Primăria Constanța nu se lasă! Municipalitatea face apel în procesul deschis unui fost consilier local

  • Municipalitatea a declarat apel în procesul deschis fostului consilier local Gheorghe (George) Andrei Popescu, după ce, în primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea deschisă de primărie în legătură cu recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
  • „Instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“, se arată în motivarea deciziei Tribunalul, prin care primăria pierduse procesul.
Dosarul în care Municipiul Constanța prin Primar l-a dat în judecată pe fostul consilier local Gheorghe (George) Andrei Popescu ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!
 
Municipalitatea a declarat apel după ce, în primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea deschisă de primărie în legătură cu recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
 
Acum, urmează ca dosarul să fie trimis pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel, să fie repartizat aleatoriu unui complet și să se stabilească data primei înfățișări pentru judecarea căii de atac.
 
Apelul municipalității a fost înregistrat la Tribunal marți, 19 septembrie 2023.
 
Este vorba despre dosarul 4449/118/2022, în care Tribunalul a decis „respinge acţiunea ca nefondată“, judecătorii arătând în motivarea Hotărârii 2204/2023, printre altele, că „instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, soluția instanței a fost pronunțată după ce judecătorii au decis repunerea cauzei pe rol pentru suplimentarea documentației, Municipiului solicitându-i-se să facă mai multe precizări.
 
Legat de acest dosar, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au explicat la momentul înregistrării dosarului, pentru ZIUA de Constanța, că „în urma unui control al Curții de Conturi, a reieșit că trebuie să recuperăm costurile unei deplasări“.
 
La rândul său contactat telefonic cu aceeași ocazie, Andrei George Popescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că nu știa de dosar, fiind nou înregistrat la instanță, la acel moment.
 

Totuși, cu privire la deplasările din cursul anului 2018 când era consilier local, acesta a precizat că, din ce reține, la momentul respectiv a procedat așa cum trebuia procedat, a depus toate rapoartele solicitate cu privire la deplasarea sa în străinătate.
 
În proces, instanța pusese în vedere, prin citație, Municipiului Constanța prin Primar, „să precizeze din ce se compun cheltuielile de deplasare în suma de 1.674,22 lei, defalcat, pe elemente componente şi care sunt înscrisurile care au stat la baza plăţilor respective; - să anexeze originalul înscrisului «Raport de activitate participare delegaţie Eskişehir 9-12.05.2018», înregistrat la Primăria Mun. Constanţa sub nr. 91839/05.06.2018“

 
La finalul deliberărilor în acest dosar, judecătorii au apreciat că acțiunea municipalității este nefondată și au respins-o ca atare.
 
Acum, le revine judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța sarcina de a stabili cine are dreptate în cauză.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces pentru taluzul de la Plaja Modern, la Tribunalul Constanța! Lipsește expertiza care să stabilească dacă suprafața este sau nu faleză
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Reabilitare energetică la Liceul Tehnologic Crucea. Ce firme au câștigat contractul (DOCUMENT)

06 Dec 2023 463

Aurora Cazacu are undă verde Autorizație de construire pentru un bloc de 8 etaje, în Mamaia

06 Dec 2023 533

Societatea Getnic Construct Serv SRL și Primăria Municipiului Medgidia, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

06 Dec 2023 417

Știri Constanța Polițiștii locali sancționează neregulile în trafic. Atenție unde staționați cu mașina!

06 Dec 2023 381

Achiziţia mobilierului urban inteligent din municipiul Medgidia, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

05 Dec 2023 913

Achiziții publice Reamenajarea spațiului din zona Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ scoasă la licitație de Primăria Constanța

05 Dec 2023 582

Imobil de patru etaje pe strada Budapesta din Constanța. Cine dorește să edifice?

05 Dec 2023 639

Știri Constanța Unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase de care nu mai au nevoie, săptămâna aceasta

05 Dec 2023 469

Primăria Constanța, în proces cu fostul consilier local George Andrei Popescu! S-a stabilit data apelului

04 Dec 2023 586

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 827

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 521

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 1755

Sondaj de opinie Vă place cum arată Târgul de Crăciun de la Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski?

03 Dec 2023 1120

Raportul consultării privind Planul Urbanistic de Detaliu construire imobil pe strada Maior Gheorghe Murea din Constanța. Ce solicitări au vecinii investitorului? (DOCUMENT)

02 Dec 2023 773

Știri Constanța Restricții de trafic pe un tronson al bulevardului 1 Decembrie 1918. Iată de ce

01 Dec 2023 954