Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

Procurorii DNA Constanța efectuează în această dimineață, potrivit datelor noastre, percheziții la Consiliul Județean Călărași.

Nu este prima dată când CJ Călărași se află în atenția procurorilor DNA Constanța. Șeful CJ Călărași a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanța, însă el a fost achitat în primă instanță de Tribunalul București. 

Vasile Iliuță a fost acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj. 
 
Achitarea s-a făcut - conform portalului instanțelor de judecată - în baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza I și a II a C. proc. pen. - fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Decizia magistraților din Capitală a fost contestată de procurorii DNA, astfel că dosarul se află spre soluționare la Curtea de Apel București. 

În dosar sunt efectuate cercetări in rem față de faptă, nu față de persoană, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviuciu. 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, trimis în judecată de DNA Constanța, achitat de Tribunalul București! Curtea de Apel București, primul termen în apel (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul unui fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA, amânat pentru finele lunii septembrie 2024

24 May 2024 528

Oficial de la DNA! Foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sub control judicar

24 May 2024 372

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, audiat la DNA

23 May 2024 479

CSM, decizie importantă în cazul procurorului Mircea Adrian, șeful Serviciului privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA

22 May 2024 415

Tribunalul Constanța amână pentru septembrie 2024 dosarul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța! (RECHIZITORIU)

21 May 2024 559

Achitare pentru Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, în dosarul DNA! Primul termen în apel, în septembrie 2024! (DOCUMENT)

19 May 2024 1327

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 441

Curtea de Apel Constanța anunță când se va pronunța în dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia, în cameră preliminară! (DOCUMENT)

17 May 2024 960

Tribunalul Constanța încetează procesul penal într-un dosar al DNA Constanța! Decizia nu este definitivă (MINUTĂ)

16 May 2024 616

Tribunalul Constanța schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău - „fapta nu există“ (MINUTĂ)

16 May 2024 891

Câți bani a confiscat tribunalul Condamnare pentru Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea! DNA îl acuză de luare de mită! (DOCUMENT)

15 May 2024 745

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța!

15 May 2024 587

Procurorul Mircea Adrian, numit șef al Serviciului privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA

15 May 2024 606

DNA Constanța, aproape să „piardă“ dosarul lui Dragoș Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor! Cauza, la Curtea de Apel București (DOCUMENT)

14 May 2024 794

Cristian Radu, primarul din Mangalia, termen miercuri la Curtea de Apel Constanța, în dosarul DNA! (DOCUMENT)

14 May 2024 1778