„Să mă pupe în ... pe mine“ Caz rezolvat de procurorii din Tulcea, demn de filmele cu detectivi! Crimă descoperită după îngroparea cadavrului. Dosarul poate ajunge la Constanța

Cercetări la fața locului, într-un caz de omor. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Zilele trecute, judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis condamnarea în primă instanță a inculpatului la o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru omor.
  • Decizia Tribunalului Tulcea nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
  • Foarte important legat de acest caz este faptul că crima a fost la un pas de a rămâne nedescoperită, victima fiind chiar înmormântată, după ce, inițial, s-a crezut că bătrânul murise în somn.
  • La priveghi, fiica bătrânului a văzut pozele victimei, făcute de vecinii care au ajutat-o să îl pregătească pentru înmormântare și în care erau vizibile urmele agresiunii.
  • După exhumarea cadavrului și analizarea amănunțită a acestuia, anchetatorii au ajuns la concluzia că moartea a fost una violentă, iar procurorii și polițiștii au pornit în cursa contra-cronometru pentru prinderea autorului.
  • În cazul în care hotărârea de condamnare rămâne definitivă, suspectului îi vor fi prelevate probe biologice, potrivit deciziei instanței, pentru introducerea profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.
„####### #######: (n.l.- Tuşeşte) n-are probe, n-are, ei vrea să închidă dosarul cu totul, da' n-are probe.
##### #####: Să mă pupe în ... pe mine.
####### #######: Eu dacă eram ca tine acuma plecam“
 
Fragmentul de mai sus reprezintă transcrierea convorbirilor interceptate purtate între un suspect de crimă, din județul Tulcea, și concubina sa, persoana care înjură fiind chiar suspectul.
 
Zilele trecute, judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis condamnarea în primă instanță a inculpatului la o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru omor.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Comportament simulat la testarea poligraf
 
Potrivit magistraților, inculpatul este suspectat că, în luna martie 2021, i-a aplicat victimei, de 70 de ani, lovituri cu ajutorul unui corp contondent (picior de masă), provocând decesul acestuia.
 
În urma efectuării unei testări poligraf a inculpatului a rezultat că la întrebările relevante cauzei, răspunsurile au provocat modificări specifice comportamentului simulat.
 

În cauză, pentru aflarea adevărului, s-a dispus exhumarea cadavrului.
 
Cadavrul a fost examinat de către medicul legist din cadrul Serviciului de medicină legală, care a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, cauza medicală a morții fiind șocul traumatic și hemoragic instalat ca urmare a loviturilor cu și de corpuri contondente cu fracturi costale, hematoame și plăgi contuze ale extremităților.

 
În timpul pregătirii pentru înmormântare, pe corpul victimei au fost descoperite mai multe urme.
 
Foarte important legat de acest caz este faptul că crima a fost la un pas de a rămâne nedescoperită, victima fiind chiar înmormântată, după ce, inițial, s-a crezut că moartea sa nu a fost una violentă.
 
După exhumarea cadavrului și analizarea amănunțită a acestuia, anchetatorii au ajuns la concluzia că moartea a fost una violentă, iar procurorii și polițiștii au pornit în cursa contra-cronometru pentru prinderea autorului.
 
Adevărul, la un pas să fie îngropat pe vecie alături de sicriul victimei
 
Adesea, auzim că viața bate filmul dar, poate, nicicând nu a fost mai potrivită această credință decât pusă în legătură cu un caz recent închis de judecătorii din Tulcea!
 
Un bătrân de 70 de ani a fost ucis în bătaie de un cunoscut, însă crima a fost la un pas de a rămâne nedescoperită, iar adevărul – îngropat pe vecie alături de trupul neînsuflețit al victimei înmormântate creștinește.
 
Vecinii care l-au spălat pe bătrân și l-au pregătit de înmormânatare au descoperit pe trupul său urmele însângerate ale unor lovituri, au făcut poze și le-au arătat fiicei sale, chiar în seara priveghiului.
 
Fapta s-a produs în luna martie 2021, într-o localitate din județul Tulcea.
 
Fiica bătrânului, care nu stătea în aceeași localitate cu acesta, a sosit într-o sâmbătă după-amiază la el să îi aducă mânare. Vecinii i-au spus că nu îl mai văzuseră pe tatăl său de două zile.
 
Ușa casei era deschisă și, înăuntru, aceasta l-a găsit pe tatăl său fără suflare.
 
La fața locului s-au deplasat atunci și șeful de post, dar și un echipaj al ambulanței, care a făcut o examinare sumară a cadavrului.
 
Inițial, s-a concluzionat în urma examinării sumare că decesul s-ar fi produs în somn.
 
Fata victimei a început astfel alergătura după documentele necesare înmormântării tatălui său, dar și după cele necesare priveghiului și slujbei.
 
Niște vecini i-au oferit acesteia sprijin cu pregătirea tatălui său pentru înmormântare.
 
Așa se face că, în momentul în care victima a fost dezbrăcată și pregătită pentru înmormântare, vecinii au observat pe trupul său niște răni însângerate, au făcut poze, iar în timpul priveghiului i-au spus fiicei acestuia despre ele.
 
Înmormântarea a mers mai departe în ziua următoare, iar trupul victimei a fost îngropat spre veșnica odihnă și pomenire.
 
Începe ancheta
 
Dar tocmai pentru că viața bate filmul, lucrurile au luat o altă întorsătură.
 
Când fiica victime a luat legătura cu medicul de familie pentru certificatul medical constatator al decesului și i-a arătat fotografiile cu rănile tatălui său, adevărul a început să iasă la iveală.
 
Medicul a discutat cu șeful de post, iar în cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
A început ancheta propriu-zisă, demnă de filmele cu detectivi, în timpul căreia cadavrul bătrânului a fost exhumat, au fost prelevate probe, au fost audiați martori, au fost interceptate convorbiri, iar lucrurile au fost puse cap la cap.
 
Procurorilor le-a atras atenția declarația unei martore care, printre altele, le-a spus anchetatorilor că avusese o altercație cu concubinul său, care a amenințat-o că o va omorî cum l-a omorât și pe bătrân.
 
Concubinul, aflat temporar într-o altă localitate ca urmare a unui ordin de protecție ce îl viza, a negat constant comiterea faptei în timpul audierilor.
 
Telefoanele celor doi au fost însă supravegheate, iar anchetatorii au reușit astfel să afle importante aspecte și să strângă dovezi care i-au condus la aflarea adevărului.
 
În timpul uneia dintre conversațiile interceptate, suspectul principal a făcut afirmația de la începutul articolului referitoare la oamenii legii și la ancheta desfășurată în cauză.
 
Cu toate acestea, ancheta și-a urmat cursul.
 
Așa cum arătam mai sus, la testarea poligraf a suspectului, răspunsurile sale la întrebările-cheie pentru anchetă au provocat modificări specifice comportamentului simulat.
 
 
După coroborarea tuturor probelor strânse în cadrul anchetei, suspectul principal a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Conform rechizitoriului, „fapta inculpatului (...) care, în noaptea de 26/ 27.03.2021  i-a  aplicat lovituri cu ajutorul unui corp contondent (picior de masă) numitului (...), de 70 de ani, provocând decesul acestuia datorită a șocului traumatic și hemoragic urmare a unor politraumatisme datorate unei hetero–agresiuni  întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de omor, faptă prev. la art. 188 alin. 1 Cod penal“.
 
După deliberări, judecătorii Tribunalului Tulcea au decis condamnarea suspectului, aflat în stare de arest preventiv, la o pedeapsă de zece ani de închisoare.
 
Decizia poate fi atacată în apel, situație în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Constanța.
 
În cazul în care hotărârea de condamnare rămâne definitivă, suspectului îi vor fi prelevate probe biologice, potrivit deciziei instanței, pentru introducerea profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Foto cu rol listrativ.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorii s-au opus!
Procurorii din Tulcea au cerut, din nou, arestarea șoferului acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scene demne de „Final destination“, la Cogealac! Judecătorii din Constanța au dictat 70 de ani de închisoare. Pedepse definitive (VIDEO)

03 Apr 2024 1089

IPJ Tulcea Proiectul Prevenirea și combaterea crimei organizate și cooperarea Poliției prin centre transfrontaliere la frontiera România-Ucraina , la final

19 Dec 2023 786

Crimă, în județul Tulcea, descoperită după înmormântarea victimei! Suspectul principal, condamnat definitiv la Constanța

18 Dec 2023 1827

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2446

Imagini șocante surprinse de camerele de supraveghere în timpul crimei de la Tulcea (VIDEO)

19 Sep 2023 6919

Cei doi bărbați, suspectați că ar fi ucis în bătaie un tânăr de 17 ani la Tulcea, arestați preventiv pentru 30 de zile

19 Sep 2023 1202

Tragedie la Tulcea! Tânăr de 17 ani, ucis în bătaie. Mai multe lumânări, aprinse la locul crimei (VIDEO)

19 Sep 2023 6781

Curtea de Apel Constanța, învestită cu soluționarea unei înspăimântătoare crime din Slava Cercheză (Tulcea)

24 Aug 2023 2152

Caz șocant la Tulcea! S-au dictat zeci de ani de închisoare și sute de mii de euro daune morale

06 Aug 2023 2066

Interceptări Crima aproape perfectă de la Tulcea a ajuns la Curtea de Apel Constanța! „Ei vrea să închidă dosarul, da' n-are probe“

11 May 2023 1755

Șeful Combaterii Crimei Organizate Tulcea a câștigat concursul de adjunct al IPJ Tulcea!

30 Apr 2023 3533

Scene ca-n „Final destination“, la Cogealac! Ce spune procurorul criminalist Zafer Sadîc (VIDEO)

23 Feb 2023 10003

Omor calificat la Tulcea! Detalii cu un puternic impact emoțional! Dosarul, judecat la Constanța.

24 Dec 2022 15608

Crimă la Cogealac! Mai multe persoane au fost trimise în judecată! (VIDEO)

04 Aug 2022 3030

Răfuială ca în filme! Un bărbat a murit, în urma scandalului pornit de la pepeni, la Cogealac (VIDEO)

22 Jun 2022 5111