Justitie

Profesor universitar din Constanţa, trimis în judecată de DNA. A lăsat sala de cursuri pentru cea de judecată (rechizitoriu)

Gabriela Lilios, cadru universitar al Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, acuzată de influenţarea declaraţiilor şi de instigare la favorizarea făptuitorului, s-a aflat, ieri, în atenţia judecătorului Marius Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Lilios a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în luna noiembrie 2016.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada octombrie 2015 - iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar în cadrul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, prin corupere, atât direct, cât şi printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul privindu-i pe inculpaţii Ţarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanţa“.
 
„Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Ţarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa. În schimbul acestui «serviciu», inculpata Lilios Gabriela i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante, cât şi examenul de licenţă în cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa - Facultatea de Farmacie. Declaraţia persoanei respective, dată în cadrul şedinţei publice din 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmaţii făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care aceasta le cunoştea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Ţarălungă Gheorghe“, conform DNA.
 
Pe data de 1 februarie, judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit de DNA Constanţa, prin care s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatei Gabriela Lilios, pentru influenţarea declaraţiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului. Instanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia judecătorului Lucian Lică a fost atacată de Gabriela Lilios la Curtea de Apel Constanţa. Contestaţia cadrului universitar a fost analizată ieri de judecătorul Marius Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa.

Citeşte şi:  

Procurorii Anticorupţie explică în detaliu de ce au trimis în judecată un profesor de la Universitatea „Ovidius” Constanţa (document)

DNA Constanţa acuză!
Studenţi ameninţaţi că nu vor promova examenele de licenţă şi puşi să mintă în sala de judecată (referat propunere arestare)


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv! Profesor de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, condamnat definitiv

29 Mar 2018 3120

Cadru universitar, trimis în judecată de către DNA Constanța. Condamnat în primă instanță. Apelul dosarului, în martie

01 Mar 2018 1911

Exclusiv! Un profesor de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa a fost condamnat

26 Jan 2018 3079

Gabriela Lilios, cadru universitar, a scăpat de controlul judiciar

30 Oct 2017 2177

Tribunalul Constanţa, anunţ de ultim moment. Este vizat un dosar al DNA Constanţa. Cadru universitar, trimis în judecată

18 Oct 2017 6244

Un profesor de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

01 Sep 2017 2757

Le-a făcut pârtie în 2014 Cum a radiat rectorul Rugină sancţiunile disciplinare pentru Gheorghe Ţarălungă, Gabriela Lilios şi decanul Laura Bucur (documente)

11 Mar 2017 4262

Procurorii Anticorupţie explică în detaliu de ce au trimis în judecată un profesor de la Universitatea „Ovidius” Constanţa (document)

29 Nov 2016 2031

Gabriela Lilios, profesor la Universitatea „Ovidius”, are voie să părăsească municipiul Constanţa (referat propunere arestare)

26 Nov 2016 1602

Gabriela Lilios, de la Universitatea Ovidius, trimisă în judecată de DNA Constanţa

24 Nov 2016 3549

DNA Constanţa acuză! Studenţi ameninţaţi că nu vor promova examenele de licenţă şi puşi să mintă în sala de judecată (referat propunere arestare)

15 Oct 2016 3259

DNA a vrut-o în arest Gabriela Lilios, profesor în cadrul Universității Ovidius, rămâne în libertate

13 Oct 2016 1290

Gabriela Lilios, profesor la Ovidius, rămâne sub control judiciar!

12 Oct 2016 1502

Arest sau libertate! Zi importantă pentru Gabriela Lilios, de la Universitatea Ovidius. Dar şi pentru DNA Constanţa

12 Oct 2016 2482

Mâine se decide libertatea Gabrielei Lilios, profesor de la Universitatea Ovidius

11 Oct 2016 1238