Candidaţi cu acte în regulăUSL Constanţa şi-a înscris „echipa formidabilă" pentru parlamentare (Galerie foto)

depunerecandidaturi-candidaturi1.jpgCandidaţii USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie şi-au depus, ieri, candidaturile la Biroul Electoral Judeţean. Doar 12 dintre aceştia, căci două dosare de candidatură au fost depuse în lipsa candidaţilor. Este vorba despre dosarul liberalului Puiu Haşotti şi despre cel al social democratului Nicolae Moga, ambii aspiranţi la un nou mandat de senator.

USL Constanţa a depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean (USL), candidaturile pentru proximele alegeri generale. La acţiune au participat 12 dintre cei 14 aspiranţi aspiranţi la un fotoliu în Camera Deputaţilor şi Senat şi anume actualii deputaţi Gheorghe Dragomir (PNL), Mihai Lupu (PNL), Manuela Mitrea (PSD), Cristina Dumitrache (PSD) şi Eduard Martin (PSD), precum şi actualii senatori Alexandru Mazăre (PSD) şi Mircea Banias (PC), Mircea Titus Dobre şi Radu Babuş, proaspăt debutanţi în campania electorală parlamentară, dar şi candidaţii „de împrumut", adică Mădălin Voicu, deputat PSD de Giurgiu, şi Remus Cernea, liderul Mişcării Verzilor Democraţi Agrarieni.

„Nu e nimic câştigat dinainte"

După depunerea candidaturilor, senatorul Colegiului 3, Alexandru Mazăre, a declarat că USL are cea mai bună echipă la Constanţa: „Avem o echipă formidabilă aici, la Constanţa. Avem şanse să câştigăm toate mandatele din judeţul Constanţa puse în joc. Nu va fi o campanie uşoară, nu e nimic câştigat dinainte. Va trebui să luptăm pentru fiecare vot". Cel mai probabil, nu va fi prea greu, de vreme ce judeţul Constanţa este aproape în întregime unul USL, indiferent că vorbim despre administraţia locală sau despre cea judeţeană. „Sunt convins că vom avea succes", a subliniat social democratul.

Întrebat cum anume îşi va convinge USL electoratul constănţean, Mazăre a menţionat „proiectele de infrastructură pentru Constanţa, proiectul cu Portul, cel cu aeroportul (n.r. - Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu), şoseaua de coastă", dar şi „agenda naţională" a USL.

Fără emoţii

Senatorul Mircea Banias, actual preşedinte interimar al PC Constanţa, fost lider al democrat liberalilor constănţeni, a explicat că este pentru prima dată după Revoluţia din decembrie 1989 când câştigătorul unor alegeri este cunoscut înainte de scrutinul propriu zis, iar acesta este, susţine Banias, USL-ul.

Prezent la eveniment, candidatul „de împrumut" Mădălin Voicu, actual deputat de Giurgiu, a mărturisit că nu are deloc emoţii: „N-am emoţii. Pe scenă am emoţii. Aici nu am emoţii. Încerc să fiu la curent cu toţi contracandidaţii, cu toţi adversarii. Duşmani sper sa nu am".

În ceea ce priveşte candida tura sa, Mădălin Voicu a lăsat să se înţeleagă că a fost „curtat" de pesediştii constănţeni pentru a candida pentru un colegiu din judeţul Constanţa. „Sunt onorat. Domnul Constantinescu şi domnul Mazăre mi-au explicat că este nevoie de mine aici. Am făcut în aşa fel încât să fiu util. Sper să şi reuşesc", a declarat el. Totuşi, potrivit unor surse, Voicu ar fi fost, ca şi Remus Cernea, de altfel, impus de Centru, nu „curtat".

Remus Cernea, candidatul USL pentru Colegiul 9 Camera Deputaţilor a declarat, ulterior depunerii candidaturilor, că va milita pentru atragerea cât mai multor tineri şi femei în politică. ONG-istul a venit la eveniment cu o maşină electrică, anume Mitsubishi Electric Vehicle, pe care a închiriat-o pentru 45 de zile contra sumei de 800 de euro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL și PSD negociază pentru o viitoare guvernare. Filialele județene și-au dat acordul pentru asigurarea unei stabilități politice, dar resping conceptul de refacere a USL

10 Nov 2021 3805

Noul USL, văzut de Septimiu Bourceanu (PNL) și Lucian Lungoci (PSD), parlamentarii „boboci” de Constanța

06 Nov 2021 2543

ZIUA LIVE. Adâncirea crizei politice, refacerea USL sau refacerea coaliției PNL - USR PLUS?

06 Oct 2021 2163

Un fost parlamentar de Constanța părăsește România. Iată ce mesaj a postat acesta pe pagina de socializare

30 Jun 2018 3316

Războiul declarațiilor între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Ce dezvăluiri a făcut fostul premier. Numele lui Radu Mazăre menționat

14 Mar 2018 2390

HC Dobrogea Sud joacă astăzi la Constanţa CSU Neptun a pierdut meciul cu CS Rapid USL Metrou Bucureşti

06 Feb 2017 2443

După alegerile din 11 decembrie, trei dintre foştii parlamentari de Constanţa au rămas fără mandat. Alţi 12 nu au mai candidat, cu sau fără voia lor! (galerie foto)

17 Dec 2016 5529

Candidaţii Uniunii Salvaţi România (USR) la Senat şi la Camera Deputaţilor şi averile lor (documente)

10 Nov 2016 4359

Ce pregătesc liberalii în perspectiva parlamentarelor? PNL va merge în alegeri cu membrii săi, cu menţiunea că aceştia nu au mai fost până acum parlamentari!

29 Sep 2016 3636

La o lună de la alegeri, primarul uită de transparenţă! Făgădău a cerut personal transferul lui Volcinschi şi al lui Chiţoiu la Primărie

12 Jul 2016 12227

Cum au ajuns social-democraţii să fie chiriaşi în fostul sediul USL PSD Constanţa “dat afară, în stradă”!

04 May 2016 4690

Guvernul Cioloș și majoritatea USL din Senat resping stoparea fentării licitațiilor prin solicitările abuzive de mostre

17 Mar 2016 2227

evz.ro Claudiu Palaz – „Guvernul Cioloş, susţinut de Klaus Iohannis şi condus de USL”

18 Nov 2015 2425

Stiripesurse.ro Dragnea l-a dat jos pe Ponta de pe pereții din sediul central PSD (galerie foto)

26 Oct 2015 2539

Paula Cioceanu va fi umbra lui Mazăre în Consiliul Local Președintele asociației finanțate de CLM devine consilier!

13 Oct 2015 2879