Tribunalul Tulcea, scrisoare către omul de afaceri Sorin Strutinsky. Conținut


 
  • Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, sentința fiind definitivă și executorie.
 
  • În data de 16 februarie 2021, Sorin Strutinsky  s-a predat la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna și a fost plasat din data de 23 martie 2021 sub arest la domiciliu în Italia.
 
  • Într-un alt dosar, Sorin Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 Ieri, 21 octombrie 2021, la Tribunalul Tulcea a avut loc un nou termen în dosarul în care Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky.
 
Cauza a fost amânată pentru data de 10 decembrie 2021, în vederea emiterii unei adrese către Gabriel Sorin Strutunsky, pentru a comunica dacă doreşte judecarea cauzei în lipsă sau solicită participarea prin videoconferinţă.
 
Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, este bănuit de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.
 
Sorin Strutinsky este acuzat de complicitate la luare de mită, în formă continuată, şi de trafic de influenţă.
 
„Comisioane“
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada 2010 - decembrie 2014, inculpatul Căpăţînă Dănuţ, în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins de la reprezentanţii a două societăţi comerciale remiterea unor comisioane de: 10% din valoarea facturilor încasate de una dintre firme de la unitatea medicală (în cadrul unui contract prin care s-au externalizat serviciile de spălătorie); 18-20% din valoarea investiţiilor ce urmau a fi efectuate în derularea unui contract de concesiune încheiat de spital cu cealaltă societate (servicii de pompe funebre)“.
 
„În acest context, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a primit, efectiv, printr-un intermediar, suma totală de 663.083 de lei. Concret, banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Căpăţînă Dănuţ atât pentru a truca procedurile de atribuire a unor contracte, cât şi pentru a introduce în caietul de sarcini şi în documentaţia de achiziţie cerinţe de calificare pe care să nu le poată îndeplini decât firmele agreate. Într-unul dintre cazuri, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat, Strutinsky Gabriel Sorin, care şi-a şi însuşit, prin intermediul unei societăţi pe care o controla, suma de 64.649 de lei“, conform DNA.
 
Procurorii Anticorupţie mai arată că, „în aceeaşi perioadă, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins şi a primit de la reprezentanţii aceleiaşi firme beneficiare suma de 346.395 de lei, în schimbul determinării managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa să plătească la timp facturile şi să deruleze fără probleme contractele pe care societatea respectivă le avea încheiate cu unitatea medicală“.

 
Executarea pedepsei în Italia
 

Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, sentința fiind definitivă și executorie.
 
În data de 16 februarie 2021, Sorin Strutinsky  s-a predat la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna și a fost plasat din data de 23 martie 2021 sub arest la domiciliu în Italia.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, se află în prezent în stare de detenţie, el fiind condamnat la zece ani de închisoare. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cererea de extrădare, respinsă
Omul de afaceri Sorin Strutinsky a început executarea efectivă într-un penitenciar din Italia

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termen nou în dosarul terenurilor din Portul Tomis Fostul șef al Poliției Locale Constanța și administratorul Astera Consulting ar putea fi audiați azi la Tribunal

22 Oct 2021 1866

Oficial! Ideea Contrast SRL a intrat în insolvență! Printre asociați, Radu Mazăre, Constantinescu Nicuşor și Sorin Strutinsky

21 Oct 2021 1850

Martorii lui Făgădău! Cine vor fi primii audiați în dosarul terenurilor din Portul Tomis

27 Sep 2021 2413

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 1582

Oficial! Cererea lui Sorin Strutinsky, respinsă la Constanța

17 Sep 2021 1418

Oficial! S-a terminat! Decizie importantă pentru Handbal Club Municipal Constanţa! (document)

06 Sep 2021 881

Nume celebre în acționariat Vancluse Invest SA, radiată de la Registrul Comerţului, după fuziunea prin absorbţie cu Tănase-Cadastru SRL

21 Aug 2021 1113

După Direct Turism SRL Cristian Bărhălescu cere și insolvența Coltrane Consulting SRL. Totul s-ar putea decide azi

05 Aug 2021 923

Cererea de extrădare, respinsă Omul de afaceri Sorin Strutinsky a început executarea efectivă într-un penitenciar din Italia

06 Jul 2021 1647

Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Bologna! Judecătorii din Italia vor să afle care sunt condițiile din penitenciarele din România

19 Jun 2021 4739

Stăpânii terenurilor Mirajul de pe aleea Lamia

01 Jun 2021 3870

Asociat, KLD Services, firma lui Sorin Strutinsky Cristian Bărhălescu vrea ca Direct Turism SRL, unitate cunoscută pentru serviciul de transport Direct Aeroport, să intre în insolvență

22 May 2021 3081

Exclusiv Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, depistat în Italia

11 May 2021 4197

Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis

31 Dec 2020 2316

Decizia judecătorilor Veste proastă pentru unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanța!

27 Nov 2020 3056