Justitie

Teodosie Petrescu, la Curtea de Apel Constanţa. Ce i-a cerut judecătorului Cristian Deliorga (document)

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat ieri la Curtea de Apel Constanţa. Procesul a fost amânat pentru începutul lunii viitoare, din cauza lipsei de procedură cu unul dintre inculpaţii dosarului.
 
Cauza se află pe masa judecătorului Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în februarie. În cauză, Teodosie Petrescu este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Ieri, arhiepiscopul Tomisului a depus o cerere de administrare a mai multor probe în apărare. Printre altele, Teodosie a solicitat emiterea unei adrese către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru a înainta o copie a dosarelor de plată de la APIA din campania 2010 până în 2016, precum şi emiterea unei adrese către APIA pentru a înainta înscrisul prin care s-a dispus anularea raportului de debit (emis abia la debutul cercetărilor de către DNA).
 
Cererea de administrare a mai multor probe în apărare poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Supliment la raportul de expertiză Dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, amânat pentru 26 martie

26 Feb 2019 1217

Unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, se întoarce la DNA

17 Jan 2019 2496

Conferinţă Naţională. 100 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei Române

15 Nov 2018 533

Facultatea de Teologie a Universității "Ovidius" din Constanţa organizează Conferinţa Naţională 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România

30 Oct 2018 393

Dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, amânat. Iată care au fost motivele (video)

29 Oct 2018 840

Unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, redeschis azi

29 Oct 2018 954

DNA Constanţa, reacţie oficială în cazul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

04 Oct 2018 1314

Dosarul penal în care Teodosie este cercetat de DNA Constanța pentru abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare a fost retrimis la parchet

27 Sep 2018 3525

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, judecat de Cristian Deliorga. Dosarul, amânat

19 Sep 2018 536

Pronunţare amânată într-unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

18 Sep 2018 814

Şedinţă secretă la Curtea de Apel Constanţa! Vizat, Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

11 Sep 2018 694

Termen preschimbat! Judecata în ultimul dosar al lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, amânată pentru 11 septembrie

05 Sep 2018 794

Instanţa s-a pronunţat! Hotărâre de ultim moment. Este vizat ultimul dosar al lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului!

04 Sep 2018 1769

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, şedinţă secretă, azi, la Curtea de Apel

15 Jun 2018 1443

Judecătorul Cristian Deliorga s-a pronunţat în dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

11 Jun 2018 6197