Terenurile afaceristului Secărea Verdict în așteptare pentru PUZ-ul din strada Belvedere, Constanța! Curtea de Apel amână pronunțarea

  • Noul termen pentru pronunțarea hotărârii definitive a fost stabilit la data de 12 aprilie 2024.
George Secărea mai are de așteptat până la aflarea verdictului definitiv al Curții de Apel Constanța cu privire la PUZ-ul vizând terenurile pe care le deține pe strada Belvedere, din oraș.
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal au amânat astăzi, 29 martie 2024, pronunțarea verdictului în procesul în care, în primă instanță, Tribunalul a anulat PUZ-ul.
 
Noul termen pentru pronunțarea hotărârii definitive a fost stabilit la data de 12 aprilie 2024.
 
Dosarul are indicativul 3563/118/2020 și se află, potrivit datelor noastre, în atenția completului format din magistrații Roxana Nicoleta Bacu, Ramona Poppa și Constantina Monica Turcu, de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
 
În proces, s-a formulat o cerere de anulare a HCL Constanța 89/28.02.2020 prin care a fost aprobat PUZ-ul inițiat de George Secărea, Maria Secărea și Marioara Secărea, cererea fiind admisă în primă instanță de Tribunalul Constanța.
 
Reclamanții sunt Tiberiu Constantin Voicu, Ștefan Geantă, Alin Mihai Blăniță, Tănase Banioti, Iuliana Oancă, Șerban Călin, Gabriela Călin, Florica Boancă, Marius Alexandru Dante, Alexandru Sabău, Paul Prozorov și Lucian Gornea.
 
Pârât este Consiliul Local al Municipiului Constanța, iar George Secărea, Marioara Secărea și Angelo Sebastian Babinciuc sunt intervenienți.
 
Hotărârea de consiliu local contestată în proces vizează aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Belvedere, alee de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara.
 

Omul de afaceri George Secărea a fondat împreună cu fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, companiile Silk Estate, dar și Alliance Qwest Company.
 
Ce a stabilit Tribunalul

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în motivarea deciziei de anulare a HCL, analizată acum la Curtea de Apel, judecătorii au arătat, printre altele, că „analizând H.C.L.M. Constanţa nr. 89/28.02.2020 Tribunalul constată în acord cu reclamanții din prezenta cauză că depășirea celor doi indicatori ante-referiţi, simultan, este un viciu de nelegalitate de natură să atragă anularea actului atacat, nefiind permisă modificarea reglementărilor cuprinse în PUG în sensul prevăzut de PUZ (### 2,42 şi respectiv 2,55 deşi acesta este prevăzut la maxim 1,5 prin PUG şi POT 40,44% respectiv 42,53% deşi acesta este prevăzut la maxim 30% prin PUG)“.
 
De asemenea, judecătorii au vorbit despre faptul că prin PUZ-ul atacat ar fi fost reglementată o nouă subzonă „exclusiv pentru cele două loturi ale inițiatorilor“.
 
„În concret“, au spus judecătorii, „autoritatea pârâtă (nr., Consiliul Local Constanța) printr-o astfel de reglementare în cadrul unui PUZ a încălcat principiile ce guvernează emiterea actelor administrative astfel cum au fost ele ilustrate în cuprinsul art. 2 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 554/2004, respectiv a nesocotit emiterea actului «în vederea organizării executării legii sau a executării în concret a legii» prin lege înţelegându-se la acest nivel, în mod neechivoc, prevederile RLU aferent PUGMC“.
 
„Cu alte cuvinte, pârâta din prezenta cauză prin reglementările adoptate în cadrul PUZ atacat nu a organizat executarea RLU aferent PUGMC pentru specificul zonei de o complexitate deosebită pe care o viza sau nu a executat în concret RLU ci a creat ad novum reglementări pentru prima dată în cuprinsul actului de reglementare cu rang inferior, operațiune administrativă nepermisă“, au mai spus judecătorii.
 
Acum, rămâne de văzut dacă această decizie a Tribunalului Constanța va rămâne în picioare la Curtea de Apel.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Imobiliare
Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1413

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 866

PUZ-ul afaceristului Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, ajuns la Curtea de Apel Constanța

22 Jun 2023 1407

PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, anulat! Judecătorii explică de ce au decis anularea (MOTIVARE)

19 May 2023 1480

Judecătorii nu au ajuns la o concluzie privind terenurile afaceristului Secărea din strada Belvedere, din Constanța

02 Apr 2023 1535

Verdict în așteptare privind terenurile afaceristului George Secărea, din strada Belvedere din Constanța

19 Mar 2023 2256

Se cere anularea PUZ-ului Judecătorii cer să vadă cartea funciară pentru terenul afaceristului George Secărea din strada Belvedere

24 Jun 2021 3632

Constănţenii, invitaţi la dezbaterea publică pentru PUZ-ul iniţiat de George Secărea, delimitat de strada Belvedere. Ce vrea să construiască

05 Sep 2017 4039

După şapte ani în Consiliu, Făgădău a început, brusc, să se simtă agasat de construcţiile haotice. „Lucrurile trebuie să se mai tempereze puţin“ (documente)

31 Mar 2016 4028

Consulul onorific al Norvegiei, prezent la dezbatere PUZ-ul iniţiat de George Secărea, analizat la Primăria Constanţa

05 Aug 2015 6408

Primăria Constanţa - dezbatere publică pentru George Secărea, partener de afaceri cu Mazăre şi Constantinescu

23 Jul 2015 5213