Politic

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)


În calitate de parlamentar constănțean și de co-inițiator al legii privind înființărea unui DNA al pădurilor, proiectul care a trecut de Camera Deputaților și este un pas mare către stoparea tăierilor ilegale de păduri din România, Stelian Ion avertizează că au reînceput tăierile în Pădurea Comorova.

“Vorbim despre una dintre cele mai frumoase și valoroase păduri ale Dobrogei. Interesele imobiliare şi complicitățile politicienilor au condus la o situație dramatică pentru acest colț de natură.
În ultimii ani, s-au tăiat mii de metri pătraţi de pădure pentru a face loc betoanelor și a umple buzunarele unor șmecheri.

Le-am trimis un set întrebări ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pentru a afla cum s-a ajuns la această situație, cine se face răspunzător și ce măsuri intenționează să întreprindă Guvernul pentru protejarea Pădurii Comorova”, anunță deputatul USR de Constanța.

Parlamentul vrea să știe ce suprafață s-a tăiat din pădurea Comorova în ultimii ani, motivația pentru care s-a luat decizia tăierilor, dacă aceste acțiuni au fost legale precum și ce demersuri au luat cele două ministere pentru protejarea acestei zone verzi din județul Constanța.

Interpelarea poate fi consultată în secțiunea „documente”.



 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 970

USR-Comunicat de presă Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de “Fincogero”, locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care trăgeam deunăzi un semnal de alarmă

04 Jun 2020 588

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

29 May 2020 1023

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3080

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

25 May 2020 2134

Proiectul USR “DNA-ul pădurilor”, votat în Camera Deputaților. Stelian Ion “Sănătatea mediului este o temă cu adevărat majoră pentru societate”!

14 May 2020 2577

Noi proiecte USR pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților și modificarea legilor Justiției

09 May 2020 3412

Stelian Ion(USR) “PSD caută să-şi reactiveze baroni locali şi tot felul de personaje dubioase pentru alegerile locale din acest an”

06 May 2020 2498

DNA-ul pădurilor. Deputatul USR, Stelian Ion, inițiator “Specializarea magistraților și a polițiștilor pe aceasta zonă de competență este obligatorie”

05 May 2020 2631

Deputatul USR, Stelian Ion propune ca selecția șefilor de spitale județene și DSP-uri să se facă pe baza principiului guvernanței corporatiste

29 Apr 2020 2909

Stelian Ion(USR) “ Ideea redeschiderii școlilor după data de 15 mai trebuie privită cu circumspecție. Interesul copiilor trebuie raportat la dreptul la sănătate”

24 Apr 2020 3085

Achiziții publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei, la liber. Stelian Ion (USR) “Perioada grea pe care o traversăm nu trebuie să fie un paravan pentru nimeni”

23 Apr 2020 3046

Deputatul Stelian Ion, despre acordul MAI-BOR”Am stat izolați o lună de zile, am sacrificat economia, medicii, pentru ce? Să ducem virusul din ușă-n ușă, cu girofarul? ”

16 Apr 2020 3086

Stelian Ion (USR), despre ordinul de stopare a internărilor în spitale „Cine răspunde dacă starea unui pacient non-covid se degradează sau, mai rău, acesta decedează? (document)

10 Apr 2020 3308

Stelian Ion îi solicită ministrului Vela să permită personalului navigant să revină în țară aplicându-i-se izolarea la domiciliu, și nu plasarea în carantină instituționalizată

08 Apr 2020 4064