Hasotti nu sprijina demersul de suspendare a presedintelui

1171838939.jpg

In urma cu cateva zile, presedintele Biroului Judetean a Partidului Democrat, Stelian Dutu, a inceput o campanie de sustinere a presedintelui Traian Basescu, prin impartirea unor pliante in teritoriu.

In ochii vicepresedintelui PNL, Puiu Hasotti, acest demers este unul firesc din punct de vedere politic dar in acelasi timp continutul manifestului ii starneste zambetul. “Este un apel patetic, cu usoare nuante comice”, a afirmat vicele liberal. In documentul democratilor se arata sustinerea neconditionata a sefului statului de catre acestia, iar lui Puiu Hasotti ii seamana tot mai mult cu vechiul slogan “strans uniti in jurul conducatorului iubit”, fapt total nedemocratic. “Pliantul este redactat intr-un limbaj de care ma jenez si tine de perioade demult apuse ale Romaniei. Eu nu pot spune ca sustin neconditionat pe nimeni. Basescu nu este un zeu!” Cu toate acestea, senatorul PNL a reiterat pozitia partidului de a nu sustine demersul opozitiei pentru suspendarea lui Traian Basescu, desi Puiu Hasotti afirma ca la actuala criza politica a contribuit si presedintele. Referitor la propunerea lui Basescu de organizare a unui referendum pe tema introducerii votului uninominal, vicepresedintele liberal considera ca acest anunt pare ca o actiune de blocare a intentiei de referendum a opozitiei. Puiu Hasotti se intreaba insa ce varianta de vot uninominal ar dori Traian Basescu, deoarece preluarea modelului englezesc, care se traduce prin “castigatorul ia tot” poate fi nefast politicii romanesti. In opinia lui Puiu Hasotti, votul uninominal poate duce la o agresiune a clasei politice, iar competitia ar urma sa se duca in interiorul listei. Parlamentarul PNL nu respinge aceasta modalitate de scrutin, insa propune varianta votului uninominal cu compensare pe lista. Senatorul constantean reaminteste proiectul de lege, redactat impreuna cu Prodemocratia, text care este agreat de marea majoritate a fortelor politice. In cursul acestei zile urmeaza sa se discute la Parlament eventualitatea ca acest proiect sa treaca, printr-o procedura de urgenta, prin cele doua Camere. Actul normativ vizeaza deopotriva Camera Deputatilor si Senatul, militeaza pentru o republica parlamentara si delimiteaza clar atributiile fiecarei institutii.

Scris de: {autor}Speranta MAROUF{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 595

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 481

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 999

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 820

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 632

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 788

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1037

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1424

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1663

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1059

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 830

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 648

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 863

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 734

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 607