Politic

CJC şutează alte miliarde în poarta sportului constănţean (documente)

Sport_Elena_Francu.jpgÎn vreme ce artiştii constănţeni de pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" se înjosesc cerându-i milă preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu pentru a le achita salariile restante, două fundaţii şi Clubul Sportiv Handbal Club Municipal au primit ieri miliarde de lei pentru diferite activităţi invizibile pe care aceştia le-au derulat pe parcursul anului 2010.

Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa a primit un milion de lei sub motivul susţinerii clubului în anul competiţional care se încheie peste câteva zile. Suma a fost alocată ca urmare a solicitării privind necesarul de bani pentru disputarea meciurilor din cadrul Ligii Naţionale, dar şi a competiţiei europene Champions League în sezonul 2010 - 2011. În argumentarea cauzei, în proiectul de hotărâre se precizează faptul că echipa de handbal are şanse majore de a se califica, pentru prima dată în istoria handbalului românesc de după 1990, în optimile finalei Champions League. Cu alte cuvinte, ne trebuie bani din piatră seacă.

Încă o „donaţie" pentru fundaţia abonată la banii judeţului

Cei mai mulţi bani i-a alocat CJC-ul Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, nu mai puţin de 525.000 de lei. Scopul: sprijinirea şi promovarea sportului de performanţă şi a celui de masă practicat în municipiul şi în judeţul Constanţa. De aceşti bani Fundaţia, abonată la banii judeţeni, va organiza concursuri peste concursuri şi tot felul de campionate sportive, acţiuni formative ale tinerilor ş.a.

În afara sumelor alocate celor două fundaţii şi clubului de handbal, pe parcursul anului 2010 acestea au mai primit din partea CJC-ului sume grase. Astfel, Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean a mai primit 23,5 miliarde de lei vechi, iar Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa - două milioane de lei.

Reamintim că din Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean face parte şi Elena Frîncu, actualul director executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Constanţa, alături de alte câteva nume foarte interesante din prim-planul administraţiei judeţene precum Cristian-Bogdan Zgabercea (angajat al Consiliului Judeţean), Marius Puşcaşi (inculpat în dosarul retrocedărilor alături de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi alţii), Gheorghe Slabu (partener de afaceri al Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, proprietar al unei jumătăţi din Cazinoul din Mamaia şi preşedinte al clubului CS Tomis) şi Carmen-Florentina Vasile (angajată a CJC şi membră în CA-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate).

 

 

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

144 Engineering SRL din Constanţa bifează un nou contract cu CJC pentru reabilitarea fostului sediu al Bibliotecii Judeţene din Coiciu

23 Apr 2019 399

Consilierii au aprobat bugetul judeţului şi pe cele ale instituţiilor subordonate Horia Ţuţuianu a anunţat că 2019 va fi un an al investiţiilor în sănătate

20 Apr 2019 716

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 991

Ce lucrări primesc cea mai mare finanţare? Lista celor mai importante obiective de investiţii ale Consiliului Judeţean Constanţa pe anul 2019 (document)

18 Apr 2019 1291

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)

18 Apr 2019 1415

Președintele Consiliului Județean Constanța s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naționale. Ce teme au fost analizate

16 Apr 2019 520

Ce a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, la ieşirea fostului lider CJ de la DNA Constanţa (video)

15 Apr 2019 1325

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 1238

Cum este fundamentat bugetul judeţului Constanţa pentru 2019 şi cum s-au împărţit banii (document)

13 Apr 2019 1312

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1037

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 872

Evaluarea anuală a managementului Bibliotecii Judeţene Constanţa. Ce notă a obţinut managerul instituţiei?

11 Apr 2019 488

Curtea de Apel Constanța a decis contopirea pedepselor lui Nicușor Constantinescu. Ce soluție a dat

09 Apr 2019 1326

Proiecte în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi Procesul de dezinstituţionalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea DGASPC Constanţa se va încheia în 2020

09 Apr 2019 605

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Constanța după vizita ministrului Sănătății. Ce a decis conducerea unității sanitare

08 Apr 2019 1104