un fost fotbalist. Care sunt acuzațiile

22 Mar 2021 2460

Constanța. DNA anunță oficial finalizarea unui dosar pentru trafic de droguri

08 Mar 2021 1512

Rechizitoriu pentru unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța! Cum a fost „pedepsit“ un polițist din Argeș, detașat pe litoral, la Poliția Eforie

06 Mar 2021 3007

Judecătorii i-au modificat controlul judiciar comisarului șef Coteanu, fostul comandant al Poliției Eforie

02 Mar 2021 2084