„Recunosc și regret faptele săvârșite“ Acord de recunoaștere încheiat cu DNA Suceava, analizat de Tribunalul Constanța. Ce acuzații aduc procurorii (DOCUMENT)

  • Spus pe scurt, procurorii DNA au spus că suspecta, începând cu luna octombrie 2021, „a aderat la grupul infracțional organizat (...) specializat în obținerea de certificate și adeverințe falsificare de vaccinare anti-Covid pentru clienții interesați, în schimbul a diferite sume de bani, cuprinse între 500 de lei și 700 de lei“.
  • În acordul de recunoaștere, procurorii au menționat faptul că, fiind audiată în prezența avocatului desemnat din oficiu, inculpata a declarat „recunosc și regret faptele săvârșite și sunt de acord cu încadrarea juridică dată acestora, respectiv constituirea unui grup infracțional, în modalitatea aderare (...), cumpărare de influență (...), complicitate la trafic de influență (...), instigare la fals informatic (...)“.
  • În Secțiunea Document puteți consulta acordul de recunoaștere a vinovăției anonimizat, remis ZIUA de Constanța de către Direcția Națională Anticorupție.
 
Judecătorii Tribunalului Constanța au fost chemați să analizeze un acord de recunoaștere încheiat de procurorii anticorupție din Suceava cu M.S., o suspectă din Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  
 
În acordul de recunoaștere, procurorii au menționat faptul că, fiind audiată în prezența avocatului desemnat din oficiu, inculpata a declarat „recunosc și regret faptele săvârșite și sunt de acord cu încadrarea juridică dată acestora, respectiv constituirea unui grup infracțional, în modalitatea aderare (...), cumpărare de influență (...), complicitate la trafic de influență (...), instigare la fals informatic (...)“.
 
De asemenea, procurorii anticorupție au mai reținut în acord că „este de reținut atitudinea inculpatei (...) pe parcursul desfășurării urmăririi penale, faptul că a recunoscut și regretat faptele comise, dând detalii despre participarea celorlalți coninculpați în derularea activităților infracționale încă de la data primei declarații, a depuse eforturi pentru a se prezenta la toate chemările organelor judiciare“.
 
Spus pe scurt, procurorii DNA au spus că suspecta, începând cu luna octombrie 2021, „a aderat la grupul infracțional organizat (...) specializat în obținerea de certificate și adeverințe falsificare de vaccinare anti-Covid pentru clienții interesați, în schimbul a diferite sume de bani, cuprinse între 500 de lei și 700 de lei“.
 
Potrivit DNA, rolul acesteia a fost de a „racola clienți dornici să obțină, prin intermediul numite (...) certificate de vaccinare anti-Covid, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 500 și 700 de lei“.
 
De asemenea, aceasta mai este acuzată și de cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și instigare la fals informatic.
 
În cauză, procurorii au propus o pedeapsă de trei ani cu suspendarea sub supraveghere pe un teremen de încercare de trei ani.

 
Amintim, la finele lunii decembrie 2021, Direcția Națională Anticorupție anunța punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea unor persoane într-un dosar ce viza infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, dare de mită, acces ilegal într-un sistem informatic, fals informatic, fals intelectual și spălare a banilor, săvârșite în forma autoratului, complicității și a instigării.
 

Cazul este instrumentat de procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Anticorupție Suceava.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța cu privire la acest acord de recunoaștere a vinovăției, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
În Secțiunea Document puteți consulta acordul de recunoaștere a vinovăției anonimizat, remis ZIUA de Constanța de către Direcția Națională Anticorupție.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Autodenunț!
DNA acuză - acte false pentru construirea Spitalului municipal policlinic din Constanța! (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Fraudare examen permise“ DNA a trimis în judecată un mega dosar! Peste 50 de inculpați

08 Jan 2024 647

DNA l-a reținut pe primarul Eugen Nechita, din Drăgușeni, Botoșani

21 Dec 2023 1528

Dosarul vaccinărilor presupus false de la Mangalia. Fiul primarului din 23 August a contestat controlul judiciar. Răspunsul instanței (MINUTA)

18 Dec 2023 1038

UPDATE. Miercuri, 13 decembrie DNA face aproape 100 de perchezitii! Ar fi vizat sediul CJ Botoșani și sediul PSD (surse)

13 Dec 2023 742

Știri justiție Constanța Medic condamnat în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. A făcut acord cu procurorii DNA

10 Oct 2023 884

Condamnare în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia! Suspecta a bătut palma cu procurorii DNA Suceava!

25 Sep 2023 1027

Un nou acord de recunoaștere a vinovăției în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia

11 May 2023 1107

Mega-dosar la DNA! Zeci de persoane timise în judecată! Printre inculpați, angajați ai MAI

24 Apr 2023 924

Bombă de la DNA! Sunt vizați mai mulți comisari de la Mediu

30 Mar 2023 1193

DNA dă lovitura! Peste 60 de percheziții. 21 la sedii ale unor instituții publice

29 Mar 2023 1445

Primar trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Ce acuzații i se aduc

23 Mar 2023 1459

Ce spune primarul de la 23 August despre Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia

08 Feb 2023 1899

Vaccinări false la Mangalia, acuză anticorupția Suspectul a bătut palma cu DNA, Tribunalul a amânat verdictul! (DOCUMENT)

16 Jan 2023 1468

Prima condamnare în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia! Ce sentință au dictat judecătorii (MINUTA)

19 Dec 2022 1545

DNA acuză - „Mai multe cadre medicale au acționat în mod concertat!“ Ce verdict se așteaptă azi, la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Dec 2022 1862