Tragedie în județul Constanța! Clasare pentru ucidere din culpă, condamnare pentru părăsirea locului accidentului

 
 
 
  • Inculpatul din prezenta cauză a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 8 luni (un an și opt luni) închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de de părăsire a locului accidentului.
  • În cauză, s-a dispus clasarea faţă de inculpat  cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul penal întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii.
 
 
Judecătoria Mangalia a soluționat în primă instanță dosarul unui accident rutier mortal înregistrat, în iulie 2018, pe D.J. 392, pe raza localităţii Independența, județul Constanța. Inculpatul din prezenta cauză a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 8 luni (un an și opt luni) închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de de părăsire a locului accidentului. În cauză, s-a dispus clasarea faţă de inculpat  cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul penal întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii.
 
Decizia magistraților din Mangalia nu este definitivă!
 
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii au reţinut că, în iulie 2018, lucrătorii de poliţie au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie, pe D.J. 392, pe raza localităţii Independența, județul Constanța, accident soldat cu decesul unei persoane.
 
La faţa locului, organele de poliţie au constatat că, în eveniment, a fost vătămat un bărbat, care se angajase în traversarea străzii , iar din primele verificări  a reieşit că acesta a fost acroşat de un atelaj hipo condus de un alt cetățean, care însă nu se afla la locul accidentului.
 
Ulterior, atelajul respectiv a fost găsit la locuinţa unei femei din localitate.

 
Prin ordonanţa s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, prevăzute de art. 196 alin. (2) şi (3) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, ulterior a fost schimbată încadrarea juridică in infracţiunile de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prevăzute de art. 192 alin. (1) şi (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal (filele 2 şi 43).
 

Cu privire la cauza decesului, necropsia a stabilit că moartea a fost violentă (...) leziuni ce au putut fi produse prin lovire cu şi de corpuri dure din data de iulie 2018 şi care au legătură directă cu cauza morţii.
 
Fiind audiat, inculpatul a declarat că a condus atelajul format din cal şi căruţă, deplasându-se pe DJ 392, la un moment dat, din cauza neatenţiei, a pierdut controlul asupra hăţurilor, calul a părăsit partea carosabilă şi a lovit victima, care circula pe marginea drumului, în afara părţii carosabile.
 
De asemenea, a mai afirmat că, imediat după producerea accidentului, victima a rămas întinsă la sol, pe spate, a încercat să îi dea primul ajutor, iar, după ce a fost preluat de ambulanţă, a decis să plece la domiciliu, fiind speriat de cele întâmplate.
 
În cauză, s-a dispus clasarea faţă de inculpat  cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul penal întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii.
 
Recent, Judecătoria Mangalia – instanță investită cu soluționarea dosarului – a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an și 8 luni (un an și opt luni) închisoare pentru comiterea infracţiunii de de părăsire a locului accidentului.
 
Instanța nu a ales ca modalitate de executare a pedepsei aplicate încarcerarea într-un penitenciar, având în vedere faptul că, deși inculpatul nu se află la prima încălcare a legii penale, este împlinit termenul de reabilitare pentru condamnările anterioare suferite de acesta.
 
Astfel, instanța s-a orientat către aplicarea pedepselor complementare descrise anterior dar și către modalitatea de individualizare prevăzută de disp. art. 91 Cod penal, considerând că sunt apte să producă responsabilizarea inculpatului pe viitor și să-l împiedice să mai comită infracțiuni.
 
Prin urmare, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 8 luni de închisoare aplicată inculpatului şi a stabilit un termen de supraveghere de 2 (doi) ani.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Sursa – rejust.ro și portal instanțe de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident transmis live pe Facebook
S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!

 
FOTO+VIDEO
Accident groaznic pe podul de la Ovidiu! Pastilă amară pentru compania de asigurări! Decizie definitivă

 
Oficial. Doi copii decedați, lângă Mangalia!
Matei Vlad Pascu, din București, a fost trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3244

FOTO+VIDEO Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

04 Apr 2024 5858

Dosarul tragediei de la 2 Mai Avocatul din oficiu al lui Vlad Matei Pascu, explicații pe înțelesul tuturor despre cererea de strămutare

20 Mar 2024 1772

UPDATE Incendiu în localitatea Techirghiol, județul Constanța!

29 Feb 2024 730

Îngrozit de impactul mortal produs între Mihail Kogălniceanu și Constanța Cum a descris șoferul de tir momentul impactului tragic de pe DN 2A (VIDEO)

06 Feb 2024 4850

IMAGINILE TRAGEDIEI! Accident mortal între Mihail Kogălniceanu și Constanța! (FOTO+VIDEO)

06 Feb 2024 4320

Tragedie la Constanța! A murit bărbatul care s-a autoincediat într-o criptă din Cimitirul Central (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Jan 2024 1621

Proces atipic de ucidere din culpă Tragedie la Tulcea, soluționată definitiv la Constanța! Judecătorii spun că victima a „contribuit“ la propriul deces

28 Jan 2024 1891

Imaginea zilei! La un pas de tragedie! Incredibil unde s-a oprit o ambulanță SMURD după impactul cu un autoturism în zona bisericii Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavril”din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1748

UPDATE. Constanța. Tragedie în sport A murit, la numai 27 de ani, antrenorul de volei Paul Cămui!

14 Jan 2024 12561

Accident mortal Constanța Cine este tânărul de 24 de ani, mort după ce s-a răsturnat cu mașina la ieșire din Constanța (VIDEO)

12 Dec 2023 13466

Tragedie la Murfatlar! Judecătorii mai au nevoie de timp pentru pronunțare

12 Nov 2023 1427

Știri Constanța azi Bărbat găsit mort la o sală de jocuri din Constanța! (FOTO+VIDEO)

11 Nov 2023 4959

Constanța Opt ani de la tragedia în care a murit pompierul-erou Daniel Fripis

29 Aug 2023 1182

Constanța Un bărbat din satul Culmea a murit după ce și-a dat foc. Date oficiale

26 Jul 2023 1557