Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

  • În Secțiunea Document poate fi consultat Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța în anul 2023.
Curtea de Apel Constanța va analiza în cursul anului 2024 posibilitatea de a fi transferate două posturi în plus la Curtea de Apel, dat fiind volumul de muncă al instanței, dar și schema de personal.
 
Informația este cuprinsă în Raportul complet al activității instanței în anul 2023, dezbătut în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor Curții din 12 martie 2024, la discuții fiind prezenți și membrii Consiliului Superior al Magistraturii jud. Ramona Grațiela Milu și jud. Gheorghe Liviu Odagiu.
 
Conform datelor cuprinse în raportul Curții de Apel, în anul 2023, instanța a fost învestită cu un număr total de 9.651 de cauze, dintre care 2.989 au fost preluate din 2022, iar 6.662 de dosare au fost nou înregistrate, fiind astfel constatată o scădere față de anul precedent cu 1.104 dosare (10,26%).
 
Din cele 9.651 de dosare, au fost soluționate și redactate, în 2023, nu mai puțin de 7.122 de dosare, iar numărul dosarelor nesoluționate la sfârșitul anului 2023 este de 2.529 de dosare, dintre care 201 erau suspendate.
 
Sursa foto: Raportul Curții de Apel Constanța 2023

Cifrele arată astfel o scădere față de 2022, când se aflau în stoc 2.971 de dosare, dintre care 218 erau suspendate.
 
Scăderea stocului final de dosare a fost dată în principal de numărul mare al cauzelor soluționate, se arată în rarport, dar și de tendința de scădere a cauzelor nou înregistrate.

Sursa foto: Raportul Curții de Apel Constanța 2023
 

Curtea de Apel Constanța se situează astfel pe locul 3 pe țară, peste media națională, din punct de vedere al ratei de soluționare.
 
În continuare, se mai precizează în raportul Curții că, în 2023, instanța s-a situat pe locul 7 între curțile de apel, raportat la volumul efectiv de activitate, față de locul 6 în 2022.

 
Sursa foto: Raportul Curții de Apel Constanța 2023

„Raportat la operativitatea soluționării cauzelor – se constată că în anul 2023 instanța Curtea de Apel Constanța se situează pe loul 3 la nivel național, peste media națională, deși media posturilor efectiv ocupate a fost de 38,8 corespunzător unui procent de ocupare de 90,23% din posturile aflate în schema de personal. De asemenea, instanța ocupă locul 4 național raportat la numărul de dosare soluționate / judecător prezent în activitate“, conform celor consemnate în analiza instanței.
 
În concluziile raportului se arată, printre altele, că „în linii mari, încărcătura cu cauze a Curții de Apel Constanța se situează peste media națională / schema de judecători, chiar dacă sub aspectul numărului de judecători din schemă situația este diferită, instanța având o schemă mai redusă decât alte curți de apel cu volum mai mic de activitate (CA Galați – 46 posturi, CA – Suceava – 47 posturi, CA Iași – 44 posturi“.
 
În acest sens, se precizează în raport, se va analiza în cursul anului 2024 oportunitatea transferului a două posturi de judecător de la instanțele de circumscripție sau de la alte instanțe către Curtea de Apel Constanța.
 
De asemenea, se precizează că „și în anul 2024 se impune continuarea activității manageriale de revizuire a regulilor interne cu caracter organizatoric și funcțional, cu respectarea competențelor atribuite prin lege și regulament fiecărei autorități judiciare sau funcții publice implicate în această activitate“.
 
Întregul raport poate fi consultat în Secțiunea Document.
 
Prezentarea Curții de Apel Constanța
 
Curtea de Apel Constanța este instanța supremă din Dobrogea, având arondate toate instanțele din Constanța și Tulcea.
 
Instanțele arondate Curții de Apel Constanța sunt Tribunalele Constanța și Tulcea, precum și Judecătoriile Constanța, Medgidia, Mangalia, Hârșova, Tulcea, Măcin și Babadag.
 
Președintele Curții de Apel Constanța este magistratul Alina Gabriela Jurubiță, iar cei doi vicepreședinți sunt magistrații Mihaela Cristina Mocanu și Francisc Nemeth.
 
Din Colegiul de Conducere a instanței fac parte, în calitate de membrii de drept, magistrații Alina Gabriela Jurubiță Mihaela Cristina Mocanu, Ileana Anastasiu (președintele delegat al Secției Penale și pentru cauze penale cu minori și de familie), Oana Damian (președintele Secției a II-a Civile de insolvență și litigii cu profesioniștii și societăți), Geta Cristina Gheorghe (președintele Secției I Civile) și Francisc Nemeth (președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal).
 
De asemenea, membrii CC care au fost aleși în Adunarea Generală a Judecătorilor, al căror mandat este de trei ani sunt magistrații Andreea Bianca Andruș (din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal) și Raluca Georgeta Ceaușu (din cadrul Secției Penale și pentru cauze penale cu minori și de familie.
 
Secția Penală și pentru cauze penale cu minori și de familie
 
Secția Penală și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța este condusă de președintele delegat Ileana Anastasiu, magistrații care își desfășoară activitatea în cadrul secției fiind: Ileana Anastasiu, Georgiana Anghel-Tudor, Valentina Boboc, Ioana Bogdan, Raluca Georgeta Ceaușu, Andreea Ianca, Gabriel Mustață, Ștefania Pîrlogea și Virgil Marius Ungureanu.
 
Secția I Civilă
 
Secția I Civilă este condusă de președintele Geta Cristina Gheorghe, iar magistrații care își desfășoară activitatea în cadrul secției sunt Răzvan Anghel, Claudia Bodean, Ionela Diana Faur, Geta Cristina Gheorghe, Felicia Mirela Ivan, Alina Gabriela Jurubiță, Gabriel Lefter, Iulian Minaev, Mihaela Cristina Mocanu, Crina Mihaela Popescu, Adriana Ioana Sincu Badea, Mihail Stănescu Sas și Veronica Tudor.
 
Secția a II-a Civilă, de insolvență, litigii cu profesioniști și societăți
 
Secția a II-a Civilă, de insolvență, litigii cu profesioniști și societăți este condusă de președintele Oana Damian, iar magistrații care își desfășoară activitatea în cadrul secției sunt: Cristina Belecciu, Claudia Ionela Bojin, Cristina Constantinescu, Oana Damian, Laura Elena Suliman și Iuliana Tudoran.
 
Secția de Contencios administrativ și fiscal
 
Secția de Contencios administrativ și fiscal este condusă de președintele Francisc Nemeth, iar judecătorii care fac parte din această secție sunt Bianca Andreea Andruș, Nicoleta Roxana Bacu, Alexandru Ionuț Burtescu, Elisabeta Crihană, Raluca Elena Lupu, Marilena Victoria Mircioi, Ramona Poppa, Francisc Nemeth, Claudiu Iulian Răpeanu, Anca Ramona Pârlățeanu, Maria Timoașcă și Constantina Monica Turcu.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța în anul 2023.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata medie de soluționare și „satisfăcător“ la termenul de redactare (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces între două firme de securitate și Drumuri Județene Constanța SA. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

27 Apr 2024 329

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 702

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 397

Condamnare definitivă pentru un fost angajat al ISU Dobrogea! 12 ani şi 6 luni de închisoare

26 Apr 2024 555

Știri justiție Constanța Doi procurori de la Parchetul Judecătoriei Constanța, delegați la PJ Hârșova

26 Apr 2024 401

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1428

Tribunalul Constanța dispune intrarea în insolvență a LTA Mondial SRL, din Constanța! Decizia, contestată

25 Apr 2024 636

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 777

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 1169

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 817

Constanța. Daune morale definitive pentru un sandvici cu piept de pui și sârmă, la un peco din oraș (MINUTA)

23 Apr 2024 593

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 541

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 538

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 751

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 464