Tânărul acuzat că a bătut și amenințat cu moartea un echipaj SMURD Constanța este așteptat azi în fața judecătorilor

  • Când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului.

Tânărul din Constanța acuzat că a bătut și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) este așteptat azi la Curtea de Apel Constanța.


În cea de a doua parte a zilei va avea loc un nou termen (al treile) în prezenta cauză.


De precizat că oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.


Remintim că în primă instanță, Judecătoria Constanța a dispus condamnarea tânărului la un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, și plata a 2.200 lei amendă penală.


În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că, la data de 26 ianuarie 2019, organele de poliție au întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu, ca urmare a intervenției la apelul 112, prin care s-a reclamat exercitarea de violențe asupra unui membru al echipajului SMURD care s-a prezentat în seara zilei de 26.01.2019 la domiciliul pacientului domiciliat în municipiul Constanța.
 

Detaliat

La 26 ianuarie 2019, martorul (...) a solicitat intervenția unui echipaj SMURD prin apel SNUAU 112, acuzând dureri lombare. La domiciliul acestuia s-a prezentat, în jurul orei 21.30, o autospecială a ISU Constanța, echipajul fiind format din trei pompieri militari, fiecare având și competență de paramedic.


Pacientul a fost consultat și i-a fost pus în vedere că, pentru consultații amănunțite și tratament de specialitate, echipa SMURD îi poate asigura transportul la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Constanța.


Pacientul a refuzat transportul, motivând că timpul de așteptare la spital este prea lung și dorește să fie tratat la domiciliu. În aceste condiții, i-a fost adus la cunoștință de către membrii echipajului că aceștia nu au astfel de competențe, ci ar fi nevoie să apeleze din nou 112, pentru a solicita expres un medic la domiciliu.


În acest context, fiul pacientului, respectiv inculpatul (...), aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a manifestat insistent nemulțumirea față de competențele reduse ale echipei SMURD. Fiind deranjat de refuzul pompierilor militari de a-i acorda tratament medicamentos tatălui său, a manifestat un comportament violent, fizic și verbal.
 

Paramedic lovit

Astfel, când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului. Acțiunea violentă a inculpatului a fost oprită de intervenția martorilor, care l-au îndepărtat pe inculpat de lângă ambulanță.


Ulterior, până la sosirea organelor de poliție ce fuseseră solicitate prin dispecerat de către șoferul ambulanței SMURD, respectiv de martorul (...), inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membri ai echipajului, totodată amenințându-i cu moartea, repetând cuvinte le „Vă omor, pe voi și pe familiile voastre, vă arăt eu la toți“, amenințări ce le-au provocat o puternică stare de temere.


Citește și

Dosarul „Motorina“, termen azi la Tribunalul Constanța
Se cere arestarea mai multor șoferi de autocisterne


Proces la Constanța, pentru moștenirea lăsată în Mamaia de un fost ministru al Industriei

Afaceristul Ionuț Barbu a renunțat la cererea de a i se șterge mențiunile despre sechestru pe unul dintre terenurile Seaview Advertising

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Accident rutier pe bulevardul Mamaia. O victimă

05 May 2021 988

Incendiu, în ziua de Paște, la un apartament din Constanța

03 May 2021 1448

Alertă la pompieri! Incendiu la o casă în Eforie Sud (video)

02 May 2021 2661

Bărbatul care a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța a fost arestat preventiv. Alt dosar

01 May 2021 2579

Intervenție în Năvodari! Degajare mare de fum dintr-un apartament

27 Apr 2021 658

Incendiu în comuna Lumina-județul Constanța

26 Apr 2021 1353

Accident rutier în Amzacea-județul Constanța. O victimă în stare gravă

25 Apr 2021 1908

Incendiu la Valu lui Traian-județul Constanța

23 Apr 2021 1147

Ieșiseră din tura de 24 de ore Cine sunt salvatorii-eroi care au intervenit la accidentul de pe strada Farului din Constanța

21 Apr 2021 1013

Carambol rutier pe strada Farului din Constanța. Un copil, la spital

21 Apr 2021 3758

Constanța Bărbat, găsit spânzurat, în cartierul Km 5

19 Apr 2021 3237

Copil accidentat în zona Poarta 1 Port Constanța (video)

18 Apr 2021 2428

Accident rutier grav la ieșire din Constanța. O victimă

18 Apr 2021 2221

Salvatorii nu au mai putut face nimic Intervenție de urgență în zona Digului de Nord. Ce s-a întâmplat

17 Apr 2021 1083

Constanța Femeie căzută, de la etajul trei, în Palas

10 Apr 2021 3299