Felix Stroe, despre situația artiștilor din Constanța „Este incredibilă disponibilitatea acestui primar al Constanței pentru distrugere, demolare și rapt”Senatorul PSD Felix Stroe a răspuns la situația creată de Primăria Constanța, cu spațiile pentru UAPR - filiala unu Constanța. El acuză primarul de faptul că acest proiect va arunca artiștii în stradă.
 
„Este incredibilă disponibilitatea acestui primar al Constanței pentru distrugere, demolare și rapt (furt săvârșit prin violență, cf. DEX).
Edilul care, după doi ani în care n-a făcut NIMIC, iar ceea ce a făcut a fost doar continuarea unor proiecte anterioare, dar și alea făcute PROST (vezi strada Ștefan cel Mare), e deja una dintre cele mai sinistre figuri care-au condus vreodată un oraș din România.
 
După ce a transformat Constanța într-o tranșee continuă, de arată ca după bombardament rusesc, după ce a scumpit aberant locurile de parcare și a împărțit la fel de aberant orașul în "zone", ca-n frații Strugațki, după ce a lăsat o perioadă parcurile și spațiile verzi de izbeliște și la discreția șobolanilor, după ce și-a propus să trimită la fier vechi monumente ale Constanței și multe alte trăznăi, acum i-a cășunat pe artiștii plastici?!?
 
Atelierele lor, instituite în anii '65-'75 și date atunci în folosință îi stau pe inimă primarului, care locuiește de fapt în Eforie. Complet străin de spiritul liber al artiștilor și de termenul de "boemă", se leagă de niște sticle goale și de gunoiul oamenilor, realizat și din procesul anevoios de creație al pictorilor, sculptorilor...
 
Ca și în situația vaporașelor de la intrările în oraș, nici aici nu ne spune ce vrea să pună în loc!? Pe cine vrea să bage în spațiile alea, CUI vrea poate să le vândă... Nu merităm, ca locuitori ai acestui oraș - dintre care unii l-au votat, naivi sau de bună credință - să știm, ce-are de gând!? Cu noi, cu orașul.
 
Consilierii municipali PSD vor vota evident împotriva acestui FURT, împotriva aruncării în stradă a artiștilor constănțeni, a umilirii lor. Nemaivorbind de batjocura la care i-a supus, publicând, pe pagina primăriei, fotografii care sugerează că sunt împuțiți, neîngrijiți, nespălați?!
 
Să-ți fie rușine, Vergil Chițac! O rușine, pentru acest oraș-port. Să sperăm că (deja) de tristă amintire. Cât de curând... ”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul Felix Stroe critică neinvitarea artiștilor constănțeni la evenimentele dedicate Zilelor Constanței

19 May 2023 976

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe consideră tardivă și inutilă petiția USR prin care se cere demisia primarului Chițac

18 May 2023 778

Tragedie la Lumina Senatorul PSD Felix Stroe- „Deplâng azi și trecerea la cele sfinte a celui de-al treilea coleg aflat în mașină“

11 May 2023 2511

Senatorul PSD Felix Stroe „Doi colegi din cadrul RAJA SA Constanța s-au stins, într-un tragic accident“

04 May 2023 2916

A murit Anton Burcea, fost primar al comunei Adamclisi

23 Apr 2023 2644

Ia în calcul o candidatură la Consiliul Județean Felix Stroe, președintele PSD Constanța - „Zece primari care acum reprezintă alte partide vor candida în 2024 din partea PSD” (VIDEO)

08 Apr 2023 1832

LIVE. Reprezentanții organizației județene PSD Constanța anunță numele care ar putea intra în competiția pentru desemnarea candidatului la Primărie (FOTO)

06 Apr 2023 2954

Femeile Social-Democrate ale județului Constanța, reunite într-o petrecere dedicată lor

05 Mar 2023 1785

#Dobrogea144 Felix Stroe, senator și președinte PSD Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

14 Nov 2022 1591

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe „În perioada 1-20 octombrie vor avea loc alegeri la organizația municipală și județeană a PSD Constanța“

30 Aug 2022 3414

Declarație de avere Senatorul Felix Stroe, cote-părți din 11 terenuri și coproprietar la patru case. Este și asociat în mai multe firme (DOCUMENTE)

01 Aug 2022 4803

Premieră în învățământul de la malul mării. Inspectoratul Școlar Județean are oficial în organigramă al treilea post de adjunct. PSD Constanța nu va face nicio nominalizare!

13 Jul 2022 5624

Organizația Municipală a PSD Constanța, la ora bilanțului (GALERIE FOTO)

16 Apr 2022 2098

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 1906

Organizația Județeană PSD Constanța se alătură demersului umanitar pentru refugiații din Ucraina

27 Feb 2022 1568