Un căpitan de port specialist în cadrul Autorităţii Navale Române, condamnat

Trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, un căpitan de port specialist în cadrul Autorităţii Navale Române, Căpitănia oraşului Măcin, judeţul Tulcea, a fost condamnat.
 
Tribunalul Tulcea a decis, în primă instanţă, condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatului i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcţia de căpitan de port sau o altă funcţie publică în cadrul Oficiilor de Căpitănie, pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.
 
„Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, la Primăria oraşului Măcin sau la o unitate şcolară de pe raza oraşului Măcin, la alegerea Serviciului de Probaţiune. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 50 de euro“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea arată că, la data de 27 iunie 2017, inculpatul a primit suma de 50 de euro de la numitul (…) în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu pe care acesta le avea în cadrul Oficiului de Căpitănie Măcin, judeţul Tulcea, legate de transcrierea dreptului de proprietate şi schimbarea portului de înmatriculare a unei ambarcaţiuni, potrivit rolii.ro.
 
Nemulţumit de decizia Tribunalului Tulcea, inculpatul a formulat o contestaţie la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 483

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 612

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 717

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 710

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română, contract cu o firmă din București pentru furnizarea de energie electrică (DOCUMENT)

12 Oct 2023 853

Autoritatea Navală Română, contract cu o firmă din Tunari. Ce servicii sunt achiziționate (DOCUMENT)

10 May 2023 1013

Autoritatea Navală Română, achiziție de aproape 58.000 de lei, cu obiectiv general siguranța navigației (DOCUMENT)

03 May 2023 1371

Autoritatea Navală Română achiziționează o șalupă pentru misiuni în apele navigabile ale Deltei Dunării și în zona costieră (DOCUMENT)

08 Feb 2023 1549