Sute de metri pătrați în zona Hotelului Metropol Primăria Constanța recuperează un teren din Mamaia, vizat de Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac
  • Suprafața este vizată de Dosarul Retrocedărilor și se află printre terenurile pentru care Curtea Supremă a dispus restabilirea „situației anterioare săvârșirii infracțiunilor“ din cauza penală.
Primăria Constanța ar urma să recupereze un teren de sute de metri pătrați, din Mamaia, zona Hotel Metropol, potrivit unei decizii a Tribunalului Constanța!
 
Suprafața este vizată de Dosarul Retrocedărilor și se află printre terenurile pentru care Curtea Supremă a dispus restabilirea „situației anterioare săvârșirii infracțiunilor“ din cauza penală.
 
Hotărârea Tribunalului a fost luată în primă instanță într-un dosar civil deschis de UAT Municipiul Constanța prin Primar, în contradictoriu cu Antoanella Marinescu (fiica defunctei Paraschiva Barbu) și mai poate fi atacată în apel.
 
Dosarul are indicativul 6204/118/2023, părțile sunt UAT Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de reclamant și pârâta Antoanella Marinescu, obiectul fiind reprezentat de o cerere de revendicare imobiliară.
 
În cauză, Tribunalul a admis acțiunea Primăriei Constanța și a obligat pârâta Antoanella Marinescu să lase primăriei în deplină proprietate și posesie terenul din Mamaia, radiind și dreptul de proprietate înscris în cartea funciară în favoarea Parashivei Barbu (mama pârâtei).
 
Iată minuta deciziei pronunțate în primă instanță în dosar de către judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța:
 
„Admite acţiunea formulată de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa, prin Primar, în contradictoriu cu pârâta Marinescu Antoanella.
Obligă pârâta să lase reclamantei în deplină proprietate şi posesie imobilul teren intravilan în suprafaţă de 441,74 mp situat în loc.Mamaia, Constanţa, jud. Constanţa, zona Hotel Metropol, înscris în cartea funciară nr. 207877 Constanţa (CF vechi 30876 (e:110203)), cu număr cadastral 188/6.
Rectifică Cartea funciară nr. 207877 a localităţii Constanţa în sensul că radiază dreptul de proprietate întabulat în favoarea numitei Barbu Paraschiva, autoarea pârâtei.
Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii“
 
Decizia Tribunalului poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța, apelul putând fi declarat în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.

 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Delia Gherasim, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
Amintim, Paraschiva Barbu, mama Antoanellei Marinescu, a decedat în mai 2023.
 
Paraschiva Barbu fusese beneficiară a unora dintre retrocedările vizate de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, aceasta fiind condamnată în cauză la trei ani cu suspendare sub supraveghere.
 
Prin Decizia 32/A/07.02.2019, sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor (6536/2/2008), judecătorii Curții Supreme hotărâseră „restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii pentru următoarele terenuri, cu privire la care va fi menţinută măsura sechestrului instituită în faza de urmărire penală“.
 
Al doilea dintre terenurile enumerate astfel în sentință este „teren intravilan, în suprafaţă de 441,74 mp, lot 6, situat în Constanţa, Zona Hotel Metropol, intabulat în CF nr. 110203, cu nr. cadastral 188/6“, adică terenul din proces.
 
Acum, rămâne de văzut dacă în cauză va fi declarat apel.
 
Sursa documentare: Portalul Instanțelor de Judecată portal.just.ro, Înalta Curte de Casație și Justiție a României – scj.ro, Decizia nr. 32/A/2019 în dosarul 6536/2/2008.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța pierde procesul cu Habitat și Ambient SA pentru un teren de aproape 30.000 de metri pătrați, în Mamaia (MINUTA)

11 Jun 2024 787

Administrația Chițac, pretenții de circa 3 milioane de dolari de la Mazăre, Constantinescu și alții, pentru Dosarul Retrocedărilor! Caz reîntors la Constanța

04 Jun 2024 959

Un cunoscut afacerist cere revizuirea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Curtea Supremă a fixat primul termen

03 Jun 2024 3382

Primarul din Constanța, recurs pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia! Tribunalul a vorbit despre „exces de putere“ din partea autorității publice locale (MOTIVARE)

24 May 2024 798

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu, demers la Curtea de Apel contra municipalității pentru un teren din Mamaia!

12 May 2024 689

Imobil de 15 etaje, în Mamaia Seaview Advertising SRL, proces cu Primarul Municipiului Constanța, la Curtea de Apel! Firma cere revizuirea unui caz mai vechi

12 May 2024 568

Teren la intrare în Mamaia, revendicat drept plajă de către Apele Române! Dosarul, amânat pentru toamnă

10 May 2024 857

Teren în Mamaia, disputat de Habitat și Ambient SA și Primăria Constanța! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru deliberări

07 May 2024 629

Judecătorii explică de ce administrația Chițac nu poate recupera 4,38 de milioane de dolari, prejudiciu calculat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța (MOTIVARE)

07 May 2024 671

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 804

Dosarul Retrocedărilor și retrocedările din zona (Anadalchioi) Brătianu Alin Horațiu Dima a dat în judecată Statul Român!

25 Apr 2024 827

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 4677

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3973

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 1056

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 762