Tentativă de omor la Dunăreni, județul Constanța. Scandal cu bâte și topoare!Trei bărbați din județul Constanța au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în urma unui scandal cu bâte și topoare, produs în satul constănțean Dunăreni.

Procurorii le aduc acuzații privind tentativă de omor simplu și calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și, respectiv, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Oamenii legii spun că aceștia sunt suspectați că ar fi agresat un bărbat, pe concubina sa și pe fiul său, în apropierea locuinței acestora.

Iată datele oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța:

Prin ordonanţa din data de 20 ianuarie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii N.N, B.G.T. şi B.A.I., fiind totodată dispusă şi reţinerea acestora pe timp de câte 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor simplu şi calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, la data de 17.01.2021, în jurul orelor 20:00, cei trei inculpaţi au amenințat și agresat mai multe persoane, inclusiv persoana vătămată M.J., în incinta unui bar din satul Dunăreni, judeţul Constanța, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, acţiunea lor ilicită determinându-i pe clienții localului public să părăsească barul și impunând intervenția organelor de poliție. După o scurtă perioadă, dar în același context, în apropierea locuinţei persoanelor vătămate, cei trei inculpaţi au continuat să-l agreseze pe M.J., dar şi pe fiul şi concubina acestuia, M.A. și C.F. Astfel, inculpaţii B.G.T. și B.A.I. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, iar după câteva momente, dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.J., M.A. și C.F. şi i-a doborât la sol. În urma loviturilor recepţionate, M.J. a suferit leziuni ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale, C.F. a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri mediale, iar M.A. a suferit leziuni ce au necesitat circa 50 zile de îngrijiri mediale şi care i-au pus viața în primejdie. Prin manifesările de violenţă ale celor trei inculpaţi au fost tulburate ordinea şi liniştea publică în localitatea de la malul Dunării.

În cursul zilei de 21 ianuarie 2021 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei trei inculpaţi reţinuţi, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, astfel încât aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu șeful Secției Urmărire Penală din Parchetul Tribunalului Constanța Ce spune procurorul Viorel Teliceanu despre dosarele „îngropate“, bullying și GDPR

25 Jan 2021 1777

Șef nou în Parchetul Tribunalului Constanța

25 Dec 2020 943

Percheziții la Primăria Băneasa! Ce spune Grigore Gill Julien Iacobici, prim procuror la Parchetul Tribunalului

25 Nov 2020 1729

Procurorul Dragomir Matei, cu solicitări la CSM

16 Nov 2020 847

Tânăra din Constanța care a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate a fost eliberată din arestul preventiv

11 Nov 2020 1785

Nou șef în Parchetul Tribunalului Constanța

12 Sep 2020 959

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

31 Aug 2020 924

Tentativă de omor la Oltina. Doi bărbați au fost reținuți

28 Aug 2020 900

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

28 Aug 2020 1658

Ziua Z pentru magistrați. Când se afișează candidaturile pentru funcția de procuror general al Dobrogei

25 Aug 2020 678

Acuzații de mită la adresa unui polițist constănțean. Whisky, șampanie și un miel - printre bunurile primite

19 Aug 2020 1685

Funcția de procuror general al Constanței, pusă la bătaie Concursul pentru conducerea parchetelor. Ce trebuie să știe candidații legat de relația cu presa (document)

29 Jul 2020 856

Liber la concurs, pentru scaunul de procuror general al Constanței. Majoritatea posturilor de conducere din parchetele dobrogene sunt puse la bătaie

21 Jul 2020 1001

Șefii Parchetelor Ce a decis CSM legat de conducerea procurorilor dobrogeni

20 Jun 2020 1121

Conducerea parchetelor constănțene, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce se va discuta

15 Jun 2020 998