Consiliul Naţional al PNL, convocat duminică. Ce se află pe ordinea de zi

Sigla PNL, sursa: Facebook/ Partidul Naţional Liberal 

Întrunit astăzi, Biroul Politic Județean al PNL Iași a luat, în unanimitate, o serie de decizii în vederea convocării Congresului Extraordinar al PNL.


Astfel, BPJ al PNL Iași l-a mandatat pe Alexandru Muraru să solicite convocarea ședinței Bex al PNL, pentru astăzi, 01.04.2022, ora 14:00, în vederea stabilirii normei de reprezentare a membrilor aleși de CDJ, precum și detaliile organizatorice pentru desfășurarea ședinței extraordinare a Consiliului Naţional.


Într-o altă decizie, BPJ al PNL Iași, în conformitate cu prevederile art. 84 alin 1 lit. c din statutul PNL, a stabilit ca Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, să solicite convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Naţional al PNL pentru data de 03.04.2022, ora 12.00, în București, Palatul Parlamentului.


Totodată, BPJ al PNL Iași în conformitate cu Art.78 alin. L lit. c din Statutul PNL și-a exprimat acordul ca, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Național, președintele filialei județene Iași, domnul Alexandru Muraru să solicite convocarea Congresului Extraordinar al PNL care urmează a fi convocat prin votul majorităţii membrilor prezenţi la şedinţa extraordinară a Consiliului Național.
 


“M-am alăturat imediat colegilor mei care cred că PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, așa cum e o regulă nescrisă a organizațiilor politice românești, în jurul celui care se află în fruntea administrației, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relația cu organizațiile locale sau cu parlamentarii.



 Într-un partid politic, schimbarea nu este și nu trebuie să fie privită ca o luptă pentru că partidele sunt organisme vii, instituții supuse regulilor  managementului politic. 


Nu este ușor pentru un partid politic să își stabilească obiective pe termen lung, dar PNL trebuie să își propună ca țintă pregătirea anului electoral 2024 și câștigarea alegerilor de atunci. În 2024 vom avea patru tipuri de alegeri, deci singurul an în care PNL își poate seta un proiect politic este 2022.


Am toată convingerea că făcând acum acest restart românii vor aprecia noul leadership. Românii vor profesionism, stabilitate, coerență, implicare, dedicație, onestitate, patriotism curat. Asta va oferi PNL de acum înainte”, a declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Amintim că, La ultimul Congres, filiala Constanța și în special Vergil Chițac și Mihai Lupu l-au susținut pe Florin Cîțu Lideri de organizații ai PNL intenționează să-i ceară demisia preşedintelui PNL Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că acesta are o relație proastă cu liderii și primarii PNL dar și pentru că tensionează atmosfera în coaliţie Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța  se ferește să comenteze subiectul în afara forurilor statutare până la data Conferinței naționale  
 
 
Mai mulți parlamentari PNL susțin public că PNL "are nevoie urgentă" de un proiect nou, iar Nicolae Ciucă "ar putea fi o variantă de președinte PNL" .

Mai mulţi lideri de organizații ai PNL intenționează să-i ceară demisia preşedintelui PNL Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că acesta are o relație proastă cu liderii și primarii PNL dar și pentru că tensionează atmosfera în coaliţie. Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu idea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan dar și majoritatea liderilor de organizații.

Referitor la situația din PNL și la faptul că astăzi se cere demisia lui Florin Cîțu, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța a declarat pentru ZIUA de Constanța:

„Ținând cont de context, acest subiect nu îl comentez în afara forurilor statutare până la data Conferinței naționale“.

Potrivit surselor politice, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar pe 10 aprilie.


Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise



Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1177

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 620

Partidul Național Liberal - Filiala Constanța, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 446

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 728

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1724

Ziua Culturii Ciucă- "Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune"

15 Jan 2024 559

Europarlamentarul Dan Motreanu „Fermierii români vor putea asigura securitatea alimentară, utilizând aceeași cantitate de produse pentru protecția plantelor“

23 Nov 2023 720

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă „Partidul Național Liberal condamnă atacurile teroriste împotriva populației civile a Statului Israel“

11 Oct 2023 1058

LIVE VIDEO-TEXT Voucherele de vacanță pentru salariații din mediul privat sunt dezbătute la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 May 2023 2090

Dan Motreanu, europarlamentar PNL „Sunt dezamăgit de modul în care Ministerul Agriculturii a negociat acordarea compensațiilor pentru fermierii români afectați de importurile de grâne din Ucraina”

16 Mar 2023 1534

#citeșteDobrogea Gheorghe I. Brătianu, un liberal al Dobrogei

22 Feb 2023 2839

Declarație de avere Gheorghe Luca, șef district la DRDP Constanța, deține trei terenuri, o casă, un apartament și trei mașini (DOCUMENTE)

02 May 2022 2006

Se cere astazi demisia lui Cîțu. Ce spune Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța

31 Mar 2022 2961

Florin Cîţu „Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede. Este o măsură care ajută economia” (VIDEO)

06 Dec 2021 2520

Președintele Iohannis la consultări cu reprezentanţii partidelor în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru

11 Oct 2021 1384