Centrul de la Techirghiol ar trebui sa intre in subordinea Consiliului Judetean

Desi solicitase la inceputul anului un buget de 45 de miliarde, spitalul nu a primit decat 11 miliarde de lei din partea Consiliului Local Techirghiol, bani care au fost si cheltuiti pe primul trimestru * Cert este ca, la jumatatea lui 2002, unitatea inregistra datorii de 1,7 miliarde lei catre furnizori si 1,1 miliarde lei catre salariati

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica de la Techirghiol este una dintre unitatile care au resimtit cel mai mult efectele tranzitiei si ale descentralizarii locale. Daca, in trecut, acest spital era recunoscut pentru profesionalismul specialistilor care lucrau aici si nu se confrunta cu probleme deosebite de finantare, fiind in subordinea Ministerului Sanatatii, in ultimii ani, starea din unitate s-a agravat mai ales prin inexistenta resurselor financiare desfasurarii unei activitati normale. Trecerea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica in subordinea autoritatilor locale din Techirghiol a reprezentat o grea lovitura pentru angajatii spitalului. Primaria orasului Techirghiol se confrunta si ea cu o lipsa a resurselor bugetare si, de cate ori are posibilitatea, cere Consiliului Judetean fonduri pentru echilibrarea bugetului. Transferul Centrului de Recuperare a reprezentat pentru autoritatea locala din Techirghiol o piatra de moara mult prea grea.

Fara bani, cu portile inchise

In aceste conditii, ceea ce era de asteptat sa seintample s-a si intamplat. Cu aproximativ o luna in urma, conducerea spitalului a anuntat ca unitatea risca sa-si inchida portile din cauza lipsei fondurilor. Desi solicitase la inceputul anului un buget de 45 de miliarde, spitalul nu a primit decat 11 miliarde de lei din partea Consiliului Local Techirghiol, bani care au fost si cheltuiti pe primul trimestru. Certeste ca, la jumatatea lui 2002, unitatea inregistra datorii de 1,7 miliarde lei catre furnizori si 1,1 miliarde lei catre salariati.Pentru a veni in sprijinul spitalului de laTechirghiol, autoritatile judetene au alocat, lamomentul respectiv, 1 miliard de lei. In urma cu cateva zile, si Consiliul Judetean, prin vocea consilierului Gheorghe Iorov, anunta ca, la prima sedinta, aceasta autoritate va trimite catre spital suma de 3 miliarde de lei. Pana atunci, insa, Consiliul Local Techirghiol a alocat in avans 500 de milioane de lei, bani pe care ii va recupera din fondul de la Consiliul Judetean. Se poate spune, deci, ca situatia pe moment este rezolvata. Ce se va intampla la anul, nimeni nu poate sa ne spuna. Exista insa tot mai multe voci care sustin ca Centrul de la Techirghiol trebuie sa intre in subordinea Consiliului Judetean. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Stelian Dutu, este de parere ca afirmatiile facute de consilierul Gheorghe Iorov sunt neadevarate. In opinia lui Stelian Dutu, fondurile la care se face referire nu exista, deoarece acesti bani sunt repartizati catre localitati pentru insotitorii persoanelor cu handicap. Presedintele Consiliului Judetean crede ca la urmatoarea rectificare bugetara pe care o va face Guvernul se vor gasi fonduri pentru spitalul de la Techirghiol, dar si pentru cel de la Negru Voda.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarii și președinții de CJ care au pierdut alegerile rămân în funcție. Când vor fi schimbați?

11 Jun 2024 1128

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3216

Ședință CLM Constanța Consilierul local Ateș Casimceali va face o deplasare în Belgia. Iată motivul

29 Jan 2024 812

Licitații publice CEC Solution SRL, o nouă atribuire directă de la Primăria Constanța. Este vizată o unitate de învățământ(DOCUMENTE)

10 Jan 2024 1034

Majoritatea PNL-PSD din CLM a decis Un coleg de partid al primarului Chițac va ridica un bloc în stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1397

Israel-Hamas „Războiul din Fâșia Gaza va dura mai mult de câteva luni”

14 Dec 2023 894

UPDATE Un consilier parlamentar din cadrul AEP Constanța a demisionat. Ce a scris in demisia trimisa lui Toni Greblă (document)

19 Sep 2023 2448

Declarații Avere Constanța Leonard Tănase, consilier județean ALDE, deține un teren și o casă de locuit (DOCUMENTE)

29 Jul 2023 1739

Declarații Avere Constanța Cristian Gelu Roșca, consilier județean PNL deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

27 Jul 2023 1271

Apel în dosar. Avem motivarea în cazul invalidării mandatului consilierului supleant al PNL Constanța

20 Jul 2023 1374

Declarații de Avere Constanța Consilierul local PSD Daniel Georgescu deține două apartamente și două autoturisme (DOCUMENTE)

17 Jul 2023 1285

​Declarații de Avere Constanța Consilierul local PNL, Marius Tulică nu deține terenuri, imobile sau autoturisme (DOCUMENT)

15 Jul 2023 1377

Declarații de Avere Constanța Consilierul local PSD, Cristian Tincu deține un teren, o casă și un autoturism (DOCUMENTE)

13 Jul 2023 1406

Declarații de Avere Constanța Consilierul județean Petre Epure a moștenit două terenuri și o locuință (DOCUMENTE)

11 Jul 2023 1286

Averea și interesele consilierului județean PSD, Gheorghe Donțu (DOCUMENTE)

09 Jul 2023 1822