Monden

Campioana, la vârsta de 16 ani! Elena Frîncu şi fotografia care a emoţionat-o până la lacrimi. Amintiri din anul 1969

Un eveniment festiv la care a participat Elena Frîncu, fost director, timp de 22 de ani, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, i-a readus în faţa ochilor fostei vicecampioane mondiale la handbal imagini şi amintiri de neuitat din anul 1969!
 
Soţia antrenorului emerit Traian Bucovală, Adriana, a împlinit 80 de ani, iar la marcarea festivă a acestui moment special a fost invitată şi Elena Frîncu, o prietenă apropiată a familiei Bucovală. Sub bagheta lui Traian Bucovală, Elena Frîncu (membră al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român) a obţinut mari performanţe ca sportivă, iar în 1969 a cucerit, cu echipa de junioare, titlul naţional cu Şcoala Sportivă de Elevi numărul 1 din Constanţa (actualul Club Sportiv Şcolar nr. 1). Tinerele jucătoare obţineau atunci primul titlu naţional al handbalului feminin constănţean!
 

Alergând printre handbaliste

 
„La ziua de naştere a Adrianei Bucovală au participat, normal, şi copiii lor. Eu le povesteam celor prezenţi cum era atunci când eram mică. Am adus în discuţie şi anul 1969, anul cuceririi titlului, şi cum Bogdan (fiul cel mare al soţilor Bucovală), participa la noi la antrenamente, la Şcoala Sportivă 1. El avea atunci cinci ani şi se juca numai cu mine. La care Bogdan, care acum are peste 50 de ani, e om în toată firea, îmi arată o poză”, povesteşte Elena Frîncu. Era o fotografie chiar din acel an, de pe terenul de la actualul CSS1, de la un antrenament, cu Elena Frîncu şi colegele sale şi cu puştiul de cinci ani Bogdan Bucovală alergând printre handbaliste, care deveniseră recent campioane naţionale! Exact ce le povestea Elena Frîncu celor de la petrecere! Elena Frîncu avea în acea poză aproape 17 ani, vârstă pe care avea să o împlinească în luna decembrie 1969. 
 

„Ce copil am fost…”

 
Maestra emerită a sportului şi considerată cel mai de succes manager de sport din România a avut o mare şi plăcută surpriză. O imagine de acum 49 de ani, din tinereţea sa, care a emoţionat-o până la lacrimi! „Am înnebunit! Am început să plâng. Mă uitam cu nostalgie la poză, acum am 65 de ani, acolo aveam 17. Eram deja campioană naţională, anul următor plecam la facultate. Jucam pe zgură şi pe bitum. Handbalul se juca peste tot. E superbă poza, aşa mi-a plăcut… Am mărit-o pe telefon şi nu mă mai săturam uitându-mă la ea. Îmi ziceam: «Ce copil am fost…»“, a mai spus Elena Frîncu.

Citeşte şi:
 
Povestea celebrului titlu de campioană din 1969 „Legenda Tăbăcăriei“ a ajuns cadru universitar la New York

Legendă a handbalului din Constanţa Antrenorul emerit Traian Bucovală împlineşte astăzi 80 de ani (galerie foto)

„Botezul este unic, un dar dumnezeiesc” Elena Frîncu a creştinat, de-a lungul vieţii, 29 de copii (galerie foto)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Frîncu, premiată Elena Vlad, de la CS Victoria Cumpăna, aleasă în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (galerie foto)

06 Mar 2019 729

La Cumpăna s-a disputat faza judeţeană a Campionatului Naţional de juniori 4. Cine merge la etapa pe euroregiuni (galerie foto)

28 Jan 2019 920

Fotbalistul Ştefan Muşat, nepot al Elenei Frîncu, îşi serbează astăzi majoratul, în cantonament cu FC Viitorul

17 Jan 2019 1050

Colanul de Aur din partea COSR! Astăzi e ziua de naștere a Elenei Frîncu. Fostă mare sportivă și cel mai de succes manager de sport din România

13 Dec 2018 724

„Nu te vom uita niciodată, Mihăiţă!” Doliu în sportul românesc. Mesaje de condoleanţe şi de la Constanţa

09 Nov 2018 1645

Fosta mare gimnastă Andreea Răducan, la Constanţa „Trag nădejde că vom reuşi să ne apropiem de ceea ce am fost cândva“ (galerie foto)

05 Oct 2018 3346

CS Farul Constanța. Despărțirea de Dumitru Mihăilescu. Ultimul drum „A fost un sufletist. Iubea sportul și respecta sportivii“ (galerie foto + video)

26 Jul 2018 904

Premierea campioanelor şi a campionilor CS Victoria Cumpăna a organizat „Festivalul de Gimnastică Ritmică Pentru Copii“ (galerie foto)

19 Jun 2018 807

UPDATE. Fostul mare atlet Ilie Floroiu „Vestea morţii lui Cristian Ţopescu m-a afectat profund“

15 May 2018 1320

Festivitate la Cumpăna Medaliate cu aur şi argint la Naţionale, micile gimnaste ale CS Victoria Cumpăna au fost premiate (galerie foto + video)

26 Apr 2018 1573

Elena Frîncu participă, astăzi, la consfătuirea „Femeia în Sport - Modele Sociale“

06 Mar 2018 635

O carieră prodigioasă Olga Didilescu a primit diploma de onoare din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (galerie foto)

05 Mar 2018 1371

Materiale sportive şi echipamente pentru cele şase secţii ale CS Victoria Cumpăna

09 Dec 2017 1544

Iubitori ai mișcării din Constanța și Tulcea s-au întrecut, la Mamaia, la Crosul Dobrogei. Au fost prezente și valori ale sportului (galerie foto)

11 Nov 2017 2081

Competiţie dedicată elevilor, profesorilor şi studenţilor, la Mamaia Elena Frîncu şi Ilie Floroiu, invitaţi speciali la Crosul Dobrogei

10 Nov 2017 1859