FOTO+VIDEO Accident groaznic pe podul de la Ovidiu! Pastilă amară pentru compania de asigurări! Decizie definitivă

 
 
  • Șoferul găsit vinovat de producerea tragediei a fost condamnat la opt ani de închisoare, una dintre cele mai mari pedepse pentru ucidere din culpă date la Constanța.   
 
Judecătorii au respins definitiv acțiunea unei companii de asigurări care a încearcat să recupereze aproape 2,6 milioane de lei acordate cu titlul de despăgubiri în urma unui tragic accident rutier înregistrat pe podul rutier de la Ovidiu, din județul Constanța.
 
Accidentul a avut loc în seara zilei de 21 noiembrie 2018, pe DN 2A, de pe podul rutier de la Ovidiu.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, un autoturism marca Mercedes se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanţa, iar pe podul rutier din zona localităţii Ovidiu a pătruns pe contrasens, unde a acroşat, cu partea stânga-faţă, un autoturism Hyundai care se deplasa regulamentar din sens invers.
 
În urma impactului, autoturismul marca Mercedes s-a răsturnat, iar evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătoarei auto, al unei fetiţe de trei ani, copilul acesteia, şi al mamei conducătoarei auto, precum şi cu rănirea unei alte femei, toate din autoturismul care circula regulamentar.
 
Deși inculpatul emana halenă alcoolică, totuși a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei așa cum rezultă din procesului-verbal întocmit de către lucrătorii de poliție împreună cu cadrele medicale.
 
Șoferul a fost trimis în judecată și ulterior a fost condamnat la opt ani de închisoare, una dintre cele mai mari pedepse pentru ucidere din culpă date la Constanța.   
 
Societatea Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, în calitate de asigurător RCA al autovehiculului condus de inculpat, a fost introdusă în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente.
 

În cadrul acestui dosar s-au constituit părți civile numiţii (...) cu pretenţii totale pentru daune materiale și daune morale în cuantum de 90.000 lei și 5.852.097 euro.
 
Reprezentanţii societăţii Generali Romania Asigurare Reasigurare SA au purtat negocieri cu părţile civile în cursul procesului li s-a reuşit stingerea pe cale amiabilă a pretenţiilor civile ale acestora, încheindu-se în acest sens șase contracte de tranzacţie în baza cărora societatea a achitat părților civile suma totală de 2.528.613,18 lei.

 
Pentru recuperarea daunelor achitate, firma de asigurări l-a acționat în instanță pe șoferul găsit vinovat de producerea tragediei, însă acțiunea a fost respinsă definitiv de judecători.   
 
Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tragedie la Ovidiu!
Cea mai mare pedeapsă dată la Constanța pentru ucidere din culpă. Dosarul nu se va rejudeca (motivare + video)


 
 
Trei morți - accident live, pe Facebook
Cum motivează judecătorii din Constanța micșorarea celei mai mari condamnări pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea


 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

INFOTRAFIC A fost reluat traficul în județul Constanța pe podul rutier de la Ovidiu, blocat după un accident rutier

01 Feb 2024 1043

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe podul de la ieșire din localitatea Ovidiu către Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Feb 2024 3562

Accident rutier între localitățile Poiana și Ovidiu! Un autoturism s-a răsturnat (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 2561

VIDEO Accident cu trei morţi pe podul de la Ovidiu! Compania de asigurări, o nouă încercare de a recupera despăgubirile

01 Sep 2023 4577

Județul Constanța Bărbat rănit într-un eveniment rutier pe podul de la Ovidiu. Ce au stabilit polițiștii

21 Feb 2023 1222

VIDEO Accident cu trei morţi pe podul de la Ovidiu! Şoferul acuzat de producerea tragediei, dat în judecată de firma de asigurări

02 Dec 2022 27599

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier grav pe podul de la Ovidiu. Trei persoane, rănite. Patru mașini și un microbuz de călători, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Jun 2022 15618

Tragedie la Ovidiu! Cea mai mare pedeapsă dată la Constanța pentru ucidere din culpă. Dosarul nu se va rejudeca (motivare + video)

18 Aug 2021 6679

Dosarul tragediei de pe podul de la Ovidiu nu se va rejudeca! Opt ani de închisoare pentru șoferul găsit vinovat

31 May 2021 3406

Premieră la Constanța într-un dosar de ucidere din culpă Opt ani pentru tragedia de la Ovidiu. Cererea de rejudecare, analizată în mai

14 Apr 2021 3081

Carnagiu la ieșire din Ovidiu, pe pod! Șoferul găsit vinovat cere, din Penitenciarul Arad, rejudecarea cazului. Cine va lua decizia finală

08 Mar 2021 7973

Două femei și un copil, morți la Ovidiu! Judecătorii au anunțat una dintre cele mai mari pedepse pentru ucidere din culpă. Rejudecarea, respinsă

15 Feb 2021 9510

Două femei şi un copil au murit într-un accident pe podul de la Ovidiu. Se cere rejudecarea dosarului

08 Jan 2021 4422

Vineri, la Constanţa, s-a dat una dintre cele mai mari pedepse într-un dosar privind uciderea din culpă (video)

07 Dec 2019 10409

Două femei şi un copil au murit într-un accident pe podul rutier de la Ovidiu. Primul termen în apel, 21 noiembrie

02 Oct 2019 1905