Șeful APM Constanța se întoarce pe post. Agenția Națională pentru Protecția Mediului îi va plăti și avocatul

  • Hotărârea Curții de Apel Constanța a fost pronunțată în dosarul cu numărul 4074/118/2020, cauză în care Celzin Latif, directorul executiv al APM Constanța, a cerut suspendarea ordinului de detașare a sa la APM Dâmbovița.
  • Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.
  • În paralel, la Tribunalul Constanța se judecă procesul pentru anularea efectivă a ordinului de detașare, următoarea înfățișare fiind stabilită pentru luna noiembrie.


Celzin Latif, șeful detașat al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, a obținut definitiv, în instanță, suspendarea ordinului prin care era îndepărtat de la conducerea instituției.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au respins recent recursul declarat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului împotriva hotărârii prin care fusese suspendat ordinul privind detașare la Dâmbovița a lui Celzin Latif.
 

2.300 de lei – onorariul avocatului

Hotărârea Curții de Apel Constanța a fost pronunțată în dosarul cu numărul 4074/118/2020, cauză în care Agenția Națională pentru Protecția Mediului a fost obligată, totodată, să achite onorariul avocatului directorului APM Constanța. Suma se ridică la 2.380 de lei.

Se arată în minuta hotărârii nr. 829/2020 că instanța de recurs „respinge recursul ca nefondat“ și „obligă recurenta (nr., Agenția Națională pentru Protecția Mediului) la plata către intimat (nr., Celzin Latif) a sumei de 2.380 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată – onorariu avocat“.

Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.

 

S-a cerut documentația din spatele ordinului de detașare

În paralel, la Tribunalul Constanța s-a desfășurat ieri primul termen în procesul în care Celzin Latif a cerut anularea efectivă a ordinului de detașare.

În acest dosar, magistrații de la Tribunal au hotărât să stabilească o nouă înfățișare pe data de 4 decembrie 2020, dată până la care se va depune întreaga documentație care a stat la baza ordinelor contestate.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, Celzin Latif, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța a fost detașat la Dâmbovița, pentru șase luni, în luna iunie 2020.


În cererea de chemare în judecată formulată în acest caz, directorul APM Constanța a solicitat, potrivit Jurindex, suspendarea executării actului administrativ individual reprezentat de Decizia nr. 426/15.06.2020 emisă de Președintele A.N.P.M. privind detașarea subsemnatului de la APM Constanța la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Dâmbovița.

Acesta arăta că a fost detașat pe funcția publică de conducere vacantă de director executiv, clasa I, grad II, la APM Dâmbovița.


Simpla indicare generică a dispozițiilor legale nefiind suficientă
În cererea de chemare în judecată, menționată în Hotărârea nr. 1053/2020 a Tribunalului Constanța, document citat pe Portalul Jurisprudenței, Celzin Latif a mai arătat următoarele:

„ (...) Decizia nr. 426/15.06.2020 emisă de Președintele A.N.P.M. nu este motivată în fapt și în drept, sens în care nu cuprinde o expunere a argumentelor care au stat la baza emiterii acesteia, simpla indicare generică a dispozițiilor legale nefiind suficientă, sens în care pârâta avea obligația justificării acestei decizii privind detașarea reclamantului, care presupune o modificare a raporturilor de serviciu în concret prin schimbarea locului de muncă fără acordului reclamantului“, conform www.rolii.ro.

În plus, fostul șef al APM Constanța a mai argumentat că se afla în concediu medical când a fost luată această decizie, dar și că decizia îl prejudiciază, „sens în care produce o vătămare a vieții private și de familie, respectiv a patrimoniului, prin suportarea din resurse financiare proprii a cazării, a transportului, dar și a cheltuielilor aferente asigurării traiului zilnic“, conform sursei citate.

În replică, avocații Agenției Naționale pentru Protecția Mediului au arătat în întâmpinare că solicită respingerea ca neîntemeiată a cererii de chemare în judecată având ca obiect suspendarea executării deciziei contestate.

În acest sens, avocații au susținut că „reclamantul nu probează existența unui caz bine justificat , respectiv acesta nu probează că prin Decizia nr. 426/15.06.2020 emisă de Președintele A.N.P.M i s-a produs o pagubă iminentă“, conform sursei citate.

 

Cererea de anulare propriu-zisă, analizată în noiembrie

După ce au analizat actele depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au decis suspendarea ordinului de detașare la APM Dâmbovița a șefului APM Constanța.

Decizia Tribunalului a fost reconfirmată recent de Curtea de Apel Constanța, care a respins, pe 21 octombrie 2020, recursul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

În întreg acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului în legătură cu cererea de anulare efectivă a ordinului de detașare.Citește și:

Șeful detașat al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța a dat în judecată instituția-mamă, pentru a reveni pe post
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Mediu pentru edificarea unui magazin Penny în Valu lui Traian

24 Nov 2020 392

Mamaia Nord Al Jasem Reiham modifică imobilul construit în orașul Năvodari, pe malul mării

24 Nov 2020 794

#Dobrogea Digitală Camelia Costache, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2020 1126

Pescăria lui Sutac, din Corbu, se extinde

12 Nov 2020 1550

A fost atribuit contractul pentru elaborarea PUZ pentru Portul Constanța – Zona Midia

11 Nov 2020 784

Camping turistic nou, în localitatea Corbu, județul Constanța. A fost depusă documentația la APM

10 Nov 2020 1767

Bloc de șapte etaje, în Mamaia Nord. Nu este necesară evaluarea efectelor asupra mediului

09 Nov 2020 1510

În Medgidia va fi construită o nouă bază sportivă. APM Constanța a dat undă verde

09 Nov 2020 1992

Planul de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025 al județului Constanța, în dezbatere publică

09 Nov 2020 899

CN APM Constanța cumpără tractor cu freză pentru zăpadă

24 Oct 2020 2357

Danele 40 și 41 din Portul Constanța intră în reparații. Contract de aproape 87.000 de euro

23 Oct 2020 2500

Funcția de director general al Administrației Porturilor Constanța, scoasă oficial la concurs

20 Oct 2020 2388

Bloc de 15 etaje, în Constanța. Municipalitatea a emis autorizația de construire

16 Oct 2020 1921

CN APM repară terasa de la căminul muncitoresc Poarta 2

10 Oct 2020 2145

CN APM Constanța scoate 30 de mii de lei pentru verificări anuale. Despre ce este vorba

08 Oct 2020 636