Justitie

Tânărul acuzat că a bătut și amenințat cu moartea un echipaj SMURD Constanța este așteptat azi în fața judecătorilor

  • Când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului.

Tânărul din Constanța acuzat că a bătut și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) este așteptat azi la Curtea de Apel Constanța.


În cea de a doua parte a zilei va avea loc un nou termen (al treile) în prezenta cauză.


De precizat că oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.


Remintim că în primă instanță, Judecătoria Constanța a dispus condamnarea tânărului la un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, și plata a 2.200 lei amendă penală.


În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că, la data de 26 ianuarie 2019, organele de poliție au întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu, ca urmare a intervenției la apelul 112, prin care s-a reclamat exercitarea de violențe asupra unui membru al echipajului SMURD care s-a prezentat în seara zilei de 26.01.2019 la domiciliul pacientului domiciliat în municipiul Constanța.
 

Detaliat

La 26 ianuarie 2019, martorul (...) a solicitat intervenția unui echipaj SMURD prin apel SNUAU 112, acuzând dureri lombare. La domiciliul acestuia s-a prezentat, în jurul orei 21.30, o autospecială a ISU Constanța, echipajul fiind format din trei pompieri militari, fiecare având și competență de paramedic.


Pacientul a fost consultat și i-a fost pus în vedere că, pentru consultații amănunțite și tratament de specialitate, echipa SMURD îi poate asigura transportul la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Constanța.


Pacientul a refuzat transportul, motivând că timpul de așteptare la spital este prea lung și dorește să fie tratat la domiciliu. În aceste condiții, i-a fost adus la cunoștință de către membrii echipajului că aceștia nu au astfel de competențe, ci ar fi nevoie să apeleze din nou 112, pentru a solicita expres un medic la domiciliu.


În acest context, fiul pacientului, respectiv inculpatul (...), aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a manifestat insistent nemulțumirea față de competențele reduse ale echipei SMURD. Fiind deranjat de refuzul pompierilor militari de a-i acorda tratament medicamentos tatălui său, a manifestat un comportament violent, fizic și verbal.
 

Paramedic lovit

Astfel, când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului. Acțiunea violentă a inculpatului a fost oprită de intervenția martorilor, care l-au îndepărtat pe inculpat de lângă ambulanță.


Ulterior, până la sosirea organelor de poliție ce fuseseră solicitate prin dispecerat de către șoferul ambulanței SMURD, respectiv de martorul (...), inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membri ai echipajului, totodată amenințându-i cu moartea, repetând cuvinte le „Vă omor, pe voi și pe familiile voastre, vă arăt eu la toți“, amenințări ce le-au provocat o puternică stare de temere.


Citește și

Dosarul „Motorina“, termen azi la Tribunalul Constanța
Se cere arestarea mai multor șoferi de autocisterne


Proces la Constanța, pentru moștenirea lăsată în Mamaia de un fost ministru al Industriei

Afaceristul Ionuț Barbu a renunțat la cererea de a i se șterge mențiunile despre sechestru pe unul dintre terenurile Seaview Advertising

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu pe bulevardul Tomis din Constanța!

20 Oct 2020 695

50 de misiuni SMURD Constanța, în ultimele 24 de ore

08 Oct 2020 457

Cadavru descoperit într-un bloc pe bulevardul Tomis, din Constanța (video)

04 Oct 2020 9661

Accident în Constanța. O mașină cu roțile în sus

02 Oct 2020 2533

Constanța. Incendiu devastator pe strada BP Hasdeu. Un om carbonizat. A fost pericol de extindere

02 Oct 2020 3494

Constanța Accident rutier pe varianta Portului. O mașină avariată

01 Oct 2020 3550

Echipajele SMURD intervin în Valu lui Traian. O tânără a fost mușcată de un rottweiler

30 Sep 2020 605

UPDATE Bătrână, căzută în fântână, în județul Constanța

22 Sep 2020 1059

Confort Urban asfaltează drumul spre Baza SMURD Constanța

17 Sep 2020 731

Bilanț ISU Constanța 64 de persoane au fost salvate de la înec din mare

16 Sep 2020 780

Județul Constanța Apartament cuprins de flăcări în Cernavodă. Persoane evacuate. Un bărbat decedat (galerie foto)

14 Sep 2020 1246

Județul Constanța Salvatorii în alertă! O persoană a căzut dintr-o remorcă pe câmp. Intervine elicopterul SMURD

06 Sep 2020 1601

Incendiu la Băneasa-județul Constanța

29 Aug 2020 1947

LIVE VIDEO Incendiu violent la o conductă de gaz, în apropiere de Vivo, în Constanța. Circulația, afectată (galeri foto și video)

27 Aug 2020 3253

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Credeți că odată cu scăderea numărului de turiști va scădea și numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 la Constanța?

24 Aug 2020 763