Decizie de ultimă oră, cu binecuvântarea conducerii naţionale PSD Constanţa îşi alege noua conducere pe 29 iunie

Social-democraţii constănţeni îşi vor alege noua conducere mai devreme decât era iniţial planificat. Concret, potrivit declaraţiilor făcute de Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa, şi de deputatul Mircea Titus Dobre, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, alegerile pentru conducerea Organizaţiei Municipale vor avea loc pe 27 iunie, iar cele pentru conducerea Organizaţiei Judeţene, pe 29. Dacă cele dintâi se vor derula la termen, alegerile pentru conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa se desfăşoară în urma unei derogări date de conducerea centrală a partidului. Asta pentru că situaţia din PSD Constanţa este, conform declaraţiilor lui Dragomir, „una specială, cu preşedinte interimar (n.r. senatorul Nicolae Moga) şi preşedinte executiv suspendat (n.r. Nicuşor Constantinescu)“. 

„Din punctul nostru de vedere, Nicuşor Constantinescu nu poate candida“

În ceea ce îl priveşte, Cristinel Dragomir, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a declarat că va candida pentru un nou mandat de secretar executiv al PSD Constanţa, dar şi că nu e deloc tentat de funcţia de preşedinte al organizaţiei. Cât despre deputatul Mircea Titus Dobre, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor constănţeni, el va candida pentru un mandat de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Evident, „punctul nevralgic“ al alegerilor interne din PSD Constanţa îl reprezintă (im)probabila candidatură a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, pentru funcţia de „el lider maximo“ al organizaţiei. „Din punctul nostru de vedere, Nicuşor Constantinescu nu poate candida, este suspendat din partid. E imposibil, statutar vorbind. Demersurile pe care dânsul le-a făcut săptămâna trecută le-am considerat nestatutare“, a explicat Cristinel Dragomir, făcând astfel referire la posibilitatea ca Nicuşor Constantinescu să candideze pentru fotoliul de preşedinte al PSD Constanţa. De asemenea, Dragomir a reamintit că Nicuşor Constantinescu e suspendat din calitatea de membru până la întrunirea Consiliului Judeţean al PSD, structură care nu se poate reuni, în niciun caz, decât ulterior conferinţei judeţene de alegeri din 29 iunie.

Citeşte şi 

„Cântecul lebedei“. Suspendat de Ponta din PSD şi aflat sub control judiciar, Nicuşor Constantinescu atacă vehement Justiţia (document)

Activitatea PSD Constanţa nu a fost afectată de suspendarea lui Constantinescu


Acelaşi Dragomir a ţinut să precizeze că, din punct de vedere strict organizatoric, activitatea PSD Constanţa nu a fost afectată de suspendarea, de către conducerea centrală a partidului, a lui Constantinescu din calitatea de membru al PSD.

Întrebat dacă PSD ia în calcul excluderea lui Nicuşor Constantinescu din partid, secretarul executiv a afirmat: „În condiţiile în care se încalcă statutul în mod repetat, se poate ajunge şi la această hotărâre“. Totuşi, Dragomir nu a făcut o declaraţie tranşantă în acest sens. Amintim că pentru funcţia de preşedinte al PSD Constanţa - Organizaţia Municipală va candida, pentru „un ultim mandat“, aşa cum a mărturisit, primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Cât despre şefia Organizaţiei Judeţene, până la acest moment nu se poate vorbi despre o anume candidatură. Atât la scrutinul intern pentru conducerea Organizaţiei Municipale, cât şi la cel pentru conducerea Organizaţiei Judeţene va fi prezent, conform precizărilor lui Cristinel Dragomir, Andrei Dolineaschi, secretarul general la nivel naţional al PSD.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 356

Lista candidaților la Consiliul Județean Constanța din partea PSD Constanța

29 Apr 2024 949

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 864

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 449

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 644

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 578

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1200

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 497

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 888

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 715

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 777

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1027

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 778

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1183

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 529