Gelu Dae, victima colaterala in scandalul lui Stanca

1201556221.jpg

Presedintele organizatiei municipale PSD Constanta se asteapta sa fie exclus din partid * Prim-vicepresedintele Nicusor Constantinescu sustine ca "nu s-a pus problema"

Pozitia adoptata de presedintele organizatiei municipale PSD Constanta, Gelu Dae, in cazul excluderii secretarului executiv al filialei judetene, Petre Stanca, ar putea avea repercursiuni. Cu toate ca liderul PSD Constanta nu a facut altceva decat sa atraga atentia asupra nerespectarii prevederilor statutului partidului, iesirea sa in presa nu au fost pe placul echipei Mazare-Constantinescu. In acest context, Gelu Dae nu exclude posibilitatea de a fi inlaturat din PSD. "Ma astept la un demers de acest gen. Ingineriile astea au modalitati multiple de a fi puse in practica", a declarat presedintele organizatiei municipale PSD Constanta. Cu toate ca stia la ce se expune, Gelu Dae a preferat sa-si asume riscul considerand ca, atata timp cat esti intr-o formatiune politica, trebuie sa tina la respectarea statutului si a celorlalte reglementari ale activitatii si conduitei unui activist de partid. Gelu Dae s-a alaturat social-democratilor in februarie 1990 si, potrivit declaratiei sale, nu a avut si nu are intentia de a se plimba prin alte partide. Si totusi, faptul ca i-a luat apararea lui Petre Stanca i-ar putea stopa activitatea politica in interiorul PSD.

Curiozitate anonima

Ghidati de principiul "cine nu e cu noi, e impotriva noastra", unii "colegi de partid" au devenit, brusc, "curiosi" privind cariera politica a presedintelui PSD Constanta. Asa se face ca, inca de vineri seara, Gelu Dae a primit cateva telefoane "ciudate". "Telefoanele anonime, de intimidare au inceput. Deja am fost intrebat de cateva persoane ", ne-a confirmat liderul social-democrat. Desi se asteapta la represalii, Dae asteapta cu "interes" modalitatea de manifestare si ce acuze ar putea sa-i aduca in cazul in care vor incerca eliminarea sa din PSD. "N-am probleme de moralitate, prestatie si n-am beneficiat de niciun avantaj material sau de alta natura pe considerentul ca sunt membru PSD. N-am cerut pozitii, terenuri, aprobari sau functii de conducere", a declarat presedintele PSD Constanta, Gelu Dae. Initiatorii unui demers de acest gen vor trebui sa tina cont de faptul ca au nevoie de acordul scris al Biroului Permanent National al PSD, Dae fiind vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Constanta si membru al Consiliului National al partidului. Contactat telefonic, prim-vicepresedintele organizatiei judetene PSD, Nicusor Constantinescu, ca la ambele intruniri de partid in care s-a decis si aprobat excluderea lui Stanca atat cel vizat, cat si presedintele filialei municipale au fost invitati. Cat priveste o posibila excludere din PSD a lui Gelu Dae, Constantinescu sustine ca "nu s-a pus problema!".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 753

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 856

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1079

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 835

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 715

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 551

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 778

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 645

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 574

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 887

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 589

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 709

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 729

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 565

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 604