Politic

Deputatul USR Stelian Ion explică modul în care PSD-ALDE-UDMR au votat Legea recursului compensatoriu

Legea în urma căreia au fost eliberaţi mai repede din închisori peste 14.000 de deţinuţi a fost votată de PSD-ALDE-UDMR la Camera Deputaţilor, for decizional în procesul de adoptare a legii, afirmă deputatul Stelian Ion de la USR.
 
„Noi am şi contestat la CCR legea recursului compensatoriu, pe data de 18 mai 2017, după ce PSD-ALDE-UDMR au măcelărit legea şi au oferit beneficii pentru cei condamnaţi. Forma iniţială a proiectului, care a fost votat şi de USR în Senat, pe 13 martie 2017, era total diferit faţă de forma în care a fost votat la Camera Deputaţilor. Deoarece, pe data de 26 aprilie 2017, proiectul a fost măcelărit în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor prin amendamentele depuse de deputaţii PSD, ALDE şi UDMR, USR a votat, în unanimitate, împotrivă“, spune parlamentarul.
 
Stelian Ion explică şi modul în care au măcelărit PSD-ALDE-UDMR legea la Camera Deputaţilor, după votul de la Senat, prin adăugarea a 43 de amendamente:
„ 1. PSD a propus dublarea numărului de zile acordate pentru detenţie în condiţii improprii de la 3 la 6, fără niciun studiu de impact referitor la numărul de deţinuţi care ar fi urmat să fie eliberaţi în baza acestei legi.
2.La Camera Deputaţilor, pe lângă situaţia cazării într-o celulă care asigură o suprafaţă egală sau mai mică de 4 m.p./deţinut, PSD a introdus 5 situaţii noi pentru recursul compensatoriu, respectiv lipsa accesului la activităţi în aer liber, lipsa accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaţie, lipsa temperaturii adecvate a camerei, lipsa posibilităţii de a folosi toaleta în privat şi de a se respecta normele sanitare de bază şi cerinţele de igienă, precum şi existenţa infiltraţiilor, a igrasiei şi a mucegaiului în pereţii camerelor de detenţie.
3. Şi, foarte important, în loc să se verifice, de la caz la caz, fiecare celulă în care au stat infractorii, PSD a „extins” verificarea la tot penitenciarul. Practic, dacă într-o singură celulă dintr-un penitenciar există igrasie, toţi deţinuţii vor putea ieşi mai repede pentru condiţii improprii.
4. A fost crescut numărul de zile considerate ca fiind executate pe baza muncii neremunerate prestate în detenţie.
 
PSD-ALDE-UDMR au măcelărit legea înainte de vot prin amendamente. Asta pentru că strategia şi scopul PSD este guvernarea pentru infractori. USR este singurul partid din România care luptă pentru statul de drept şi atrage atenţia asupra derapajelor PSD-ALDE din justiţie. Legea este o graţiere mascată formulată şi votată de PSD-ALDE-UDMR”, a punctat Stelian Ion.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 408

Stelian Ion, deputat de Constanţa - „Aceasta este echipa cu care, practic, USR va câştiga alegerile locale în 2020“ (galerie foto)

06 Jul 2019 1340

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 720

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 iunie 2019

28 Jun 2019 594

„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare

26 Jun 2019 924

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 969

Un asociat din Black Sea Pilots SRL s-a retras. Ce au mai hotărât asociaţii

07 Jun 2019 901

Deputatul Stelian Ion, tătic pentru a doua oară

05 Jun 2019 811

Stelian Ion "Votul electronic este una dintre principalele priorități ale USR"

02 Jun 2019 490

Teren atribuit unui veteran de război decedat și care a ajuns la afaceristul Cilibia Curtea de Apel Constanța a anulat hotărârea de CLM prin care s-a realizat o împroprietărire ilegală (documente+galerie foto)

01 Jun 2019 3343

Stelian Ion, propunerea USR pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților

28 May 2019 432

Stelian Ion (USR) - „Votul de duminică este o lovitură dată clanurilor pesediste care ne-au subjugat oraşul şi judeţul în ultimii 15 ani!“

28 May 2019 1282

Stelian Ion (USR) - „Vom începe să reclădim Constanţa. Vom avea un birou de europarlamentar în oraş, deschis de colegul nostru Nicolae Ştefănuţă“

13 May 2019 1263

Stelian Ion (USR) - „Puţin probabil ca staţiunea Mamaia să atingă măcar performanţele staţiunilor de pe litoralul bulgăresc!“

09 May 2019 1309

Stelian Ion (USR) - „Votezi, deci exişti. Pe 26 mai alegem să existăm!“

06 May 2019 376