Un nou judecător, o nouă speranță pentru familiile victimelor din 2 Mai (VIDEO)



După ieșirea din sala de judecată, de la termenul de astăzi 23 mai 2024, părinții victimelor decedate în accidentul de la 2 Mai au stat de vorbă cu jurnaliștii. 

Părinții lui Sebi au transmis că sunt mulțumiți de modul în care noul magistrat, judecătoarea Berevoescu Carmen-Claudia, își îndeplinește atribuțiile și, cu această ocazie, au declarat că sunt încrezători că procesul se va încheia favorabil lor.

Am văzut un complet de judecată profesionist, am văzut o doamnă judecător cum nu am mai văzut niciodată. M-am simțit în siguranță și știu că se va face dreptate în acest caz”, a declarat Valentin Olariu.

A fost bine, doamna judecător mi s-a părut un om profesionist, mi s-a părut că este un om empatic, vom vedea mai departe ce se va întâmpla. Am stat 2 ore, a colaborat cu noi, ne-a cerut părerea, ne-a explicat pe înțelesul nostru, deci a fost în regulă”, a spus mama lui Sebi.



În acest context, tatăl Robertei a precizat că la termenul de astăzi nu a fost o victorie, ci, mai degrabă, o apropiere de realitate.



Familiile tinerilor decedați au împărtășit presei opiniile față de Vlad Pascu.

Credeți-mă că am vrut să-i surprind privirea. Să-l privesc în ochi. A stat numai cu capul în jos. (...) Mi-a venit să plâng, am avut o emoție în corp... Mi-au trecut tot felul de gânduri în cap. (...) A fost tot același Vlad Pascu, dar un pic mai speriat. Am căutat să fiu cât mai aproape de el”, a spus tatăl lui Sebi.


Întrebată cu privire la confruntarea cu tânărul acuzat de prodecerea tragediei, mama lui Sebi a răspuns:

Îmi mențin părerea – un nimic, cel puțin în fața mea... Este un om fără empatie, probabil că nu știe ce-a făcut sau n-are nicio urmă de remușcare (...) O să fac tot ce-mi stă-n puteri să plătească pentru că mi-a luat fiul.

Tatăl Robertei Dragomir spune că tânărul nu pare să regrete faptele și că acesta urmează întocmai instrucțiunile avocaților:

S-a uitat la mine preț de-o secundă. Este trufaș, fals. A fost învățat! Când a fost întrebat de către doamna judecător, pe final, dacă vrea să facă vreo declarație, nici n-a apucat să deschidă gura, că domnul Bendeac, dacă nu mă-nșel, a zis NU! (...) Nici măcar n-a fost lăsat de avocații familiei Pascu...

Adrian Bendeac, avocatul tânărului inculpat a dezvăluit în fața presei că și Vlad Pascu este afectat de cele întâmplate.

E și el copleșit de tot ceea ce se întâmplă”, a afirmat apărătorul tânărului.  

Următorul termen a fost programat pentru 7 iunie, la ora 10, când părinții îl vor vedea din nou pe Vlad Pascu, la Judecătoria Mangalia.

PRECIZĂRI:
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
LIVE VIDEO Părinții victimelor decedate în 2 Mai s-au adunat la locul accidentului (FOTO)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe „judecata disciplinară“ în cazul Ancuței Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! CSM anunță primul termen (DOCUMENT)

14 Jun 2024 654

La Tribunalul Constanța Anesti Elefteriadis cere să fie reabilitat! Și-ar fi ucis o colegă și ar fi mâncat o parte din ea

12 Jun 2024 606

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre cererea de schimbare a încadrării juridice (VIDEO)

07 Jun 2024 827

La Judecătoria Mangalia Vlad Pascu a fost adus la o nouă înfățișare! (FOTO+VIDEO)

07 Jun 2024 952

În Dosarul 2 Mai Tatăl lui Sebi despre Vlad Pascu - „Merită o pedeapsă de măcar 15 ani de închisoare” (FOTO+VIDEO)

07 Jun 2024 1078

UPDATE Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, adus la Judecătoria Mangalia, la un nou termen (FOTO+VIDEO)

07 Jun 2024 605

Iată de ce a fost trimis în judecată vlogger-ul Dorian Popa! (RECHIZITORIU)

06 Jun 2024 943

Eurosantis SRL, deținută de Ion Dumitrache, președintele PSD municipiu Constanța, obligată de magistrați să achite peste 1.800 de lei Primăriei Constanța. Iată motivarea (DOCUMENT)

27 May 2024 680

A fost stabilit un nou termen în Dosarul 2 Mai - Vlad Pascu va fi adus din nou la judecată în Iunie (VIDEO)

23 May 2024 1087

În dosarul 2 Mai Procesul va fi reluat de la 0, în privința audierilor! Noul magistrat - „Vreau să audiez părțile, să le văd, să le simt, să știu ce au simțit”

23 May 2024 1365

Termen nou în Dosarul 2 Mai Părinții lui Sebi, însoțiți de un grup de susținători la Judecătoria Mangalia (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1089

UPDATE Nou termen în Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, adus la Judecătoria Mangalia (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1664

Tribunalul Constanța amână pentru septembrie 2024 dosarul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța! (RECHIZITORIU)

21 May 2024 671

Tribunalul București, termen în dosarul familiei Pascu! (DOCUMENT)

21 May 2024 613

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța!

15 May 2024 661