Constanţa a primit motorină din rezervele de stat. Vezi pentru ce

09_motorina_constanta_-_garliciu.jpgÎn Monitorul Oficial al României numărul 83 a fost publicată hotărârea privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor produse şi a acordării ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populaţia din judeţele Constanţa, Galaţi şi Iaşi. În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, acesta va primi 63 de tone de motorină în valoare de 140 mii lei pentru evitarea deversării acumulării Hazarlâc.

Solicitarea pentru acest ajutor a fost făcută de Prefectura Constanţa, ca urmare a unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit declaraţiilor prefectului Eugen Bola, decizia a fost luată în urmă cu aproximativ două săptămâni, în cadrul unei şedinţe a comitetului. „Solicitarea a fost făcută pentru a veni în ajutorul Primăriei Gîrliciu, care are terenuri inundate", susţine Bola. Riscul mai mare îl reprezintă însă, potrivit explicaţiilor reprezentantului Guvernului în teritoriu, inundarea a aproximativ altor 500 de hectare de teren, aflate în intravilan. În Gîrliciu au funcţionat, până în toamna anului 2010, două staţii de pompare ce acţionau electric, care au aparţinut Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) dar care, ulterior, au fost abandonate. În lipsa acestor staţii, ANIF a predat către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) două motopompe pentru ca acestea din urmă să pompeze apa din canalul colector al bălţii Hazarlâc. Cele 63 de tone de motorină au fost solicitate pentru aceste motopompe, explică prefectul Eugen Bola. „Ajutorul a sosit, iar cantitatea de motorină a fost depozitată într-un rezervor care aparţine Jandarmeriei şi care este păzit. Vrem să preîntâmpinăm o situaţie deosebită, pentru că cele 5.000 de hectare de teren sunt ameninţate de inundaţie, dat fiind faptul că cele două staţii nu mai funcţionează", a declarat Bola. Prefectul judeţului Constanţa a afirmat că cele două motopompe vor interveni începând de luni pentru ca situaţia să fie ţinută sub control.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DSVSA Constanța a atribuit cinci contracte privind concesionarea serviciilor veterinare din CSV Saraiu, Crucea, Fântânele, Hârșova și Mihai Viteazu (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 117

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 157

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 139

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 242

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 143

ATIMMT și OMD Mamaia Constanța Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, la Pavilionul Expozițional Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 181

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 189

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 180

Știri justiție Constanța Doi procurori de la Parchetul Judecătoriei Constanța, delegați la PJ Hârșova

26 Apr 2024 224

Constanța Concertul de Paști „Sărbătoare Luminată” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

26 Apr 2024 177

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 276

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 161

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 186

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 393

ITM Constanța Victimele accidentelor de muncă, onorate de Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă

26 Apr 2024 214