Remi Mincă, fostul director al AJOFM Constanța, chemat în instanță pentru situația financiară a Asociației de Calificare și Recalificare pentru Tineret

 
 
 
  • Administrația Finanțelor Publice din Constanța solicită ca Florin Romulus Mincă, fost șef al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, și Gherasim Mihai Daniel să fie trași la răspundere pentru situația financiară a Asociației de Calificare și Recalificare pentru Tineret filiala A.T.P. Constanta!
  • Cererea AJFP Constanţa s-a concretizat în dosarul cu numărul unic 7796/118/2022/a1, cauză înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța la data de 6 noiembrie 2023.
 
Administrația Finanțelor Publice din Constanța solicită ca Florin Romulus Mincă, fost șef al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, și Gherasim Mihai Daniel să fie trași la răspundere pentru situația financiară a Asociației de Calificare și Recalificare pentru Tineret filiala A.T.P. Constanta!  
 
Cererea AJFP Constanţa s-a concretizat în dosarul cu numărul unic 7796/118/2022/a1, cauză înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța la data de 6 noiembrie 2023.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.

 
Amintim că prin Hotărârea intermediară nr. 47/2023, din 20.01.2023, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de creditoarea Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin AJFP Constanţa și a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei Asociaţia de Calificare și Recalificare pentru Tineret Filiala Asociaţiei Tineretului Progresist, cu sediul în municipiul Constanţa, bulevardul Ferdinand, jud. Constanţa.
 
Instanța a desemnat provizoriu, prin tragere la sorţi, în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă CII Ianuşi Mariana.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 761/2023, din 27.06.2023, Tribunalul a luat act de desemnarea de către creditoarea Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa a lichidatorului judiciar CII Ianuşi Mariana & CII Ianuşi Petronela Andreea.  
 

Procesul amânat pentru la anul
 
Marți, 7 noiembrie 2023, a avut loc un nou termen în dosar, instanța amânând procesul pentru data de 16 ianuarie 2024, pentru citarea creditorilor prin BPI cu mențiunea de a-și exprima punctul de vedere asupra închiderii procedurii.

Judecător sindic este Adriana Ioana Sincu Badea, de la Tribunalul Constanța.
Povestea din instanță
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 1959/02.02.2023, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, creditoarea D.G.R.F.P. Galați prin AJFP Constanța a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea Asociația de Calificare și Recalificare pentru Tineret Filiala A.T.P. Constanța.
 
Potrivit BPI, în motivarea cererii s-a precizat că împotriva debitoarei, creditoarea deține o creanță în valoare de 1.079.127, rezultată din obligațiile față de bugetul de stat, iar scadența a fost depășită de mai mult de 60 de zile.
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 10140/14.06.2023 a fost publicat Raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă.
 
Conform BPI mai sus precizat, scopul inițial al asociației a fost „organizarea și desfășurarea de cursuri de formare profesională în diferite ocupații și meserii în vederea inițierii, calificării, recalificării, specializării sau perfecționării profesionale și acordarea de certificate de absolvire sau calificare profesională ce conferea valabilitate conform legislației în vigoare“.
 
Mincă Romulus Florin, membru fondator și președinte
 

„În perioada 29.01.2004 - 02.03.2009 asociația a fost condusă de Mincă Romulus-Florin ce a deținut calitatea de membru fondator și Președinte al asociației. Potrivit relațiilor comunicate telefonic la data de 31.01.2023 de către Mincă Romulus Florin: a fost membru fondator și președinte al Asociației de Calificare și Recalificare Pentru Tineret Filiala A.T.P.Constanța până în anul 2009, dată de la care a ieșit din asociație urmare a faptului că a ocupat o funcție publică director al A.J.O.F.M.Constanța“, conform BPI.  

 
Acesta a mai precizat faptul că împreună cu el a ieșit din asociație și „Ionica Mincă, în locul lor intrând două persoane din Brașov, pe care nu le cunoștea, și despre care nu își mai amintește cum îi chema“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 

„Ieșirea s-a făcut prin proces-verbal de ședință, modificarea statutului, implicit a organelor de conducere. În ceea ce privește arhiva financiar-contabilă Romulus Florin Mincă a arătat faptul că nu se află în posesia dânsului, fiind ridicată de către cele două persoane din Brașov, motiv pentru care, nu ne poate pune la dispoziție nici un document, dar că, asociația nu mai funcționează de la finele anului 2007“, conform sursei mai sus precizată. În ceea ce privește datoriile asociației, Romulus Florin Mincă a arătat faptul că în procesul verbal prin care s-a consemnat ieșirea dumnealui și a d-nei Mincă Ionica din Asociația de Calificare și Recalificare pentru Tineret Filiala A.T.P.Constanța a fost precizat faptul că sunt datorii către bugetul de stat, iar noii asociați s-au obligat să le achite, spunând că vor prelua pasivul și activul asociației. Din data de 02.03.2009 și până la deschiderea procedurii de insolvență prevăzută de Legea nr.85/2014 funcția executivă și administrativă a fost asigurată de Gherasim Mihai-Daniel“, potrivit BPI.

 
Cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă
 
Tot în Raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă au fost publicate concluzii privind răspunderea organelor de conducere ale asociației.
 
Conform raportului, „nefiind în posesia documentelor Primare din arhiva financiar contabilă a debitoarei Asociația de Calificare și Recalificare pentru Tineret Filiala A.T.P.Constanța pentru a efectua o analiză pertinentă în ceea ce privește îndeplinirea condițiilor punctuale prevăzute de art.169 din Legera nr.85/2014 cu privire la atragerea răspunderii organelor de conducere nu putem preciza cu certitudine dacă și cine sunt persoanele vinovate“.
 

„Mai mult decât atât, pentru faptul că în perioada în care s-au născut obligațiile fiscale au asigurat administrarea debitoarei Asociația de Calificare și Recalificare Pentru Tineret Filiala A.T.P.Constanța împotriva celor doi administratori Mincă Romulus-Florin și Gherasim Mihai-Daniel în temeiul art.25 alin.2 lit.d din Legea nr.207/2015 privind codul de procedură fiscală republicată, cu modificările și completările ulterioare, împotriva acestora a fost emisă ,Decizia de angajare a răspunderii solidare nr.63824/01.09.2020” în vederea realizării creanțelor fiscale deținute de creditorul bugetar împotriva debitoarei ,Asociația de Calificare și Recalificare Pentru Tineret Filiala A.T.P.Constanța” în limita sumei de 1.039.321 lei pentru Mincă Romulus-Florin și în limita sumei de 1.040.373 lei pentru Gherasim Mihai-Daniel“, conform BPI.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Zeci de mii de lei pentru dezvoltarea rugby-ului din Constanța!
CJC, pastilă amară în instanță! Este vizată Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa (DOCUMENTE)

 
FTV RO SRL, din Constanța, controlată de Ion Mirea, cere să intre în insolvență!
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbare de sediu social pentru SRL-ul controlat de Cupșa, Mincă și Cocîrță, afaceristul care a cerut falimentul GSP Offshore SRL

24 Sep 2022 2232

Ar fi vorba despre o datorie Romulus Mincă, dat în judecată de AJOFM Constanţa

06 Nov 2015 3715