Primăria Constanța nu se lasă! Municipalitatea face apel în procesul deschis unui fost consilier local

  • Municipalitatea a declarat apel în procesul deschis fostului consilier local Gheorghe (George) Andrei Popescu, după ce, în primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea deschisă de primărie în legătură cu recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
  • „Instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“, se arată în motivarea deciziei Tribunalul, prin care primăria pierduse procesul.
Dosarul în care Municipiul Constanța prin Primar l-a dat în judecată pe fostul consilier local Gheorghe (George) Andrei Popescu ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!
 
Municipalitatea a declarat apel după ce, în primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea deschisă de primărie în legătură cu recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
 
Acum, urmează ca dosarul să fie trimis pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel, să fie repartizat aleatoriu unui complet și să se stabilească data primei înfățișări pentru judecarea căii de atac.
 
Apelul municipalității a fost înregistrat la Tribunal marți, 19 septembrie 2023.
 
Este vorba despre dosarul 4449/118/2022, în care Tribunalul a decis „respinge acţiunea ca nefondată“, judecătorii arătând în motivarea Hotărârii 2204/2023, printre altele, că „instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, soluția instanței a fost pronunțată după ce judecătorii au decis repunerea cauzei pe rol pentru suplimentarea documentației, Municipiului solicitându-i-se să facă mai multe precizări.
 
Legat de acest dosar, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au explicat la momentul înregistrării dosarului, pentru ZIUA de Constanța, că „în urma unui control al Curții de Conturi, a reieșit că trebuie să recuperăm costurile unei deplasări“.
 
La rândul său contactat telefonic cu aceeași ocazie, Andrei George Popescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că nu știa de dosar, fiind nou înregistrat la instanță, la acel moment.
 

Totuși, cu privire la deplasările din cursul anului 2018 când era consilier local, acesta a precizat că, din ce reține, la momentul respectiv a procedat așa cum trebuia procedat, a depus toate rapoartele solicitate cu privire la deplasarea sa în străinătate.
 
În proces, instanța pusese în vedere, prin citație, Municipiului Constanța prin Primar, „să precizeze din ce se compun cheltuielile de deplasare în suma de 1.674,22 lei, defalcat, pe elemente componente şi care sunt înscrisurile care au stat la baza plăţilor respective; - să anexeze originalul înscrisului «Raport de activitate participare delegaţie Eskişehir 9-12.05.2018», înregistrat la Primăria Mun. Constanţa sub nr. 91839/05.06.2018“

 
La finalul deliberărilor în acest dosar, judecătorii au apreciat că acțiunea municipalității este nefondată și au respins-o ca atare.
 
Acum, le revine judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța sarcina de a stabili cine are dreptate în cauză.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces pentru taluzul de la Plaja Modern, la Tribunalul Constanța! Lipsește expertiza care să stabilească dacă suprafața este sau nu faleză
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Real Data Solutions SRL furnizează servicii de mentenanță pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

29 Apr 2024 108

Un imobil de pe strada Arhiepiscopiei din Constanța crește pe verticală. Datatur SRL a obținut un act de urbanism de la Minicipalitate

29 Apr 2024 161

Cumpărări directe Constanța Studiu de fezabilitate pentru construire și dotare bază sportivă la Corbu (DOCUMENT)

29 Apr 2024 172

Declarații de avere Constanța Camelia Velicică, secretarul general al comunei Târgușor, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 146

Primăria Techirghiol, județul Constanța, investește aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi din oraș (DOCUMENT)

29 Apr 2024 155

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 287

Hală, pe strada Celulozei din Constanța. Moc Fabrication SRL are acordul Municipalității

29 Apr 2024 269

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL - „Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 375

LIVE TEXT+VIDEO Ovidiu Cupșa își depune candidatura la Primăria Constanța din partea AUR-„Este o zi în care începe o nouă eră pentru Constanța”

29 Apr 2024 461

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 631

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 397

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 444

Licitația pentru continuarea lucrărilor, lansată abia zilele trecute Reabilitarea imobilului Teatrului de Stat Contanța, departe de a se termina în 2024!

28 Apr 2024 501

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 401

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 629