Un tânăr din Constanța și-a transformat toate rudele în jucători de păcănele online! A fost condamnat

 Sursa foto: pixabay
 
  • Inculpatul a introdus date informatice pe o platformă de jocuri de noroc online, respectiv datele de identitate ale mai multor persoane, şi a încărcat fişiere ce conţineau capturi fotografice ale actelor de identitate ale acestora, cu scopul de a crea conturi distincte pe care, ulterior, le-a alimentat cu sume de bani, urmărind să beneficieze în mod fraudulos de un bonus de 500 de lei acordat de către persoana vătămată fiecărui utilizator al unui cont distinct, conform politicii societăţii.
 

Caz mai puțin obișnuit soluționat de judecătorii Curții de Apel Constanța! Un tânăr din oraș a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 6 luni cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică (38 acte materiale), după ce și-a transformat toate rudele în jucători de păcănele online!
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa!
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, magistrații arată că, în 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, inculpatul a introdus date informatice pe o platformă de jocuri de noroc online, respectiv datele de identitate ale mai multor persoane, şi a încărcat fişiere ce conţineau capturi fotografice ale actelor de identitate ale acestora, cu scopul de a crea conturi distincte pe care, ulterior, le-a alimentat cu sume de bani, urmărind să beneficieze în mod fraudulos de un bonus de 500 de lei acordat de către persoana vătămată fiecărui utilizator al unui cont distinct, conform politicii societăţii.
 
Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a inculpatului la 2 ani şi 6 luni cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică. 
 
Instanța de apel a menținut considerentele primei instanțe, respectiv Judecătoria Constanța. 
 
În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, având în vedere  pedeapsa aplicată inculpatului, instanţa consideră că scopul pedepsei şi reinserţia socială pot fi atinse fără privarea de libertate a inculpatului, pronunţarea condamnării constituind un avertisment ce îl va determina pe acesta să nu mai săvârşească infracţiuni şi să conştientizeze gravitatea infracţiunii săvârşite.
 
Astfel prin executarea pedesei fără privarea efectivă de libertate se evită ruperea acestuia din cadrul familial, un regim de executare efectivă a pedepsei prin privare de libertate ar fi inoportună în acest moment, potrivit magistraților.

 
În consecinţă, judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei principale la care a fost condamnat inculpatul, prin  prezenta, pe o durată de trei ani.
 

Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Foto cu rol listrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Serviciul Român de Informaţii angajează! Iată care sunt cerinţele postului
 
Arestare de ultim moment la Constanța!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ani grei de închisoare pentru tinerii implicați în jefuirea unor săli de jocuri din Constanța! Dosarul a ajuns în apel

02 Feb 2024 708

Condamnare cu executare pentru un constănțean, împătimit al jocurilor de noroc!

25 Jul 2023 788

Angajata unei săli de jocuri, condamnată pentru delapidare!

02 Feb 2023 1806

Constanța. Arest prelungit pentru tinerii acuzați că ar fi fost implicați în jefuirea unor săli de jocuri!

05 Jan 2023 1667

Este oficial! Arest prelungit pentru tinerii implicați în jefuirea unor săli de jocuri din oraș

11 Nov 2022 1069

Tâlhărie în fața unei săli de jocuri din Constanța! Sentință definitivă

24 Oct 2022 3422

Nervos nevoie mare Un constănţean este bun de plată după ce a distrus un aparat de jocuri de noroc

09 Apr 2019 1996

Fratele şefului IPJ Sălaj, implicat într-un grup infracționat ce se ocupa de ”păcănele”

30 Oct 2015 2183