Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Procurorii DNA Constanța efectuează joi, 21 martie 2024, o acțiunea specifică la Consiliul Județean Călărași. De asemenea, DNA ar fi mers azi și la sediul Spitalului Județean.

În dosar sunt efectuate - potrivit datelor noastre - cercetări in rem față de faptă, nu față de persoană, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviuciu.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Președintele Consiliului Județean Călărași este Vasile Iliuță.

Acesta a fost trimis în judecată, în trecut, într-un alt dosar instrumentat tot de procurorii DNA Constanța.

În această cauză, șeful CJ Călărași a fost achitat, în primă instanță, de Tribunalul București.

Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel București, unde se află în prezent dosarul.

În acest context, ZIUA de Constanța prezintă averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, așa cum se arată în documentele oficiale.


Potrivit declarației de avere - document completat la data de 12 iunie 2023, șeful CJ Călărași deține, împreună cu soția sa, Iliuță Mihaela Cristina, un teren agricol, din 1994, în Vâlcelele, Călărași, în suprafață de 459,90 hectare, dar și alte patru terenuri intravilane, tot în Călărași, în suprafață totală de aproximativ 10.000 mp.

Soții Iliuță mai au în posesie două case de locuit, în Călărași, trei apartamente (în Călărași și în București), dar și spații comerciale - atât în Călărași, cât și în Italia.

Conform declarației de avere, în 2023, soții Iliuță au cumpărat în Campo Moro, Italia, un spațiu comercial în suprafață de 900 mp.

De la CJ Călărași, Vasile Iliuță a încasat salariul de 164.268 de lei, în timp ce soția și copiii au încasat de la SC Ildu SRL și Lumi Agrosat SRL, din Călărași, aproximativ 230 mii lei.

Mai mult, familia Iliuță a mai încasat - potrivit declarației de avere - arendă în valoare totală de 800 mii lei

Șeful CJ Călărași a mai încasat -după cum este precizat în declarația de avere - dividende de 7.627.368.

Mai departe, în declarația de interese, Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a consemnat că are calitatea de asociat în șase societăți comerciale, respectiv: ILDU SRL, ILYA AGRO SRL, AGROPREST ILIUTA SRL, ILIUTA SRL, ROMILVA SRL și FATTORIE DI ILIUTA SRL.

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, este președinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat filiala Călărași
vicepreședinte al Camerei de Comerț Călărași și președinte al Asociaței CEDR Valcelele - Călărași.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 910