Politic

Deputatul USR Stelian Ion explică modul în care PSD-ALDE-UDMR au votat Legea recursului compensatoriu

Legea în urma căreia au fost eliberaţi mai repede din închisori peste 14.000 de deţinuţi a fost votată de PSD-ALDE-UDMR la Camera Deputaţilor, for decizional în procesul de adoptare a legii, afirmă deputatul Stelian Ion de la USR.
 
„Noi am şi contestat la CCR legea recursului compensatoriu, pe data de 18 mai 2017, după ce PSD-ALDE-UDMR au măcelărit legea şi au oferit beneficii pentru cei condamnaţi. Forma iniţială a proiectului, care a fost votat şi de USR în Senat, pe 13 martie 2017, era total diferit faţă de forma în care a fost votat la Camera Deputaţilor. Deoarece, pe data de 26 aprilie 2017, proiectul a fost măcelărit în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor prin amendamentele depuse de deputaţii PSD, ALDE şi UDMR, USR a votat, în unanimitate, împotrivă“, spune parlamentarul.
 
Stelian Ion explică şi modul în care au măcelărit PSD-ALDE-UDMR legea la Camera Deputaţilor, după votul de la Senat, prin adăugarea a 43 de amendamente:
„ 1. PSD a propus dublarea numărului de zile acordate pentru detenţie în condiţii improprii de la 3 la 6, fără niciun studiu de impact referitor la numărul de deţinuţi care ar fi urmat să fie eliberaţi în baza acestei legi.
2.La Camera Deputaţilor, pe lângă situaţia cazării într-o celulă care asigură o suprafaţă egală sau mai mică de 4 m.p./deţinut, PSD a introdus 5 situaţii noi pentru recursul compensatoriu, respectiv lipsa accesului la activităţi în aer liber, lipsa accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaţie, lipsa temperaturii adecvate a camerei, lipsa posibilităţii de a folosi toaleta în privat şi de a se respecta normele sanitare de bază şi cerinţele de igienă, precum şi existenţa infiltraţiilor, a igrasiei şi a mucegaiului în pereţii camerelor de detenţie.
3. Şi, foarte important, în loc să se verifice, de la caz la caz, fiecare celulă în care au stat infractorii, PSD a „extins” verificarea la tot penitenciarul. Practic, dacă într-o singură celulă dintr-un penitenciar există igrasie, toţi deţinuţii vor putea ieşi mai repede pentru condiţii improprii.
4. A fost crescut numărul de zile considerate ca fiind executate pe baza muncii neremunerate prestate în detenţie.
 
PSD-ALDE-UDMR au măcelărit legea înainte de vot prin amendamente. Asta pentru că strategia şi scopul PSD este guvernarea pentru infractori. USR este singurul partid din România care luptă pentru statul de drept şi atrage atenţia asupra derapajelor PSD-ALDE din justiţie. Legea este o graţiere mascată formulată şi votată de PSD-ALDE-UDMR”, a punctat Stelian Ion.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 825

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion a formulat o interpelare către Ministerul Finanțelor Publice. Are legătură cu Dosarul Retrocedărilor

13 Feb 2019 537

UPDATE. USR Constanța, conferință de presă legată de noua alianță și semnăturile #FărăPenali dispărute (galerie foto)

08 Feb 2019 816

„Fără penali“, prioritatea USR pentru noua sesiune parlamentară

06 Feb 2019 545

Deputatul Stelian Ion (USR), despre asaltul PSD la BNR!

28 Jan 2019 529

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 946

Deputatul USR Stelian Ion cere în Parlament abrogarea Legii recursului compensatoriu

15 Jan 2019 716

Stelian Ion (USR) - „75 de zile de când iniţiativa «Fără penali în funcţii publice» este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor!“

09 Jan 2019 689

Ce proiecte a depus USR, în 2018, în domeniul justiţiei?

31 Dec 2018 540

Stelian Ion (USR) critică decizia ministrului Justiţiei

29 Dec 2018 656

Stelian Ion( USR) „Revoluția din '89 a fost deturnată. Revoluția trebuie să continue. Le datorăm asta celor care au murit atunci. Le datorăm asta copiilor noștri”!

23 Dec 2018 289

Stelian Ion, deputat USR, bilanţ la jumătate de mandat A propus sute de amendamente în Comisia Juridică şi Comisia Iordache ca să îndrepte din dezastrul produs de legile justiţiei!

22 Dec 2018 682

Deputatul Stelian Ion, mesaj pentru procurorii DNA - „Nu este momentul unei demobilizări!“

21 Dec 2018 688

Stelian Ion (USR) - „Ce amnistie vreţi voi?! Lăsaţi oamenii să vă ierte, dacă pot, nu vă daţi singuri «iertarea păcatelor»!“

18 Dec 2018 831

Concluziile USR după audienţa cu Dăncilă şi Toader „Modificările recente ale legislaţiei penale nu sunt oportune şi vor pune în pericol siguranţa naţională!“

15 Dec 2018 836