Justitie

Radu Mazăre contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Ce se întâmplă azi la Curtea Supremă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a stabilit primul termen în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv nouă ani de închisoare.
 
Amintim că, zilele trecute, Radu Mazăre a formulat o contestaţie în anulare, acţiunea reprezentând în fapt o cale extraordinară de atac prin intermediul căreia se urmăreşte, în cazul nostru, anularea deciziei pronunţate, rejudecarea ori completarea judecăţii în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Cauza se va afla pentru prima dată în atenţia magistraţilor pe data de 12 aprilie şi va fi judecată de un complet de trei judecători format din următorii magistraţi: Silvia Cerbu, Simona Daniela Encean, Simona Elena Cîrnaru.
 
Silvia Cerbu şi Simona Cîrnaru, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, judecă în prezent, alături de colegul lor Daniel Grădinaru, dosarul în care mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa au fost condamnaţi în primă instanţă, alături de câţiva oameni de afaceri din Constanţa, la peste 70 de ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, respectiv 15 ani de închisoare.
 
În luna aprilie 2015, Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean au respins propunerea de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul edil-şef al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulată de procurorii DNA în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Tot în perioada respectivă, Simona Daniela Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de procurorul Andrei Bodean, actualul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi în primă instanţă. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte

De menţionat că, pe lângă Radu Mazăre, contestaţie în anulare au mai formulat şi alte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv: Paraschiva Barbu, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Marius Puşcaşi, condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, şi Dima Alin Horaţiu, condamnat la şase ani de închisoare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre va fi adus azi la Curtea Supremă. Ce dosar se judecă

13 Nov 2019 798

Acţiunile deţinute de Mihai Mazăre, Aurel Mitran şi Mihail Gheorghe Cârciog în Sigma Trading, cumpărate de Five-Holding

13 Nov 2019 994

Radu Mazăre rămâne în închisoare. Cine a respins contestația în anulare

12 Nov 2019 1292

Radu Mazăre a ajuns la Înalta Curte! Contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanța

08 Nov 2019 472

Azi este ultima zi când se pot depune observații la APM Constanța privind proiectul imobiliar al Five-Holding SA de la halta Traian

07 Nov 2019 390

Inculpaţii au tergiversat intenţionat judecata De ce a mărit Înalta Curte pedepsele în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa!

07 Nov 2019 889

„Nu fac niciun comentariu“ Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, la judecată cu Primăria Constanţa pentru bani

05 Nov 2019 471

Radu Mazăre, aşteptat azi la Înalta Curte

05 Nov 2019 377

Liber la rejudecare, în Dosarul Retrocedărilor

04 Nov 2019 491

Motivarea din Dosarul Retrocedărilor, secretizată Radu Mazăre a primit indicativul „P“. Nicuşor Constantinescu - „I“. Cine sunt „D1“, „Q“ şi „B1“

04 Nov 2019 2260

Bloc pe „spaţii verzi“ în Faleză Nord? Povestea terenului aflat iniţial în proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor

02 Nov 2019 3028

www.radumazare.ro, scos la vânzare!

31 Oct 2019 709

Radu Mazăre, plimbat între instanțe! Ieri la Constanța, azi la București

25 Oct 2019 1324

Imagini cu Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței, scos din Palatul de Justiție și băgat într-o dubă ANP (Galerie foto)

24 Oct 2019 4157

Radu Mazăre a fost adus la Constanța!

24 Oct 2019 16735